Nova vest
Tenis

Subota, 08.07.2017.

19:20

Ispadanjem Nadala, Novakov put ka prvom mestu vidljiviji

Novak Đoković plasmanom u osminu finala Vimbldona napredovao je na ATP listi za jednu poziciju, a ispadanjem Nadala, Srbin sada ima veće šanse za prvo mesto.

Izvor: AK

Autor: AK

Ispadanjem Nadala, Novakov put ka prvom mestu vidljiviji
Foto: Getty images

Srbin će od ponedeljka biti nezvanično treći igrač sveta, zahvaljujući eliminaciju Stanislasa Vavrinke već na startu turnira prestigao je Švajcarca za pet bodova.

Do kraja turnira Đoković može da se vrati i na prvu poziciju na ATP listi, ali samo ako Endi Mari ne prođe dalje od četvrtfinala. Istoto je važilo i za Rafu koji je zaustavljen u četvrtom kolu.

Španac trenutno ima 1.320 bodova više od Đokovića, dok je Britanac na +1.425. Đoković bi eventualnom pobedom nad Vimbldonu došao do 7.965 bodova, a da bi prestigao Britanca, kao što smo rekli u četvrtini finala bi trebalo da ga zaustavi Sem Kveri.

Đoković je u osmini finala Vimbldona trebalo da igra u ponedeljak poriv Francuza Adrijana Manarina, ali je posle skoro petočasovnog meča Rafaela Nadala i Žila Simona odlučeno da će se meč odigrati u utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve