Tenis 82

Subota, 02.07.2016.

20:15

Đoković: Nadao sam se povratku, strašan tenis Kverija

Prvi reket sveta Novak Đoković rekao je posle poraza u trećem kolu Vimbldona da se nadao povratku posle zaostatka 2-0 u setovima.

Ðokoviæ: Nadao sam se povratku, strašan tenis Kverija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

alen

pre 7 godina

Budimo realni titule se ne osvajaju punjenjem baterija po plazama pred Wimbledon dok svi drugi teniseri igraju pa ti nisi Supermen.Novak ima peh ono malo cudo kratkonogo pored sebe danas bi imao vise titula od Nadala a ovako nista od kariernog Grand Slama.

Mirko

pre 7 godina

Tako je Nole, care! Ispravno razmišljaš i nema zime za tebe. Svi imaju loš dan, što ga ne bi i ti imao? Izgubio? Vala baš, čudna mi čuda.. haha.. Nego uživaj ti lepo u životu i ništa se ne sekiraj, šta god da ti dođe sada u životu - samo je bonus, sve si ostvario što je trebalo, i mnogo više od toga.

Bg

pre 7 godina

jedan od 6, 7 meceva koje Novak gubi godisnje..posle poraza na RG prosle godine svi znamo sta je posle bilo. samo polako, jos ce Novak dugo da igra..
(ccc?, 2. jul 2016 20:43)


hahah... a šta misliš da postoji lik koji po sezoni gubi samo 4 meča?
To bi bila najveća dominacija ikada!
Ali sva 4 uvek u finalima GS?
Koliko bi takav majstor imao GS titula?
Argument ti je kao i većini koji komentarišu ovde, od sunca i kiše, do uroka gospođe Dzudi...

Beker Šmeker

pre 7 godina

Vrlo gospodska izjava. Sada mogu punim srcem da navijam za Del Potra. Ako ne on, neka osvoji bilo ko, samo ne Murray i Federer.
(City Girl, 2. jul 2016 21:50)

A zašto ne Federer?
Osoba koja ima 35 god., još pod anestezijom od operacija, koja u svoje vreme nije dozvoljavala nekakvim Kverijima da ga izbacuju u 3 kolu, i neko ko pored svega toga stiže da zadovolji onaj trokrilni orman od žene, plus ima četvoro male dečice, plus motiv i glad pored 17gs titula - nije zaslužila da osvoji GS?
Šta je Rodzer kriv što Novak nema taj šampionski mentalitet u sebi?
Deda se krlja na 2 turnira pre Wim. sa klincima, gubi ali dolazi naoštren sa jasnim ciljem, bez izgovora. Da, hejtuje Novaka ali Novak mu je najveći rival i on se tu ne folira! Toliko se poštuju 12GS od Novaka, a toliko se ismevaju 17 i 14 od RF i Nadala?
I zašto Mari da ne uzme? Do juče je bio kraljina kad je izjavio ono za opomenu Novaku od sudije, i kad je održao počastan govor na dodle RG iako je izgubio veliko finale. Sad kad je u šansi da osvoji tek 3GS svi ga pljujete.
Rekoh sto puta; zbog ovakvih stvari se Novaku dešavaju ovakve 'senzacije''.
Ne verujem u Boga ali ima nešto u Univerzumu što pravi neki balans... pa vi nastavite sa tom mržnjom.

budva

pre 7 godina

Prirodno, vratiće se i opet pobeđivati. Malo radosti i protivnicima treba dati.
Da nije s mene pa na uštap Novakovog poraza, ova bi stranica izgorela od mržnje onih koji se vide samo zato što ih je opekla svetlost Novakovih pobeda.

carinium72

pre 7 godina

..neka te Nole, lep ti odmor zelim i zdravlja..ne menjaj nista, naravno i ne citaj ove nase gluposti...svaka tvoja pobeda je i nasa jer si nas.....pozrav do olimpijade...

Glas Srbije

pre 7 godina

Mora da je divan osecaj kad znas da nista nisi postigao u zivotu, osim da ostavljas imbecilne komentare na b92 i slicnim mestima, a mozes da se podsmevas coveku koji je treci u istoriji tenisa koji je imao sve 4 GS titule u isto vreme, trenutno osvijio polivinu od godisnje kvote GS titula i 3 puta osvoji tzv 5 GS sa uzastopnim pobedama u IW i FL u razmaku od nedelju dana!???

psihoterapeut

pre 7 godina

Sad nešto gledam. Pa, Nole ga gubi, u poslednje vreme, samo od ovih što im voda upada u usta, kad kiša pada. Prvo onaj Veseljak, a sad i Ouerreu.

psl

pre 7 godina

Sad jedan lep odmor pa na olimpijadu po zlato. I to se moralo desiti nije smak sveta. Mnogi se raduju pa sad eto im prilike da osvoje titulu, Marejeva mama je danas najverovatnije najsrecnija ispunila sa njena zelja da neko pobedi Novaka pre finala. Eto koliko veruje u sina.

dama

pre 7 godina

Ma ništa strašno, ništa mu ne zameram, usrećio nas je milion puta, mora i on nekada izgubiti ljudi nije smak sveta, a ovi sto ga prozivaju zbog poraza ne mogu mu ni pljunuti pod prozor, paćenici.

goran

pre 7 godina

Hahahahahahahahaha, kakva blamaza danas, ni sve pauze i mucke nisu mu pomogle! Nemas kvalitet za titulu priznaj to Novace, da te prosle godine nisu organizatori spasili sa onom pauzom zbog kise i odbijanjem da stave krov u finalu, i to bi izgubio. Pomiri se s tim, nisi ni medju 15 u istoriji.
(14>12, 2. jul 2016 20:29)

sta da napisem na ovo? jedino ovo.. hahahaha

Dr.Baltazar

pre 7 godina

Evo, u jednoj izjavi uspeo je da za poraz okrivi vreme, teren i "ne bas" najbolje zdravlje. Fer plej na delu.
(ha, 02. jul 2016 20:34)

Auuu, ala si ti pglu! hahahahah
Ili si nepismen.
U tekstu pise upravo suprotno, rekao je da nista ne moze da umanji Kverijevu pobedu i da ga je nadigrao.
Ipak si pglu. Prijateljski savet, nemoj javno da iznosis misljenje, samo ovako anonimni. Ne znamo ko si, i bas te briga sto si glup. Lep pozdrav.

Petar

pre 7 godina

„Dolaskom na Vimbldon, znao sam da neće biti lako da se ponovo motivišem.“

Nadam se da je ovo izjavio nesvesno i pod uticajem poraza.
Njemu nije lako da nađe motiv u šansi da osvoji kalendarski gs, da bude jedini u istoriji tenisa ikada koji je vezao pet gs za redom, da bude jedini u istoriji sa najviše uzastopnih pobeda za redom na slemovima, da čak možda bude jedini u istoriji koji je uzeo u jednoj sezoni sva 4 gs plus OI, pa što da ne dodamo kao motiv na SVE ovo i odbranu bodova, i redak rekord od tri uzastopna Wim.
Ovo su verovatno najveći motivi u sportu pa možda i svih vremena.
Dakle, nadam se da mu je izletelo ovo jer ako nije on komotno može da završi karijeru zbog toga što ne vidim da će pronaći motiv do kraja karijere ako mu ovo nije dovoljno?

Joc@

pre 7 godina

Ma ljudi... ''ne se sekirajte''. Sve se desava kako treba. Kako je neko odlucio. Msm da osvaja Fed ili Endi. Nole treba da bude zadovoljan sto mu je i ovoliko omoguceno, a dace mu se jos sansi. A on sve odlicno razume.

Jumko

pre 7 godina

Neverovatan sampion nas Nole, kako ga krasi elokvencija i iskrena dusa, i kad je tesko dzentlmen je. Bravo Novace! Bas, bas sve kako i jeste. I meni je delovalo da ga muci nesto.
Da li onaj napirlitani iz Bazela vidi sta je fer plej i kako se postuje protivnik, dakle...uci...ne kaze se protivnik samara lopticu iz servisa, vec protivnik je zasluzeno bio bolji i odlicno servira.
Djokovic i zna se Nadal su teniseri koji su izdigli ovu igru znanjem, mentalno i ljudskim osobinama...nazalost Federer je daleko.
Rafa je povredjen, ali vratice se, i gledacemo jos puno finala..
(anica, 2. jul 2016 20:27)

Jel da da ti je Rođa nabio komplekse?

Ne kapirate

pre 7 godina

Po ponašanju se videlo da je morao da iskulira ovaj wb,ima tu nešto ozbiljno što mi ne znamo,kao da se trudio da izgubi meč,sve je bilo čudno,ja lično mislim da su organizatori umešani u priču da marej mora da uzme ove god. i da su to objasnili Đokoviću,nisam još lud da verujem da ovaj skapani luzer može da pobedi čoveka od gume na 3 dobijena seta,sve je to iscenirano

despot

pre 7 godina

Evo, u jednoj izjavi uspeo je da za poraz okrivi vreme, teren i "ne bas" najbolje zdravlje. Fer plej na delu.
(ha, 2. jul 2016 20:34)
Zivota ti procita li ti sta je napisano ili si citao Federerovu izjavu kad je guboi od drugorazrednih igraca. Samo Federer za razliku od novaka nikad nije rekao da je protivnik bio bolji. Procitaj jos jednom i videces da je Novak izjzvio kako je queri ovaj put bio bolji od njega i da mu cestita na pobedi. Nemoj citati samo Federerove izjave i pripisivati ih drugima. Toliko.

Mare,NS

pre 7 godina

Ne mogu da verujem sta procitah u komentarima.
Ne svim,naravno.
Porazi su sastavni deo sporta i zivota uopste.
Niko nema pravo nista da mu prigovori.
Jednostavno,nije bio dovoljno spreman.
Koliko god izgledalo cudno,mislim da je `kriv` RG.
Toliko je zudeo za tom GS titulom,jedinom na ATP-u koja mu je nesrecno izmicala godinama da se potpuno ispraznio i mentalno i fizicki.
Prvi poraz na WB-u od 2013.g. i finala sa Endijem.
Ko moze nesto da mu prigovori?

P.S.
Nisam pristalica teorija zavere,ali organizatori su znali da sledi nekoliko kisnih dana i BAS TADA su ga stavili da igra tamo gde nema krova,znajuci da ce cele dane provoditi u iscekivanju meca i njegovih nastavaka.
Niko me ne moze ubediti da je to slucajno,mada,ponovicu,nisu oni krivi,jos manje sam Kveri,jednostavno i on je samo COVEK,nije masina!
Uvek sam bio uz najboljeg od nas,a za nekoliko godina i najboljeg tenisera u istoriji ovog sporta.
Ne okreci se,sine!
Idemooo!

Marko

pre 7 godina

Evo, u jednoj izjavi uspeo je da za poraz okrivi vreme, teren i "ne bas" najbolje zdravlje. Fer plej na delu.
(ha, 02. jul 2016 20:34)

Ti mrznjom citas zato ne mozes ni da shvatis sta je covek rekao, jadno!

ccc?

pre 7 godina

jedan od 6, 7 meceva koje Novak gubi godisnje..posle poraza na RG prosle godine svi znamo sta je posle bilo. samo polako, jos ce Novak dugo da igra..

pajs

pre 7 godina

Nole je sve objasnio. "Mentalna svežina" je, kako sam reče, ono što mu nedostaje i on to zna najbolje. Teško je čoveku da se resetuje posle sezone kakvu je imao od prethodnog Vimbldona. Kako god, nije za brigu...Kao Srbin, nadam se da turnin osvajaju Delpo ili Endi...

Svete

pre 7 godina

@anica
Ahahahahahaha, evo napirlitani uci od moralne velicine da je moralna velicina bila hendikepirana vremenskim uslovima, terenom, nije bas najzdraviji.... ko zna sta jos ovo na brzinu upamtih. Ubaci tako moralista gomilu opravdanja i onda kaze kako ne treba oduzimati nista protivniku! Hahahahahahaha, bolje da je rekao da je samarao lopticu, manje bi ga ponizio.
Sta kazu teniserke, kolege teniseri i milioni navijaca sirom sveta o moralnom primeru? Ne vole ga nesto, zvizde mu, u cemu je problem? Zavera neka? Hahahahaha, pukni anice, PUKNI!

anica

pre 7 godina

Neverovatan sampion nas Nole, kako ga krasi elokvencija i iskrena dusa, i kad je tesko dzentlmen je. Bravo Novace! Bas, bas sve kako i jeste. I meni je delovalo da ga muci nesto.
Da li onaj napirlitani iz Bazela vidi sta je fer plej i kako se postuje protivnik, dakle...uci...ne kaze se protivnik samara lopticu iz servisa, vec protivnik je zasluzeno bio bolji i odlicno servira.
Djokovic i zna se Nadal su teniseri koji su izdigli ovu igru znanjem, mentalno i ljudskim osobinama...nazalost Federer je daleko.
Rafa je povredjen, ali vratice se, i gledacemo jos puno finala..

znanje-imanje

pre 7 godina

Videlo se od prvog poena juče da - nije zdrav. Izgurao je jedan set, nije mogao dva. Danas je bolje, ali nedovoljno. Nikakve druge gluposti, mental, ovo-ono. Nije fit i to je to.

Nema tu mnogo drame - bitno da je on uzeo RG. Ova godina ima još 4 velika cilja. DK, OI, Sinsinati, USO. Nek uzme još nešto - dobro je. Uzme dva - puna kapa. 3, 4 - fenomenalno. Ali i da ne uzme ništa - uzeo je dovoljno za 3 života...
Ovo je sve strašno - samo za onaj deo Srbije koji živi i kompenzuje se kroz Novaka. Nije to za to. Život je za život, a Srbija za stvaranje i ljubav uprkos svemu - i tek u tom smislu i asocijacija na Novakov uspeh ima smisla.

lala

pre 7 godina

Noki, dosta su i tri ove godine. Vec ima cetiri u nizu sto Nadal i Federer nemaju i nilad nece. Stize ih i prestize u buducnosti, nemam ni najmanju dilemu. Bitno je da ima karijerni slem, ono zbog cega su ga najvise osporavali pojedinci. Ovo je i jako dobro. Novak se mnogo razbesni kada izgubi. Posle poraza na RG prethodnih godina dodje zeljan krvi, i zapne ko lud. Meni je i dalje neverovatno da novak ima cak tri Vimbldona, jer je to njegova najgora podloga, a najlakse se desavaju iznenadjenja. Eto, dovljno je da Novaku fali malo motiva a da protivnik servira kao lud. Dobro je ponekad izgubiti da bi se vratila zelja i ambicija. A i nemoguce je uvek pobediti. Nije mi pravo naravno, ali sam ovo dozivela manje tragicno nego recimo neko finale Sinsinatija. Cekamo te Nole, u medjuvremenu odmor a i ispraticemo turnir do kraja.

