Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 13.01.2015.

10:15

Aman kod kuće, povratak na čekanju

Švajcarski ski skakač Simon Aman napustio je bolnicu u ponedeljak i nastaviće oporavak posle teškog pada u Bišofshofenu kod kuće.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Aman je doživeo težak potres mozga posle doskoka tokom druge serije takmičenja na poslednjoj stranici turneje “Četiri skakaonice”, posle kojeg je prebačen u bolnicu u Švarcahu.

Četvorostruki olimpijski šampion je posle pada ostao da nepomično leži na snegu, gde mu je i ukazana prva pomoć, a u bolnici je ustanovljeno da nema nikakve prelome, već samo posekotine i otoke.

Aman se u ponedeljak u pratnji svog trenera Martina Kinclea vratio u Švajcarsku, a za sada nema naznaka kada će se vratiti treninzima. Mnogi su očekivali da bi mogao da bude spreman za Svetsko prvenstvo u nordijskim disciplinama, ali je Kince istakao da to nije sigurno.

Kada će Simon moći da nastavi sa treninzima biće tek kasnije poznato”, istakao je Kincle.

Aman se na svojoj zvaničnoj stranici na Fejsbuku zahvalio svojim navijačima na podršci i rekao da se nada da će se brzo oporaviti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve