Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 15.01.2017.

14:20

Kristofersen "za dlaku" ispred Hiršera

Norvežanin Henrik Kristofersen pobedio je četvrti put ove sezone u slalomu i preuzeo prvo mesto ispred Marsela Hiršera u generalnom poretku discipline.

Izvor: AK

Autor: AK

Kristofersen
Foto: Getty images

Kristofersen je u Vengenu bio za 0,15 sekundi brži od Austrijanca, iako je imao blagi zaostatak na sredini druge vožnje, ali je fantastičnom završnicom uspeo da stigne do pobede.

Do podijuma je stigao i Nemac Feliks Nojrojter, osmi je bio Italijan Manfred Melg, a tek 11. Francuz Aleksis Pantiro.

Hiršer je zadržao prednost u generalnom plasmanu SK sa 291 bodom više od Kristofersena, koji je prestigao Pantiroa na drugoj poziciji.

Hiršer je stigao do 102. podijuma u karijeri, dok je Kristofersen 13. put slavio u slalomu.

Skijaši se sele u Kicbil gde ih u utorak, sredu i četvrtak očekuju tri spusta, potom superveleslalom u petak, novi spust u subotu, i za kraj slalom u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

31 d

U fokusu

Vidi sve