Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 10.03.2010.

20:40

Toni Inauer napustio austrijski tim

Bivši olimpijski šampion Toni Inauer napustio je austrijsku federaciju u kojoj je 17 godina bio sportski direktor timova u skokovima i nordijskoj kombinaciji.

Izvor: B92, AP

Autor:B92, AP

Default images

51-godišnjeg Inauera će naslediti još jedan bivši šampion Ernst Vetorim, koji je trijumfovao na Igrama u Albertvilu 1992. godine. Inauer, koji je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Lejk Plesidu 1980. godine i srebro četiri godine ranije u Insbruku, izjavio je da je imao ponude, ali da se neće pridružiti nijednoj federaciji bar do sledeće godine.

Inauer je bio prvi skakač koji je za svoj skok dobio maksimalnih 20 poena od sve petorice sudija kada je 1976. godine u Oberstdorfu skočio rekordnih 176 metara. On je danas jedan od samo trojice koji su dobili takve ocene, a pored njega za skokove su tako nagrađeni i Japanac Kazujoši Funaki i Volfgang Lojcl iz Austrije.

Austrijanac je 1989. godine postao trener austrijskog tima u ski skokovima, pre nego što je četiri godine kasnije imenovan za sportskog direktora. Pre tri godine je uzburkao javnost svojom izjavom da veruje da bi nekoliko austrijskih sportista u skijaškom trčanju i bijatlonu trebalo da bude doživotno suspendovano zbog doping tokom Olimpijskih igara u Torinu 2006.

Pod vođstvom Inauera Austrijanci su osvojili šest zlata, dva srebra i tri bronze na Igrama u Torinu i ove godine u Vankuveru.

Njegov sin Mario se trenutno takmiči u Svetskom kupu u ski skokovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve