Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 09.01.2011.

12:52

Lara Gut iznenadila u Cauhenseu

Švajcarkinja Lara Gut trijumfovala je na drugom superveleslalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u austrijskom Cauhenseu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Gutova je do prve pobede u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja, a druge u karijeri, došla u vremenu od 1:12.82 minuta.

Drugo mesto, sa zaostatkom od 53 stotinke, zauzela je aktuelna osvajačica velikog Kristalnog globusa Lindzi Von, koja je pobedila na subotnjem spustu, dok se na treći stepenik pobedničkog postolja popela još jedna Švajcarkinja, Dominik Žisin.

Vrlo brzo posle starta najbrže vreme ostvarila je Italijanka Elena Fankini i ona je držala vođstvo sve dok na red nije došla Žisinova. Iako se očekivalo da će vodeća u generalnom plasmanu Nemica Marija Riš uspeti da nadmaši Švajcarkinju ona nije mogla bolje od druge pozicije u tom trenutku, ali je to pošlo za rukom Vonovoj, uprkos greški koja je mogla mnogo da je košta, ali ju je ona iskoristila u svoju korist.

I baš kada su svi mislili da će teško neka skijašica uspeti da pripreti Vonovoj, Žisinovoj i Rišovoj, Austrijanka Elizabet Gergl se probila na treću poziciju, a pravo iznenađenje je tek sledilo. 24. po redu bila je Gutova, koja je od starta krenula agresivno i posle prvog dela staze već je imala za 20 stotinki bolje vreme od Vonove, da bi do cilja još značajno povećala svoju prednost i zasluženo na kraju slavila. Gerglova je tako pomerena na četvrto mesto, a iza nje su sledile njena sunarodnica Nikol Hosp, Rišova, Fankinijeva, Regina Mader iz Austrije, Kanađanka Brit Janik i još jedna domaća skijašica Margret Altaher. Slovenka Tina Maze, koja je imala osmo vreme je diskvalifikovana po završetku trke zbog lošeg starta.

Zanimljivo je da je Gutova do pre nekoliko dana bila suspendovana sa svih međunarodnih takmičenja od strane švajcarskog tima. Gutova je bila suspendovana od sredine decembra jer je konstanto javno krivikovala trenera švajcarskog tima i zbog nepoštovanja po pitanju skijaških odela. Ipak, krajem decembra ona i Švajcarska skijaška federacija su našli zajednički jezik pa joj je kazna ukinuta i ona je nastavila da trenira sa svojim timom koji vode njen otac Pauli i Mauro Pini, trener švajcarskog muškog skijaškog tima

U generalnom plasmanu Svetskog kupa i dalje vodi Rišova sa 923 boda, ispred Vonove, koja ima 827. Amerikanka je zato prva u poretku superveleslaloma sa 180 bodova, dok je prati Rišova sa 120.

Svetski kup kod skijašica se nastavlja već u utorak u Flahauu, takođe u Austriji, dok će naredni superveleslalom biti vožen u Kortini d’Ampeco 21. januara.

Rezultati superveleslaloma u Cauhenseu:
1. Lara Gut (Švajcarska) 1:12.83
2. Lindzi Von (SAD) + 0.53
3. Dominik Žisin (Švajcarska) + 0.72
4. Elizabet Gergl (Austrija) + 0.91
5. Nikol Hosp (Austrija) + 1.31
6. Marija Riš (Nemačka) + 1.33
7. Elena Fankini (Italija) + 1.36
8. Regina Mader (Austrija) + 1.42
9. Brit Janik (Kanada) + 1.44
10. Margret Altaher (Austrija) + 1.58

Generalni plasman superveleslaloma:
1. Lindzi Von (SAD) 180
2. Marija Riš (Nemačka) 120
3. Lara Gut (Švajcarska) 100
4. Dominik Žisin (Švajcarska) 89
5. Džulija Mankuzo (SAD) 75
6. Johana Šnarf (Italija) 54

Generalni plasman Svetskog kupa:
1. Marija Riš (Nemačka) 923
2. Lindzi Von (SAD) 827
3. Elizabet Gergl (Austrija) 565
4. Tina Maze (Slovenija) 480
4. Tanja Poutiainen (Finska) 480
6. Marliz Šild (Austrija) 431

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve