Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 16.03.2022.

12:40

Dva druga mesta Ilićeve, zlatiborska Zvezda prvak Srbije

Do završetka Balkan kupa za ovu sezonu ostalo je još samo da bude održan završni vikend u turskom centru Bolu Gerede.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Dva druga mesta Ilićeve, zlatiborska Zvezda prvak Srbije
Foto: Skijaški savez

Nakon dobrih trka u Rumuniji sve je izvesnije da će Anja Ilić, najbolja srpska nordijka, osvojiti ovo prestižno takmičenje za sezonu 2021/2022.

Prethodne trke održane su u Rumuniji, tamo je Ilićeva bila dva puta druga, što joj je dovoljno da može da se u Turskoj nada konačnom trijumfu u generalnom plasmanu.

Timea Lorinc je na domaćem terenu dva puta pobedila a Anja Ilić je dva puta bila druga na Balkan kupu u Rumuniji.

Pogotovo je devojka sa Zlatibora imala dobru trku prvog dana takmičenja na trci od 5 km slobodnim stilom, za pobednicom je zaostala 5 sekundi dok je trećeplasiranu Anu Cvetanovski iz Severne Makedonije ostavila iza sebe skoro minut.

Drugog dana na programu je bila disciplina slobodnim stilom, zaostatak je ovoga puta bio 40 sekundi, a na trećem mestu nasal se Rumunka Ioana Reit.

Naporan rad tokom cele sezone trebalo bi da bude krunisan za deset dana u Turskoj kada će biti poslednji takmičarski vikend Balkan kupa.

Nedavno je na Zlatiboru održana i otvoreno prvenstvo Srbije u nordijskom trčanju.

U konkurenciji seniora najbolji su bili Argentinac Mateo Sauma, koji je slavio ispred domaćih takmičara Nikole Đorđevića (Zlatibor) i Đorđa Paunovića (Zvezda). Očekivano Anja Ilić , članica Zvezde sa Zlatibora, bila je najbolja kod seniorki ispred Sjeničanke Dženane Hodžić (Revuša) i Ane Jeremić (Zvezda).

Titule prvaka Srbije u mlađim uzrasnim kategorijama pripale su Andriji Tošiću (Zvezda), Lamiji Salihagić (Revuša), Njegošu Kosmajcu (Romanija, Pale), Sunčici Pekić (Sarajevo, Istočno Sarajevo), Ognjenu Miliću (Sarajevo, Istočno Sarajevo), Jeleni Joksimović (Zvezda), Bogdanu Smiljaniću (Zlatibor), Sofiji Smiljanić (Zvezda), Luki Rajoviću (Zlatibor), Mini Šišović (Zvezda) i Mini Tucović (Zlatibor).

U klupskoj konkurenciji Zvezda sa Zlatibora je peti put uzastopno osvojila titulu prvaka Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

31 d

U fokusu

Vidi sve