Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 05.02.2011.

01:00

Svindal za B92: „Ništa nije gotovo“

Jedan od skijaša koji bi mogao da spreči Ivicu Kostelića u pohodu na veliki Kristalni globus sigurno je Aksel Lund Svindal.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Posle sezone u kojoj zbog povrede nije pružio svoj maksimum u Svetskom kupu, ali je osvojio tri olimpijske medalje, Norvežanin je ove godine željan trećeg Globusa i dobrog rezultata na Svetskom prvenstvu u Garmiš-Partenkirhenu. U ekskluzivnom razgovoru Svindal je za B92 otkrio svoje ambicije, ko su mu najveći konkurenti, šta voli da radi kada ne skija, ali i još mnogo toga...

Kao i većina skijaša, Svindal je tek što je prohodao stao i na skije, ali je tek posle srednje škole shvatio da time želi profesionalno da se bavi.

Svoje prve skije sam dobio za treći rođendan. Moji roditelji su bili skijaši pa su me vodili na skijanje stalno i nikada nisam ni zamišljao da ću se time ozbiljno baviti. Ali, korak po korak, postajao sam bolji i kada sam završio srednju školu nisam upisao nikakav fakultet jer sam znao da je skijanje to čime želim da se bavim. Tada sam već ušao u drugi tim Norveške i znao sam da mi je to jedinstvena prilika, a da sa obrazovanjem mogu da nastavim za nekoliko godina“, rekao je Aksel Lund Svindal za B92.

Kompletan ekskluzivni intervju sa Akselom Lundom Svindalom možete da pročitate u našoj rubrici 'Intervjui'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve