Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 26.03.2010.

17:08

Šlirencauer za B92: Zadovoljan sam

Iako ove sezone nije odbranio titulu osvajača Svetskog kupa u ski skokovima i svetskog šampiona u letovima Gregor Šlirencauer sezonu smatra veoma uspešnom.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Prošle sezone 20-godišnji Austrijanac je postao jedan od najmlađih osvajača Kristalnog globusa, a na putu do njega oborio je brojne rekorde među kojima je i broj pobeda tokom jedne sezone, čak 13, dok je izjednačio onaj u broju uzastopnih trijumfa koji sada drži zajedno sa Fincima Janeom Ahonenom i Matijem Hautamakijem i sunarodnikom Tomasom Morgenšternom.

Samo godinu dana kasnije Šlirencauera je u svim takmičenjima, Svetskom kupu, Olimpijskim igrama u Vankuveru i Svetskom prvenstvu u ski letovima na Planici, nadmašio Švajcarac Simon Aman. Uprkos tome on je zadovoljan svojom sezonom, a u ekskluzivnom intervjuu za B92 Šlirencauer je istakao da li je očekivao bolje rezultate, kakvi su mu dalji planovi i koliko mu znači to što je član fantastične austrijske selekcije, neprikosnovene u takmičenju timova...

Bila je ovo veoma interesantna sezona za mene, veoma dobra, a i prva olimpijska. Prošle godine u ovo vreme sam završio sezonu u kojoj sam došao do mnogih rekorda, ali je potom usledila povreda koja me je malo omela u pripremama. Osvojio sam tri olimpijske medalje, dve na Svetskom prvenstvu u letovima, i vicešampion sam Svetskog kupa, što je fantastično“, rekao je Gregor Šlirencauer za B92.

Kompletan intervju sa Gregorom Šlirencauerom možete da pročitate u našoj rubrici 'Intervjui'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

31 d

U fokusu

Vidi sve