Ivke

pre 7 godina

Steta, jer je bilo vec sve spremno za peti set. Djokovic je imao 5:4 i servis da zavrsi set. Ostalo mi je nejasno zbog cega je tako lezerno odigrao taj gem, preokret bi bio vidjen da je to zavrsio kako treba.

Igor Ponavljac

pre 7 godina

I opet iz komentara u komentar (čast izuzecima) potvrda da se nešto čudno dešava u glavama ovog naroda, toliko teškog i mračnog i nesrećnog u nama. Ja stvarno nas ne razumem.
Novače, odmori. Zaslužio si. (Mi tebe teško).

srle

pre 7 godina

Novak je sve iskreno rekao, nije bio njegov dan. Pre par godina je Stahovski izbacio Federera u 2 kolu, jednostavno to se dešava, nije Stahovski puno bolji od Kverija. Idemo dalje Nole, sad samo da se dobro pripremi i uzme zlato u Riju. Voleo bih da Federer ne uzme titulu na Vimbldonu, samo zbog nekorektnih izjava, nadam se da će ga izbaciti Nišikori ili Raonić pre finala.

14>12

pre 7 godina

Hahahahahahahahaha, kakva blamaza danas, ni sve pauze i mucke nisu mu pomogle! Nemas kvalitet za titulu priznaj to Novace, da te prosle godine nisu organizatori spasili sa onom pauzom zbog kise i odbijanjem da stave krov u finalu, i to bi izgubio. Pomiri se s tim, nisi ni medju 15 u istoriji.

B92 zadržava pravo izbora komentara

pre 7 godina

Pre poraza - najbolji teniser sveta, najbolji teniser današnjice;
posle poraza ''Srpski teniser i Prvi reket sveta''.
Ali znate li šta je najgore, ili možda bolje reći najbolje u celoj ovoj situaciji?
Pa to što je Novaku najmanje krivo :D
100 milki samo od turnira a ti se Srbendo živciraj. Malo klasičnog spina za medije, bio sam mentalno prazan, naiđe dan, bla,bla,bla... pravac masaže, saune, plaže, klavir, možda piše novu knjigu,... boli njega imenjak za kalendarski GS, šta vam je bre ljudi? I razumem ga 100%.
Nije on odgovoran za našu ekonomsku situaciju i to što nas jašu tri decenije jedni te isti, i sam je bio u istim g***ima, pa je uspeo radom i znojem da pobegne iz ove banane države.
I sad, on razume da su njegovi uspehi i naši lično, čak i preterano lični, ali jbg, tenis nije nmb1 u životu Novaka.
Što mogu da dobijem bez da se polomim kao dunđer, super; a da se lomi do zadnje koske a težak je 200, 300 miliona, i već je ušao u legende, ne pada mu na pamet!

Eto to je istinski razlog poraza, a ko voli da veruje u ove medijske žvake i sprelikane izjave posle svake pobede ili poraza, samo napred.

veliki strumf

pre 7 godina

Ajde, Nole bre, pobedio si samog sebe. Serviras na 5-4 za 2-2 u setovima i sta radis? Promadujes bekhend, pa forhend, a na 30-40 odigras volej tako da loptica do mreze nije stigla! Citavu karijeru nikako taj prost volej da se nauci. Onda, u taj breku, na 2-0 lopticu saljes u publiku, na 3-2 i servis gredis, onda pravis jos 3 greske i dolazis na 4-6. Na drugu mec loptu poen se razviha i salhes forhend skroz nepotrebno u aut! Jeste Kveri igrao dobro, ali ti si samog sebe pobedio brojnim i neverovatnim greskama.

Djosa

pre 7 godina

@
(ha, 2. jul 2016 20:34)

Dzaba prijatelju. Ne vredi ti pokusaj.
Niti sada nit ubuduce.
Neces dobiti nikad od mene negativnu ocenu (minus) a kamoli plus.
Dzaba ti i promena nicka.

Milan - No1e!

pre 7 godina

Svi to dobro znamo ali treba spomenuti,on je stvarno nesto posebno. Svaka rec mu je na mestu nema sta da se doda. Jedan veliki covek. Sve je to sport pa i zivot na kraju krajeva,uvek uspona i padova. Idemo dalje...puno uspeha u daljoj sezoni.

Bg

pre 7 godina

Čitam sve komentare pa se pitam šta je sa ovim komentarima tipa '' i on je čovek nije mašina''; ili ''mora i on psihički da padne nekada'' i td?
Pa pogledajte šta pišete kada Novak ređa pobede i osvaja turnire.
Upravo Vi sami u komentarima od njega pravite Mašinu i Mentalnu gromadu.
A onda sami sebe korigujete kada Novak izgubi, pa pišete kako nije mašina nego
samo čovek?
Za pola decenije kako Novak dominira u tenisu nisam pročitao neki realan
komentar, bilo da pobedi ili izgubi.
I još nešto.
Ljudi da li imate kapacitet u mozgu da razlikujete realnu kritiku od pljuvačine?
Ili se svaki komentar u kome neko ne napiše da je Novak najbolji svih vremena i da
je sišao sa neba jahajući munje - mehanički uvrstava u pljuvanje?
Ponekad pomislim da je Novak propustio toliko GS finala i da mu se porazi kao ovaj
danas dešavaju kao neka prevaga Univerzuma zbog oštraćenih fanova koji šalju tu
negativnu energiju kroz omalovažavanje svih tenisera i nerealnih hvalospeva koje
pišu o Novaku.
Mi smo jednostavno proklet narod. Zato nas pojedinci koji su toga svesni jašu na
vlasti godinama.

5AR

pre 7 godina

Vuk koji je u podnožju planine je gladniji od onoga koji je na vrhu - reče Novak

jednu od svojih umotvorina; frka je samo što se i sam ne drži toga što uporno priča.
Bitno je da on lomi mozak oko DK formata, ili oko plaćanja teniserki, a kad ga pitaju

neko pitanje van tenisa on im da usmeni elaborat, umesto da im kaže - sledeće

pitanje molim... ( znam da on ovo ne čita ali moram :)
Nole, imaćeš vremena i za klavir i za saksofon, i za restorane, i za knjige i

motivacione govore; daj probaj svu energiju da trošiš na tenis, pa još 5, 6 godina ćeš

moći da igraš, 2,3 godine možda na ovom nivou.
A za sve ostalo imaćeš nekih 50 godina na raspolaganju!

sasha

pre 7 godina

Bravo Novace, veliki si i u porazu. Nije ni prvi ni poslednji put da gubis, to je sastavni deo sporta, vratices se ti jos jaci kao i mnogo puta do sada. A ovi sto se raduju tvom porazu vise nego svom uspehu (ako ih uopse i imaju u zivotu), vratice se brzo oni u misije rupe.

Simke

pre 7 godina

Još jedno trežnjenje. Kad pogledate, svaki put kad je bio u naletu on je neobjašnjivo
padao. Posle neverovatne 2011 sezone, naredne tri godine jako slabo za potencijal
koji je nagovestio. Sada ista situacija, najzad RG, velika šansa za kalendarski gs, sve
baca u vodu već u 3 kolu Wim.
Na kraju, neopisiv je uspeh sve ovo, ali da bi bio najbolji u istorji, ovakve mečeve
mora da dobija. On ih je previše izgubio, a vreme ide...
Ipak ni treći najbolji nije loše; možda čak i drugi do kraja karijere ako zapne, ali
prvi nikada, ali nikada - uporno nam to dokazuje i ja mu najzad verujem, nije
GOAT, nikada neće biti, nikada neće stići Federerovih 17/18 - i kraj sa tom pričom.

Na kraju krajeva i ovo što je uradio do sada je neopisivo, posebno što dolazi iz
Srbije, zemlje praznih priča i ljudi koji su jaki samo na rečima, komentarima i td...

nemanja m.

pre 7 godina

Evo, u jednoj izjavi uspeo je da za poraz okrivi vreme, teren i "ne bas" najbolje zdravlje. Fer plej na delu.
(ha, 2. jul 2016 20:34)

Ti decko procitaj jos jednom tekst,pa onda procitaj svoj komentar,pa mozda vidis sta lupetas...Ali sumnjam...Nisu mi jasni Srbi koji navijaju protiv Srbina u sportu,ali ne ide mi to u glavu.Jedino objasnjenje mi je da ste zavidni i ljubomorni,ili jednostavno niste patriote...Novak izlazi jaci iz ovoga!!!

satelit

pre 7 godina

Novak je bio mentalno ispraznjen posle titule na RG koju je toliko dugo cekao.. Isto tako mora priznati da se nije ni spremao za travu,samo jedna egzibicija je premalo.. SRECNO na OI,uzmi zlato pa Sinsi i da zovemo konobara sta smo duzni!

Marko

pre 7 godina

Strasna izjava malo nerealna ali to je gospodska izjava, niko nije slep, pravi Djokovic bio danas dobio 3-0 ali kao sto je i Novak rekao to je jedan od onih dana, a takav dan je morao doci, idemo dalje sampione!

Gajetano

pre 7 godina

Postoji takav dan, ali dva takva dana u nizu, Novace, mnogo je za #1 i neprikosnovenog vladara tenisa u ovom trenutku. Juce je Sem #41 odigrao strasno, danas nije bio ni blizu tog nivoa, bio je onaj stari dobri Kveri: killer servis, sve ostalo za dve klase ispod tebe, Novace. Problem je u tome sto u jucerasnjem/danasnjem mecu ne da nisi licio na sebe iz ove poluipogodisnje faze, nego bas na onog "starog dobrog Novaka" za ATP/ITF iz 2009-2010...

Deja vu WB2012-2013! Opet:(

Pozdrav,

Dejan navijac Novaka

pre 7 godina

NOVACE MNOGO TE VOLIM!
Car si I kad igras I kad pobedjujes I kada gubis.
Sa ovakvim kulturnim izjavama, hvaleci protivnika, hvaleci kisu I organizatore, a izgubio si mec... jos si veci.
Najbolji si!

Pa I ti si covek, ne mozes svaki dan da pobedjujes, ali si uspeo da uzmes sva cetiri Grand Slams.HA HA HA NOVAK CAR.

šetač

pre 7 godina

Nema veze, nek se isprazni malo, uradio je nešto nestvarno, u zlatnoj eri držao je sva 4 GS. Svi su priželjkivali da naleti na "nagaznu minu". Usrećio je mnoge. Na prvom mestu Rođu i Marijevu mamu

Djk

pre 7 godina

Nole sad na jedan fin odmor. Crko sam danas što si ispao ali dobro. Što se mene tiče ti si najbolji svih vremena tako da uzivaj. Biće jis mnogo GS titula.

Jovan

pre 7 godina

Ne slazem se sa Novakom. Danas je Kveri igrao izuzetno lose sa osnovne linije, osim sto ga je isao servis pogotovo na brejk lopte. Novak je odigrao ispodispodispod prosecno i to je to. Generalno vrlo los mec sa izuzetno malo kvalitetnih relija i poteza.
Sto se tice uzroka ovakve igre Novak najbolje zna zasto i kako se oseca, ali ocigledno je prezasicenje svim onim sto se izdesavalo od pocetka 2015 a pogotovo na RG pre mesec dana. Nikad se ne zna za sta je dobar ovaj poraz isto kao sto se nije znalo ni posle poraza od Wawrinke na RG pa je ispalo i vise nego dobro. Sve se desava sa razlogom, i mozda bolje sad da je izgubio nego da se izmuci ceo turnir i izgubi u polufinalu ili finalu. U mnogo je slabom ritmu bio i pitanje je koliko bi uspeo da podigne formu u narednih 7 dana.

Djk

pre 7 godina

Nole sad na jedan fin odmor. Crko sam danas što si ispao ali dobro. Što se mene tiče ti si najbolji svih vremena tako da uzivaj. Biće jis mnogo GS titula.

šetač

pre 7 godina

Nema veze, nek se isprazni malo, uradio je nešto nestvarno, u zlatnoj eri držao je sva 4 GS. Svi su priželjkivali da naleti na "nagaznu minu". Usrećio je mnoge. Na prvom mestu Rođu i Marijevu mamu

Marko

pre 7 godina

Evo, u jednoj izjavi uspeo je da za poraz okrivi vreme, teren i "ne bas" najbolje zdravlje. Fer plej na delu.
(ha, 02. jul 2016 20:34)

Ti mrznjom citas zato ne mozes ni da shvatis sta je covek rekao, jadno!

anica

pre 7 godina

Neverovatan sampion nas Nole, kako ga krasi elokvencija i iskrena dusa, i kad je tesko dzentlmen je. Bravo Novace! Bas, bas sve kako i jeste. I meni je delovalo da ga muci nesto.
Da li onaj napirlitani iz Bazela vidi sta je fer plej i kako se postuje protivnik, dakle...uci...ne kaze se protivnik samara lopticu iz servisa, vec protivnik je zasluzeno bio bolji i odlicno servira.
Djokovic i zna se Nadal su teniseri koji su izdigli ovu igru znanjem, mentalno i ljudskim osobinama...nazalost Federer je daleko.
Rafa je povredjen, ali vratice se, i gledacemo jos puno finala..

Dr.Baltazar

pre 7 godina

Evo, u jednoj izjavi uspeo je da za poraz okrivi vreme, teren i "ne bas" najbolje zdravlje. Fer plej na delu.
(ha, 02. jul 2016 20:34)

Auuu, ala si ti pglu! hahahahah
Ili si nepismen.
U tekstu pise upravo suprotno, rekao je da nista ne moze da umanji Kverijevu pobedu i da ga je nadigrao.
Ipak si pglu. Prijateljski savet, nemoj javno da iznosis misljenje, samo ovako anonimni. Ne znamo ko si, i bas te briga sto si glup. Lep pozdrav.

Igor Ponavljac

pre 7 godina

I opet iz komentara u komentar (čast izuzecima) potvrda da se nešto čudno dešava u glavama ovog naroda, toliko teškog i mračnog i nesrećnog u nama. Ja stvarno nas ne razumem.
Novače, odmori. Zaslužio si. (Mi tebe teško).

