Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 29.01.2011.

22:58

Ozborn-Paradi slomio potkolenicu

Kanađanin Manuel Ozborn-Paradi doživeo je prelom potkolenice tokom spusta u francuskom Šamoniju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

26-godišnji Ozborn-Paradi je imao odlično vreme u prvom delu staze u francuskom ski centru, ali je mu je onda mu se skija zakačila u snegu i usledio je težak pad.

Kanađanin je pao na leđa, ali tada nije došlo do povrede, već kada je probio prvu zaštitnu ogradu, da bi mu se u drugoj zaglavila noga.

Ozborn-Padari je odmah prevezen u lokalnu bolnicu, iz koje je potom prebačen u bolnicu u Ženevi na dodatne preglede, gde je i ustanovljena povreda.

Povreda kanadskog skijaša dolazi samo dva dana pošto je Austrijanac Mario Šajber u padu tokom treninga zadobio prelome ključne kosti i nosa. Samo nedelju dana ranije, još jedan Austrijanac Hans Gruber teško je povređen na treningu u Kicbilu i on se još uvek nalazi u stanju veštački izazvane kome, iz koje su lekari počeli da ga bude pre nekoliko dana.

Pored Ozborn-Paradija tokom subotnjeg spusta težak pad je imao Georg Štrajtberger, takođe iz Austrije, koji je uspeo da se vrati potom na noge, ali su pred njim tek detaljniji pregledi.

Takmičenje u Šamoniju se nastavlja u nedelju, za kada je zakazana superkombinacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

52 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu