Nova vest
Tenis

Subota, 02.07.2016.

20:15

Đoković: Nadao sam se povratku, strašan tenis Kverija

Prvi reket sveta Novak Đoković rekao je posle poraza u trećem kolu Vimbldona da se nadao povratku posle zaostatka 2-0 u setovima.

Izvor: MN

Autor: MN

Đoković: Nadao sam se povratku, strašan tenis Kverija
Getty Images

Srpski teniser poražen je od Sema Kverija sa 3-1, imao je veliki zaostatak, meč je u petak prekinut zbog kiše, nastavljen je u subotu, Đoković je uspeo da osvoji treći set, ali je u četvrtom poražen posle taj brejka.

Đoković ističe da mu je nedostajalo mentalne svežine na susretu sa Amerikancem.

“Nedostajalo je mnogo toga, teško je izabrati jednu stvar. Postoje takvi dani, nadao sam se povratku jer sam imao pregršt ovakvih situacija u karijeri, jedna slična baš ovde prošle godine protiv Kevina Andersona. Nisam uspeo, imao sam mnogo šansi, očigledno nisam imao mentalne svežine koja mi je bila potrebna.”

Đoković kaže da je Kveri odigrao neverovatan meč i da nikako ne treba umanjivati njegov trijumf.

“Čestitam Semu, odigrao je strašan meč. Servira dobro, kao i obično, neki delovi njegove igre bili su brutalni na ovom meču. Dosta poena osvojio je prvim servisom. Svaka čast, jednostavno me je nadigrao.”

Petak i subota bili su dva teška dana sa mnogo prekida zbog kiše. Činilo se da Đoković nije uspevao da pronađe svoj najbolji tokom celog meča.

„Ne želim da umanjim značaj pobede Sema Kverija. On je igrao dobro i zaslužio je pobedu. Imao sam svoej šanse možda u četvrtm setu, servirao za 2:2, vodio sam. Jednostavno nisam osećao loptu onako kako sam želeo. Ali to je sport.“

Đoković nije želeo da spominje loše vreme kao jedan od uzroka poraza jer su uslovi isti za sve.

„Isti su uslovi i za jednog i za drugog tenisera. Nije potrebno pričati o prekidima zbog kiše i ostalim uslovima. Bilo je frustrirajuće ne samo za nas nego i za ljude koji su došli da nas gledaju.“

Đoković nije imao igru koja ga je krasila u prethodnom periodu, servis, a ni bekhend ga nisu služili onako kako je trebalo. Novinari su ga pitali da li je 100 odsto zdrav.

„Ne baš. Ali, znate, nije vreme ni mesto da se o tome sada priča. Ponavljam, protivnik je igrao na visokom nivou i zaslužio je pobedu.“

Đoković nagalšava da mu nije prvi put da gubi mečeve na važnim turnirima, da zna kako da se ponaša u takvim situacijama.

„Videćemo kako će ovaj poraz uticati ne mene. Meč je tek završen, teško je govoriti o onome što dolazi. Ali nije prvi put da gubim meč na nekom Gren slemu, ili drugom važnom turniru. Znam šta da radim. Prvo želim da se odmorim i misliću o nekim drugim stvarima“, rekao je Đoković koji je istakao da se mnogo bolje oseća kada igra na Centralnom terenu u odnosu na Teren 1.

„To je zbog toga što 90 odsto svojih mečeva igram na tom mestu, a 10 na ostalim terenima. Normalno je da se na Centralnom bolje osećam."

Na pitanje koliko je teško osvojiti četiri Gren slema u nizu, a zatim treba početi sve ispočetka.

„Neverovatan je osećaj biti vlasnik sva četiri Gren Slema u isto vreme. Dolaskom na Vimbldon, znao sam da neće biti lako da se ponovo motivišem. Ali važnost turnira je takva da uvek nađete inspiraciju i pripremite se da date sve od sebe. Ovoga puta moje najbolje nije bilo dovoljno.“

Srpski teniser veruje da će izaći mnogo jači iz ove situacije.

„Nisam srećan zbog poraza, to je sigurno. Ali, nadam se da ću izaći iz ovoga mnogo jači. Dolaskom na Vimbldon sve misli sam usmerio samo na ovaj turnir. Kao što sam rekao, u sportu je sve moguće. Ako igrate sa nekim ko je kvaolitetan igrač poput Kverija, sve je moguće. Prošle godine sam bio na nekoliko poena od poraza protiv Kevina Andersona u sličnom meču na istom terenu. Ponekad se okrene u vašu korist, ponekad ne i sa tim morate da se nosite“, rekao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu