Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 17.04.2014.

09:14

NHL plej-of: 'Brejk' Montreala

Pobedama Montreala, Pitsburga i Anahajma otvoren je plej-of u NHL ligi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Kanadijensi su posle produžetka slavili 5:4 u Tampa Beju, i preuzeli prednost domaćeg terena protiv Lajtninga.

Pitsburg Pingvinsi su nadoknadili dva gola deficita i savladali Kolambas Blu Džeketse 4:3, dok su Daksi sa tri gola u prvom periodu lako stigli do pobede nad Dalas Starsima u Anahajmu 4:3.

Dejl Vis je doneo u produžetku trijumf Montrealu na Floridi, a Tampi nije pomogao ni dvostruki strelac Stiven Samkos. Keri Prajs zaustavio je 21 šut ka golu Kanadjana. Montreal je u trećoj trećini prokockao dva vođstva. Dvostruki strelac za Tampu bio je Stiven Stamkos, a drugi gol doneo je timu produžetak.

Met Beleskej je sa po golom i asistencijom nosio Dakse do prve pobede, dok je na golu blistao Federik Andersen sa 32 odbrane u svom plej-of debiju. Anahajm je na početku druge trećine poveo sa 4:0, ali se Dalas nije predavao u svojoj prvoj plej-of utakmici posle šest godina. Kapiten Džejmi Ben i Kolton Skevijor postigli su gol sa igračem više, a onda je Tajler Segin smanjio na gol razlike šest minuta pre kraja. Anahajm je, međutim, izdržao zahvaljujući sjajnim odbranama Andersena.

Favorizovani Pitsburg se prilično namučio sa žilavom ekipom Kolambasa. "Plavi mundiri" su vodili sa 3:1, ali su Bo Benet i Mat Niskanen postigli golove sa igračem viška u razmaku od 45 sekundi za izjednačenje. Pobednički gol postigao je Brendon Sater, a golman Mark-Andre Flori odbranama je nadoknadio nesigurnu odbranu Pingvina za pobedu.

NHL plej-of:
Tampa Bej – Montreal 4:5 pp
Pitsburg – Kolambas 4:3
Anahajm – Dalas 4:3

četvrtak:
NY Rendžers – Filadelfija
Sent Luis – Čikago
Kolorado – Minesota
San Hoze – LA Kings

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

31 d

U fokusu

Vidi sve