Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 05.03.2011.

19:14

Nojnerovoj i Pajferu zlata na SP

Nemac Arnd Pajfer i njegova sunarodnica Magdalena Nojner osvojili su zlata u sprintu na Svetskom prvenstvu u ruskom ski centru Hanti Mansijsk.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pajfer je trijumfovao na deset kilometara i tako osvojio prvu individualnu titulu u karijeri u vremenu od 24:36.0 minuta, a samo jedan promašaj pokvario mu je inače odličnu trku.

Srebrna medalja otišla je u ruke Francuza Martina Forkada, koji je imao 13 sekundi zaostatka, dok je treće mesto zauzeo Tarjei Boe iz Norveške.

Na trci na deset kilometara učestvovala su i trojica srpskih reprezentativaca Milanko Petrović, Edin Hodžić i Nikola Jeremić. Najbolji od njih bio je Petrović na 81. mestu, Hodžić je bio 105, a Jeremić 121. u konkurenciji 125 takmičara.

Nojnerova je trijumfovala na trci na sedam i po kilometara u vremenu od 20:31.2 minuta, 12 sekundi ispred Kaise Makarajnen iz Finske. Njih dve nisu imale nijedan promašaj u gađanju, a na podijumu im se pridružila Anastasija Kuzmina iz Slovačke, koja je imala 40 sekundi zaostatka u odnosu na svetsku šampionku.

Na Svetskom prvenstvu u nedelju su na programu trke u obe konkurencije, kod žena na deset kilometara, a kod muškaraca na 12,5 postepenim startom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

34 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu