Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 22.03.2014.

15:12

Austrijancima skokovi na Planici

Austrijski ski skakači trijumfovali su na poslednjem timskom takmičenju ovogodišnjeg Svetskog kupa, održanom na Planici, u Sloveniji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Trijumf Austriji doneli su Štefan Kraft, Andreas Kefler, Tomas Dithart i Gregor Šlirencauer, koji su ostvarili ukupan skor od 1.045,6 bodova.

Drugo mesto, sa skoro 40 bodova manje osvojili su Poljaci, koji su za samo 0,3 boda pobedili Norvežane.

Za Poljake su skakali Maciej Kot, Pjotr Žila, Klemens Muranka i Kamil Štoh, novi osvajač Svetskog kupa. Boje Norveške branili su Andreas Stjernen, Tom Hilde, Anders Fanemel i Anders Bardal.

Iza najbolja tri tima našli su se redom Nemci, Slovenci, Japanci, Česi i Švajcarci.

Poslednje timsko takmičenje obeležilo je i povlačenje Austrijanca Martina Koha, koji je na Planici imao svoj poslednji skok u profesionalnoj karijeri.

Zahvaljujući trijumfu na Planici, Austrijanci su obezbedili trijumf u Kupu nacija, pošto jedno takmičenje pre kraja imaju 5.266 bodova, a slede ih Nemci sa 4.633.

Ovogodišnji Svetski kup završava se u nedelju drugim individualnim skokovima na Planici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

31 d

U fokusu

Vidi sve