Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 08.09.2010.

15:12

Majer u ekspediciji na Južni pol

Jedan od najboljih skijaša svih vremena Herman Majer biće član ekspedicije koja će 8. decembra krenuti na Južni pol.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Majer se iz skijanja povukao pre početka prošle sezone, a tokom bogate karijere je osvojio dva olimpijska zlata i četiri velika Zlatna globusa, uz još veliki broj ostalih trofeja.

“Biće to veoma uzbudljiva i jedinstvena avantura, a uz to je fantastična prilika za mene da uradim nešto zaista posebno i nezaboravno”, istakao je Majer.

Austrijanac će put na Južni pol započeti 8. decembra, samo dan posle svog 38. rođendana, i to letom do Kejptauna, odakle će otputovati do ruske baze Novo u Antartiku, gde će startovati misija četvoročlanog austrijskog tima.

Austrijski tim će za protivnike imati nemačku ekipu, a celu misiju organizovali su austrijske i nemačke televizije ORF i ZDF, kako bi obeležile 100. godišnjicu od kada je Norvežanin Roald Amundsen postao prvi čovek koji je došao do Južnog pola.

U pitanju je trka do Južnog pola, ali ja to ne vidim kao takmičenje, već istraživanje i neverovatan izazov. To će biti nešto fantastično, što možda nikada neću ponoviti. Zaista, koliko ljudi u ovom trenutku može da dobije šansu da dođe do Južnog pola na skijama”, rekao je Majer.

Polazak iz kampa u misiju zakazan je za 25. decembar, dok bi timovi na Južni pol trebalo da stignu oko 9. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve