Stevović za B92: Najmlađi sam i uzbuđen što predstavljam Srbiju

Jedan do četvoro srpskih olimpijaca koji će se boriti na ZOI u Pjongčangu je i Marko Stevović, koji je za B92 govorio o očekivanjima u Južnoj Koreji.

Izvor: B92
Podeli
OKS (Marko Stevović, prvi s leva)
OKS (Marko Stevović, prvi s leva)

Nevena za B92: Nismo skijaška zemlja, jedva čekam da nosim zastavu

"Očekivanja su najveća za disciplinu alpska kombinacija, s obzirom da sam dobar u slalomu i u spustu, a to je disciplina koja je zahteva kompletnog skijaša. Bio bih zadovoljan rezultatom u prvih 30 i to je nešto čemu se nadam", kaže Stevović za B92.net.

Stevović, koji će se takmičiti u disciplini alpsko skijanje, najmlađi je učesnik ove discipline.

"Najmlađi sam član. Uzbeđen sam i ponosan što ću predstavljati Srbiju i uzbuđen što ću 25 dana biti s najvećim sportisima sveta ovog sporta. Čitav taj događaj nosi specijalnu energiju".

Marko smatra da je urađen veliki napredak u zimskim spotovima u našoj zemlji da ima budućnosti za ove sportove.

"Naš četvoro bi mogli da promenimo sliku o zimskim sportovima. Već sada je ona drugačija, nego što je nekada bila. Ovako jak olimpijskim tim pokazuje veliki napredak. Egzistencija svih nas zavisi i od finasnija i jako je teško to obezbediti. Nadamo se da ćemo mi pomoći da se izgadi stabilan sistem koji će moći da podržava sportiste u ovoj zemlji. Svi se suočavamo s problemima, ali se ja lično nadam da ću dobrim rezultatima na ovim Igrama, upravo iz tog razloga da bih mogao da nastavim da se takmičim u ovom sportu i da bih privukao pažnju sponzorima", zaključio je Stevović za B92.net.

Zimske olimpijske igre na programu su od 9. do 25. februara, a našu zemlju predstavljaće još skijašica Nevena Ignjatović, skijaš Marko Vukićević i nordijac Damir Rastić.

Bijatlon