Jovan

pre 7 godina

Ne slazem se sa Novakom. Danas je Kveri igrao izuzetno lose sa osnovne linije, osim sto ga je isao servis pogotovo na brejk lopte. Novak je odigrao ispodispodispod prosecno i to je to. Generalno vrlo los mec sa izuzetno malo kvalitetnih relija i poteza.
Sto se tice uzroka ovakve igre Novak najbolje zna zasto i kako se oseca, ali ocigledno je prezasicenje svim onim sto se izdesavalo od pocetka 2015 a pogotovo na RG pre mesec dana. Nikad se ne zna za sta je dobar ovaj poraz isto kao sto se nije znalo ni posle poraza od Wawrinke na RG pa je ispalo i vise nego dobro. Sve se desava sa razlogom, i mozda bolje sad da je izgubio nego da se izmuci ceo turnir i izgubi u polufinalu ili finalu. U mnogo je slabom ritmu bio i pitanje je koliko bi uspeo da podigne formu u narednih 7 dana.

5AR

pre 7 godina

Vuk koji je u podnožju planine je gladniji od onoga koji je na vrhu - reče Novak

jednu od svojih umotvorina; frka je samo što se i sam ne drži toga što uporno priča.
Bitno je da on lomi mozak oko DK formata, ili oko plaćanja teniserki, a kad ga pitaju

neko pitanje van tenisa on im da usmeni elaborat, umesto da im kaže - sledeće

pitanje molim... ( znam da on ovo ne čita ali moram :)
Nole, imaćeš vremena i za klavir i za saksofon, i za restorane, i za knjige i

motivacione govore; daj probaj svu energiju da trošiš na tenis, pa još 5, 6 godina ćeš

moći da igraš, 2,3 godine možda na ovom nivou.
A za sve ostalo imaćeš nekih 50 godina na raspolaganju!

Petar

pre 7 godina

„Dolaskom na Vimbldon, znao sam da neće biti lako da se ponovo motivišem.“

Nadam se da je ovo izjavio nesvesno i pod uticajem poraza.
Njemu nije lako da nađe motiv u šansi da osvoji kalendarski gs, da bude jedini u istoriji tenisa ikada koji je vezao pet gs za redom, da bude jedini u istoriji sa najviše uzastopnih pobeda za redom na slemovima, da čak možda bude jedini u istoriji koji je uzeo u jednoj sezoni sva 4 gs plus OI, pa što da ne dodamo kao motiv na SVE ovo i odbranu bodova, i redak rekord od tri uzastopna Wim.
Ovo su verovatno najveći motivi u sportu pa možda i svih vremena.
Dakle, nadam se da mu je izletelo ovo jer ako nije on komotno može da završi karijeru zbog toga što ne vidim da će pronaći motiv do kraja karijere ako mu ovo nije dovoljno?

Mare,NS

pre 7 godina

Ne mogu da verujem sta procitah u komentarima.
Ne svim,naravno.
Porazi su sastavni deo sporta i zivota uopste.
Niko nema pravo nista da mu prigovori.
Jednostavno,nije bio dovoljno spreman.
Koliko god izgledalo cudno,mislim da je `kriv` RG.
Toliko je zudeo za tom GS titulom,jedinom na ATP-u koja mu je nesrecno izmicala godinama da se potpuno ispraznio i mentalno i fizicki.
Prvi poraz na WB-u od 2013.g. i finala sa Endijem.
Ko moze nesto da mu prigovori?

P.S.
Nisam pristalica teorija zavere,ali organizatori su znali da sledi nekoliko kisnih dana i BAS TADA su ga stavili da igra tamo gde nema krova,znajuci da ce cele dane provoditi u iscekivanju meca i njegovih nastavaka.
Niko me ne moze ubediti da je to slucajno,mada,ponovicu,nisu oni krivi,jos manje sam Kveri,jednostavno i on je samo COVEK,nije masina!
Uvek sam bio uz najboljeg od nas,a za nekoliko godina i najboljeg tenisera u istoriji ovog sporta.
Ne okreci se,sine!
Idemooo!

ccc?

pre 7 godina

jedan od 6, 7 meceva koje Novak gubi godisnje..posle poraza na RG prosle godine svi znamo sta je posle bilo. samo polako, jos ce Novak dugo da igra..

goran

pre 7 godina

Hahahahahahahahaha, kakva blamaza danas, ni sve pauze i mucke nisu mu pomogle! Nemas kvalitet za titulu priznaj to Novace, da te prosle godine nisu organizatori spasili sa onom pauzom zbog kise i odbijanjem da stave krov u finalu, i to bi izgubio. Pomiri se s tim, nisi ni medju 15 u istoriji.
(14>12, 2. jul 2016 20:29)

sta da napisem na ovo? jedino ovo.. hahahaha

psl

pre 7 godina

Sad jedan lep odmor pa na olimpijadu po zlato. I to se moralo desiti nije smak sveta. Mnogi se raduju pa sad eto im prilike da osvoje titulu, Marejeva mama je danas najverovatnije najsrecnija ispunila sa njena zelja da neko pobedi Novaka pre finala. Eto koliko veruje u sina.

satelit

pre 7 godina

Novak je bio mentalno ispraznjen posle titule na RG koju je toliko dugo cekao.. Isto tako mora priznati da se nije ni spremao za travu,samo jedna egzibicija je premalo.. SRECNO na OI,uzmi zlato pa Sinsi i da zovemo konobara sta smo duzni!

pajs

pre 7 godina

Nole je sve objasnio. "Mentalna svežina" je, kako sam reče, ono što mu nedostaje i on to zna najbolje. Teško je čoveku da se resetuje posle sezone kakvu je imao od prethodnog Vimbldona. Kako god, nije za brigu...Kao Srbin, nadam se da turnin osvajaju Delpo ili Endi...

Ne kapirate

pre 7 godina

Po ponašanju se videlo da je morao da iskulira ovaj wb,ima tu nešto ozbiljno što mi ne znamo,kao da se trudio da izgubi meč,sve je bilo čudno,ja lično mislim da su organizatori umešani u priču da marej mora da uzme ove god. i da su to objasnili Đokoviću,nisam još lud da verujem da ovaj skapani luzer može da pobedi čoveka od gume na 3 dobijena seta,sve je to iscenirano

Bg

pre 7 godina

Čitam sve komentare pa se pitam šta je sa ovim komentarima tipa '' i on je čovek nije mašina''; ili ''mora i on psihički da padne nekada'' i td?
Pa pogledajte šta pišete kada Novak ređa pobede i osvaja turnire.
Upravo Vi sami u komentarima od njega pravite Mašinu i Mentalnu gromadu.
A onda sami sebe korigujete kada Novak izgubi, pa pišete kako nije mašina nego
samo čovek?
Za pola decenije kako Novak dominira u tenisu nisam pročitao neki realan
komentar, bilo da pobedi ili izgubi.
I još nešto.
Ljudi da li imate kapacitet u mozgu da razlikujete realnu kritiku od pljuvačine?
Ili se svaki komentar u kome neko ne napiše da je Novak najbolji svih vremena i da
je sišao sa neba jahajući munje - mehanički uvrstava u pljuvanje?
Ponekad pomislim da je Novak propustio toliko GS finala i da mu se porazi kao ovaj
danas dešavaju kao neka prevaga Univerzuma zbog oštraćenih fanova koji šalju tu
negativnu energiju kroz omalovažavanje svih tenisera i nerealnih hvalospeva koje
pišu o Novaku.
Mi smo jednostavno proklet narod. Zato nas pojedinci koji su toga svesni jašu na
vlasti godinama.

dama

pre 7 godina

Ma ništa strašno, ništa mu ne zameram, usrećio nas je milion puta, mora i on nekada izgubiti ljudi nije smak sveta, a ovi sto ga prozivaju zbog poraza ne mogu mu ni pljunuti pod prozor, paćenici.

znanje-imanje

pre 7 godina

Videlo se od prvog poena juče da - nije zdrav. Izgurao je jedan set, nije mogao dva. Danas je bolje, ali nedovoljno. Nikakve druge gluposti, mental, ovo-ono. Nije fit i to je to.

Nema tu mnogo drame - bitno da je on uzeo RG. Ova godina ima još 4 velika cilja. DK, OI, Sinsinati, USO. Nek uzme još nešto - dobro je. Uzme dva - puna kapa. 3, 4 - fenomenalno. Ali i da ne uzme ništa - uzeo je dovoljno za 3 života...
Ovo je sve strašno - samo za onaj deo Srbije koji živi i kompenzuje se kroz Novaka. Nije to za to. Život je za život, a Srbija za stvaranje i ljubav uprkos svemu - i tek u tom smislu i asocijacija na Novakov uspeh ima smisla.

Simke

pre 7 godina

Još jedno trežnjenje. Kad pogledate, svaki put kad je bio u naletu on je neobjašnjivo
padao. Posle neverovatne 2011 sezone, naredne tri godine jako slabo za potencijal
koji je nagovestio. Sada ista situacija, najzad RG, velika šansa za kalendarski gs, sve
baca u vodu već u 3 kolu Wim.
Na kraju, neopisiv je uspeh sve ovo, ali da bi bio najbolji u istorji, ovakve mečeve
mora da dobija. On ih je previše izgubio, a vreme ide...
Ipak ni treći najbolji nije loše; možda čak i drugi do kraja karijere ako zapne, ali
prvi nikada, ali nikada - uporno nam to dokazuje i ja mu najzad verujem, nije
GOAT, nikada neće biti, nikada neće stići Federerovih 17/18 - i kraj sa tom pričom.

Na kraju krajeva i ovo što je uradio do sada je neopisivo, posebno što dolazi iz
Srbije, zemlje praznih priča i ljudi koji su jaki samo na rečima, komentarima i td...

Milan - No1e!

pre 7 godina

Svi to dobro znamo ali treba spomenuti,on je stvarno nesto posebno. Svaka rec mu je na mestu nema sta da se doda. Jedan veliki covek. Sve je to sport pa i zivot na kraju krajeva,uvek uspona i padova. Idemo dalje...puno uspeha u daljoj sezoni.

despot

pre 7 godina

Evo, u jednoj izjavi uspeo je da za poraz okrivi vreme, teren i "ne bas" najbolje zdravlje. Fer plej na delu.
(ha, 2. jul 2016 20:34)
Zivota ti procita li ti sta je napisano ili si citao Federerovu izjavu kad je guboi od drugorazrednih igraca. Samo Federer za razliku od novaka nikad nije rekao da je protivnik bio bolji. Procitaj jos jednom i videces da je Novak izjzvio kako je queri ovaj put bio bolji od njega i da mu cestita na pobedi. Nemoj citati samo Federerove izjave i pripisivati ih drugima. Toliko.

veliki strumf

pre 7 godina

Ajde, Nole bre, pobedio si samog sebe. Serviras na 5-4 za 2-2 u setovima i sta radis? Promadujes bekhend, pa forhend, a na 30-40 odigras volej tako da loptica do mreze nije stigla! Citavu karijeru nikako taj prost volej da se nauci. Onda, u taj breku, na 2-0 lopticu saljes u publiku, na 3-2 i servis gredis, onda pravis jos 3 greske i dolazis na 4-6. Na drugu mec loptu poen se razviha i salhes forhend skroz nepotrebno u aut! Jeste Kveri igrao dobro, ali ti si samog sebe pobedio brojnim i neverovatnim greskama.

Gajetano

pre 7 godina

Postoji takav dan, ali dva takva dana u nizu, Novace, mnogo je za #1 i neprikosnovenog vladara tenisa u ovom trenutku. Juce je Sem #41 odigrao strasno, danas nije bio ni blizu tog nivoa, bio je onaj stari dobri Kveri: killer servis, sve ostalo za dve klase ispod tebe, Novace. Problem je u tome sto u jucerasnjem/danasnjem mecu ne da nisi licio na sebe iz ove poluipogodisnje faze, nego bas na onog "starog dobrog Novaka" za ATP/ITF iz 2009-2010...

Deja vu WB2012-2013! Opet:(

Pozdrav,

Ivke

pre 7 godina

Steta, jer je bilo vec sve spremno za peti set. Djokovic je imao 5:4 i servis da zavrsi set. Ostalo mi je nejasno zbog cega je tako lezerno odigrao taj gem, preokret bi bio vidjen da je to zavrsio kako treba.

srle

pre 7 godina

Novak je sve iskreno rekao, nije bio njegov dan. Pre par godina je Stahovski izbacio Federera u 2 kolu, jednostavno to se dešava, nije Stahovski puno bolji od Kverija. Idemo dalje Nole, sad samo da se dobro pripremi i uzme zlato u Riju. Voleo bih da Federer ne uzme titulu na Vimbldonu, samo zbog nekorektnih izjava, nadam se da će ga izbaciti Nišikori ili Raonić pre finala.

Dejan navijac Novaka

pre 7 godina

NOVACE MNOGO TE VOLIM!
Car si I kad igras I kad pobedjujes I kada gubis.
Sa ovakvim kulturnim izjavama, hvaleci protivnika, hvaleci kisu I organizatore, a izgubio si mec... jos si veci.
Najbolji si!

Pa I ti si covek, ne mozes svaki dan da pobedjujes, ali si uspeo da uzmes sva cetiri Grand Slams.HA HA HA NOVAK CAR.

Jumko

pre 7 godina

Neverovatan sampion nas Nole, kako ga krasi elokvencija i iskrena dusa, i kad je tesko dzentlmen je. Bravo Novace! Bas, bas sve kako i jeste. I meni je delovalo da ga muci nesto.
Da li onaj napirlitani iz Bazela vidi sta je fer plej i kako se postuje protivnik, dakle...uci...ne kaze se protivnik samara lopticu iz servisa, vec protivnik je zasluzeno bio bolji i odlicno servira.
Djokovic i zna se Nadal su teniseri koji su izdigli ovu igru znanjem, mentalno i ljudskim osobinama...nazalost Federer je daleko.
Rafa je povredjen, ali vratice se, i gledacemo jos puno finala..
(anica, 2. jul 2016 20:27)

Jel da da ti je Rođa nabio komplekse?

lala

pre 7 godina

Noki, dosta su i tri ove godine. Vec ima cetiri u nizu sto Nadal i Federer nemaju i nilad nece. Stize ih i prestize u buducnosti, nemam ni najmanju dilemu. Bitno je da ima karijerni slem, ono zbog cega su ga najvise osporavali pojedinci. Ovo je i jako dobro. Novak se mnogo razbesni kada izgubi. Posle poraza na RG prethodnih godina dodje zeljan krvi, i zapne ko lud. Meni je i dalje neverovatno da novak ima cak tri Vimbldona, jer je to njegova najgora podloga, a najlakse se desavaju iznenadjenja. Eto, dovljno je da Novaku fali malo motiva a da protivnik servira kao lud. Dobro je ponekad izgubiti da bi se vratila zelja i ambicija. A i nemoguce je uvek pobediti. Nije mi pravo naravno, ali sam ovo dozivela manje tragicno nego recimo neko finale Sinsinatija. Cekamo te Nole, u medjuvremenu odmor a i ispraticemo turnir do kraja.

B92 zadržava pravo izbora komentara

pre 7 godina

Pre poraza - najbolji teniser sveta, najbolji teniser današnjice;
posle poraza ''Srpski teniser i Prvi reket sveta''.
Ali znate li šta je najgore, ili možda bolje reći najbolje u celoj ovoj situaciji?
Pa to što je Novaku najmanje krivo :D
100 milki samo od turnira a ti se Srbendo živciraj. Malo klasičnog spina za medije, bio sam mentalno prazan, naiđe dan, bla,bla,bla... pravac masaže, saune, plaže, klavir, možda piše novu knjigu,... boli njega imenjak za kalendarski GS, šta vam je bre ljudi? I razumem ga 100%.
Nije on odgovoran za našu ekonomsku situaciju i to što nas jašu tri decenije jedni te isti, i sam je bio u istim g***ima, pa je uspeo radom i znojem da pobegne iz ove banane države.
I sad, on razume da su njegovi uspehi i naši lično, čak i preterano lični, ali jbg, tenis nije nmb1 u životu Novaka.
Što mogu da dobijem bez da se polomim kao dunđer, super; a da se lomi do zadnje koske a težak je 200, 300 miliona, i već je ušao u legende, ne pada mu na pamet!

Eto to je istinski razlog poraza, a ko voli da veruje u ove medijske žvake i sprelikane izjave posle svake pobede ili poraza, samo napred.

Joc@

pre 7 godina

Ma ljudi... ''ne se sekirajte''. Sve se desava kako treba. Kako je neko odlucio. Msm da osvaja Fed ili Endi. Nole treba da bude zadovoljan sto mu je i ovoliko omoguceno, a dace mu se jos sansi. A on sve odlicno razume.

14>12

pre 7 godina

Hahahahahahahahaha, kakva blamaza danas, ni sve pauze i mucke nisu mu pomogle! Nemas kvalitet za titulu priznaj to Novace, da te prosle godine nisu organizatori spasili sa onom pauzom zbog kise i odbijanjem da stave krov u finalu, i to bi izgubio. Pomiri se s tim, nisi ni medju 15 u istoriji.

Svete

pre 7 godina

@anica
Ahahahahahaha, evo napirlitani uci od moralne velicine da je moralna velicina bila hendikepirana vremenskim uslovima, terenom, nije bas najzdraviji.... ko zna sta jos ovo na brzinu upamtih. Ubaci tako moralista gomilu opravdanja i onda kaze kako ne treba oduzimati nista protivniku! Hahahahahahaha, bolje da je rekao da je samarao lopticu, manje bi ga ponizio.
Sta kazu teniserke, kolege teniseri i milioni navijaca sirom sveta o moralnom primeru? Ne vole ga nesto, zvizde mu, u cemu je problem? Zavera neka? Hahahahaha, pukni anice, PUKNI!

Beker Šmeker

pre 7 godina

Vrlo gospodska izjava. Sada mogu punim srcem da navijam za Del Potra. Ako ne on, neka osvoji bilo ko, samo ne Murray i Federer.
(City Girl, 2. jul 2016 21:50)

A zašto ne Federer?
Osoba koja ima 35 god., još pod anestezijom od operacija, koja u svoje vreme nije dozvoljavala nekakvim Kverijima da ga izbacuju u 3 kolu, i neko ko pored svega toga stiže da zadovolji onaj trokrilni orman od žene, plus ima četvoro male dečice, plus motiv i glad pored 17gs titula - nije zaslužila da osvoji GS?
Šta je Rodzer kriv što Novak nema taj šampionski mentalitet u sebi?
Deda se krlja na 2 turnira pre Wim. sa klincima, gubi ali dolazi naoštren sa jasnim ciljem, bez izgovora. Da, hejtuje Novaka ali Novak mu je najveći rival i on se tu ne folira! Toliko se poštuju 12GS od Novaka, a toliko se ismevaju 17 i 14 od RF i Nadala?
I zašto Mari da ne uzme? Do juče je bio kraljina kad je izjavio ono za opomenu Novaku od sudije, i kad je održao počastan govor na dodle RG iako je izgubio veliko finale. Sad kad je u šansi da osvoji tek 3GS svi ga pljujete.
Rekoh sto puta; zbog ovakvih stvari se Novaku dešavaju ovakve 'senzacije''.
Ne verujem u Boga ali ima nešto u Univerzumu što pravi neki balans... pa vi nastavite sa tom mržnjom.

Marko

pre 7 godina

Strasna izjava malo nerealna ali to je gospodska izjava, niko nije slep, pravi Djokovic bio danas dobio 3-0 ali kao sto je i Novak rekao to je jedan od onih dana, a takav dan je morao doci, idemo dalje sampione!

sasha

pre 7 godina

Bravo Novace, veliki si i u porazu. Nije ni prvi ni poslednji put da gubis, to je sastavni deo sporta, vratices se ti jos jaci kao i mnogo puta do sada. A ovi sto se raduju tvom porazu vise nego svom uspehu (ako ih uopse i imaju u zivotu), vratice se brzo oni u misije rupe.

nemanja m.

pre 7 godina

Evo, u jednoj izjavi uspeo je da za poraz okrivi vreme, teren i "ne bas" najbolje zdravlje. Fer plej na delu.
(ha, 2. jul 2016 20:34)

Ti decko procitaj jos jednom tekst,pa onda procitaj svoj komentar,pa mozda vidis sta lupetas...Ali sumnjam...Nisu mi jasni Srbi koji navijaju protiv Srbina u sportu,ali ne ide mi to u glavu.Jedino objasnjenje mi je da ste zavidni i ljubomorni,ili jednostavno niste patriote...Novak izlazi jaci iz ovoga!!!

psihoterapeut

pre 7 godina

Sad nešto gledam. Pa, Nole ga gubi, u poslednje vreme, samo od ovih što im voda upada u usta, kad kiša pada. Prvo onaj Veseljak, a sad i Ouerreu.

Glas Srbije

pre 7 godina

Mora da je divan osecaj kad znas da nista nisi postigao u zivotu, osim da ostavljas imbecilne komentare na b92 i slicnim mestima, a mozes da se podsmevas coveku koji je treci u istoriji tenisa koji je imao sve 4 GS titule u isto vreme, trenutno osvijio polivinu od godisnje kvote GS titula i 3 puta osvoji tzv 5 GS sa uzastopnim pobedama u IW i FL u razmaku od nedelju dana!???

Mirko

pre 7 godina

Tako je Nole, care! Ispravno razmišljaš i nema zime za tebe. Svi imaju loš dan, što ga ne bi i ti imao? Izgubio? Vala baš, čudna mi čuda.. haha.. Nego uživaj ti lepo u životu i ništa se ne sekiraj, šta god da ti dođe sada u životu - samo je bonus, sve si ostvario što je trebalo, i mnogo više od toga.

budva

pre 7 godina

Prirodno, vratiće se i opet pobeđivati. Malo radosti i protivnicima treba dati.
Da nije s mene pa na uštap Novakovog poraza, ova bi stranica izgorela od mržnje onih koji se vide samo zato što ih je opekla svetlost Novakovih pobeda.

carinium72

pre 7 godina

..neka te Nole, lep ti odmor zelim i zdravlja..ne menjaj nista, naravno i ne citaj ove nase gluposti...svaka tvoja pobeda je i nasa jer si nas.....pozrav do olimpijade...

