Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 06.01.2013.

15:05

Konačno završen NHL ‘lokaut’

'Lokaut' u NHL ligi okončan je u nedelju rano ujutro po lokalnom vremenu, posle više od 16 sati pregovora između igrača i čelnika tog takmičenja.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Na tom sastanku postignut je okvirni kolektivni ugovor, pa će se najjača hokejaška liga na svetu ipak igrati na tlu Severne Amerike ove sezone.

Hokejaši su 15. septembra stupili u štrajk zbog nezadovoljstva raspodelom prihoda, što znači da pripreme za novu sezonu kasne skoro četiri meseca.

Do sukoba između igrača i rukovodstva došlo je pošto je hokejašima išlo 57 odsto prihoda, a druga strana je želela to da smanji.

Za sada nije poznato kakav je tačno dogovor postignut, ni kada će početi nova sezona i broj utakmica koje će svaki tim odigrati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

31 d

U fokusu

Vidi sve