Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 11.11.2014.

13:44

Vanesi Mej 4 godine suspenzije

Međunarodna skijaška federacija (FIS) suspendovala je u utorak violinistkinju Vanesu Mej na četiri godine, pošto je učestvovala u nameštaju rezultata.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Vanesa Mej suspendovana je jer je nameštala rezultate kako bi se kvalifikovala za Zimske olimpijske igre u Sočiju ove godine.

FIS je naveo da su rezultati četiri trke veleslaloma u januaru u Sloveniji bili namešteni i naveo brojne primere kršenja pravila kako bi se Vanesi Mej pomoglo da lažno popravi svoje rezultate.

"Da nije varala, Vanesa Mej ne bi uspela da se takmiči na Zimskim olimpijskim igrama", navodi se u saopštenju.

Poznata violinistkinja se u Sočiju takmičila za Tajland pod imenom Vanesa Vanakorn, a za tu priliku uzela je prezime svog oca. Ona je dve veleslalomske trke, u kojoj je učestvovalo 67 skijašica, završila na poslednjem mestu.

Takođe, FIS je zbog varanja kaznio pet zvaničnika trka u Sloveniji, suspenzijama od jedne i dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

36 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu