Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 25.01.2011.

13:41

Kostelić za B92: „U prednosti sam“

Gotovo svake godine januar je mesec kada Ivica Kostelić zasija.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ovoga puta, premašio je sva očekivanja sa šest pobeda od početka Nove 2011. godine, i sada ubedljivo drži prvu poziciju u generalnom plasmanu Svetskog kupa.

Upravo to je bio povod razgovora za B92 u legendarnom Kicbilu, a u njemu je Kostelić istakao šta misli o rezultatima u Kicbilu, svom nizu trijumfa i šta je njegova prednost u odnosu na konkurente u borbi za veliki Kristalni globus...

Godina je za hrvatskog skijaša počela trijumfom u paralel slalomu u Minhenu, nastavila se drugim mestom pred njegovim navijačima na Sljemenu, a onda su usledila tri fantastična vikenda. Prvo je u Adelbodenu bio najbolji u slalomu, u Vengenu je trijumfovao u superkombinaciji i slalomu, da bi u Kicbilu odneo pobedu u superveleslalomu, svoju prvu u brzinskim disciplinama, i novu u klasičnoj kombinaciji. Od svih rezultata posebno ga je iznenadilo ono što je postigao na legendarnom Štrajfu.

Nisam očekivao ovakve rezultate. Nadao sam se dobrim rezultatima u kombinaciji i slalomu, ali me je superveleslalom iznenadio. Mislim da je to poboljšalo ceo utisak o Kicbilu za pola“.

Kompletan intervju sa Ivicom Kostelićem možete da pročitate u rubrici 'Intervjui'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

31 d

U fokusu

Vidi sve