Djosa

pre 7 godina

@
(ha, 2. jul 2016 20:34)

Dzaba prijatelju. Ne vredi ti pokusaj.
Niti sada nit ubuduce.
Neces dobiti nikad od mene negativnu ocenu (minus) a kamoli plus.
Dzaba ti i promena nicka.

alen

pre 7 godina

Budimo realni titule se ne osvajaju punjenjem baterija po plazama pred Wimbledon dok svi drugi teniseri igraju pa ti nisi Supermen.Novak ima peh ono malo cudo kratkonogo pored sebe danas bi imao vise titula od Nadala a ovako nista od kariernog Grand Slama.

Bg

pre 7 godina

jedan od 6, 7 meceva koje Novak gubi godisnje..posle poraza na RG prosle godine svi znamo sta je posle bilo. samo polako, jos ce Novak dugo da igra..
(ccc?, 2. jul 2016 20:43)


hahah... a šta misliš da postoji lik koji po sezoni gubi samo 4 meča?
To bi bila najveća dominacija ikada!
Ali sva 4 uvek u finalima GS?
Koliko bi takav majstor imao GS titula?
Argument ti je kao i većini koji komentarišu ovde, od sunca i kiše, do uroka gospođe Dzudi...

5AR

pre 7 godina

Vuk koji je u podnožju planine je gladniji od onoga koji je na vrhu - reče Novak

jednu od svojih umotvorina; frka je samo što se i sam ne drži toga što uporno priča.
Bitno je da on lomi mozak oko DK formata, ili oko plaćanja teniserki, a kad ga pitaju

neko pitanje van tenisa on im da usmeni elaborat, umesto da im kaže - sledeće

pitanje molim... ( znam da on ovo ne čita ali moram :)
Nole, imaćeš vremena i za klavir i za saksofon, i za restorane, i za knjige i

motivacione govore; daj probaj svu energiju da trošiš na tenis, pa još 5, 6 godina ćeš

moći da igraš, 2,3 godine možda na ovom nivou.
A za sve ostalo imaćeš nekih 50 godina na raspolaganju!

14>12

pre 7 godina

Hahahahahahahahaha, kakva blamaza danas, ni sve pauze i mucke nisu mu pomogle! Nemas kvalitet za titulu priznaj to Novace, da te prosle godine nisu organizatori spasili sa onom pauzom zbog kise i odbijanjem da stave krov u finalu, i to bi izgubio. Pomiri se s tim, nisi ni medju 15 u istoriji.

Joc@

pre 7 godina

Ma ljudi... ''ne se sekirajte''. Sve se desava kako treba. Kako je neko odlucio. Msm da osvaja Fed ili Endi. Nole treba da bude zadovoljan sto mu je i ovoliko omoguceno, a dace mu se jos sansi. A on sve odlicno razume.

Simke

pre 7 godina

Još jedno trežnjenje. Kad pogledate, svaki put kad je bio u naletu on je neobjašnjivo
padao. Posle neverovatne 2011 sezone, naredne tri godine jako slabo za potencijal
koji je nagovestio. Sada ista situacija, najzad RG, velika šansa za kalendarski gs, sve
baca u vodu već u 3 kolu Wim.
Na kraju, neopisiv je uspeh sve ovo, ali da bi bio najbolji u istorji, ovakve mečeve
mora da dobija. On ih je previše izgubio, a vreme ide...
Ipak ni treći najbolji nije loše; možda čak i drugi do kraja karijere ako zapne, ali
prvi nikada, ali nikada - uporno nam to dokazuje i ja mu najzad verujem, nije
GOAT, nikada neće biti, nikada neće stići Federerovih 17/18 - i kraj sa tom pričom.

Na kraju krajeva i ovo što je uradio do sada je neopisivo, posebno što dolazi iz
Srbije, zemlje praznih priča i ljudi koji su jaki samo na rečima, komentarima i td...

Ne kapirate

pre 7 godina

Po ponašanju se videlo da je morao da iskulira ovaj wb,ima tu nešto ozbiljno što mi ne znamo,kao da se trudio da izgubi meč,sve je bilo čudno,ja lično mislim da su organizatori umešani u priču da marej mora da uzme ove god. i da su to objasnili Đokoviću,nisam još lud da verujem da ovaj skapani luzer može da pobedi čoveka od gume na 3 dobijena seta,sve je to iscenirano

Jumko

pre 7 godina

Neverovatan sampion nas Nole, kako ga krasi elokvencija i iskrena dusa, i kad je tesko dzentlmen je. Bravo Novace! Bas, bas sve kako i jeste. I meni je delovalo da ga muci nesto.
Da li onaj napirlitani iz Bazela vidi sta je fer plej i kako se postuje protivnik, dakle...uci...ne kaze se protivnik samara lopticu iz servisa, vec protivnik je zasluzeno bio bolji i odlicno servira.
Djokovic i zna se Nadal su teniseri koji su izdigli ovu igru znanjem, mentalno i ljudskim osobinama...nazalost Federer je daleko.
Rafa je povredjen, ali vratice se, i gledacemo jos puno finala..
(anica, 2. jul 2016 20:27)

Jel da da ti je Rođa nabio komplekse?

anica

pre 7 godina

Neverovatan sampion nas Nole, kako ga krasi elokvencija i iskrena dusa, i kad je tesko dzentlmen je. Bravo Novace! Bas, bas sve kako i jeste. I meni je delovalo da ga muci nesto.
Da li onaj napirlitani iz Bazela vidi sta je fer plej i kako se postuje protivnik, dakle...uci...ne kaze se protivnik samara lopticu iz servisa, vec protivnik je zasluzeno bio bolji i odlicno servira.
Djokovic i zna se Nadal su teniseri koji su izdigli ovu igru znanjem, mentalno i ljudskim osobinama...nazalost Federer je daleko.
Rafa je povredjen, ali vratice se, i gledacemo jos puno finala..

Petar

pre 7 godina

„Dolaskom na Vimbldon, znao sam da neće biti lako da se ponovo motivišem.“

Nadam se da je ovo izjavio nesvesno i pod uticajem poraza.
Njemu nije lako da nađe motiv u šansi da osvoji kalendarski gs, da bude jedini u istoriji tenisa ikada koji je vezao pet gs za redom, da bude jedini u istoriji sa najviše uzastopnih pobeda za redom na slemovima, da čak možda bude jedini u istoriji koji je uzeo u jednoj sezoni sva 4 gs plus OI, pa što da ne dodamo kao motiv na SVE ovo i odbranu bodova, i redak rekord od tri uzastopna Wim.
Ovo su verovatno najveći motivi u sportu pa možda i svih vremena.
Dakle, nadam se da mu je izletelo ovo jer ako nije on komotno može da završi karijeru zbog toga što ne vidim da će pronaći motiv do kraja karijere ako mu ovo nije dovoljno?

goran

pre 7 godina

Hahahahahahahahaha, kakva blamaza danas, ni sve pauze i mucke nisu mu pomogle! Nemas kvalitet za titulu priznaj to Novace, da te prosle godine nisu organizatori spasili sa onom pauzom zbog kise i odbijanjem da stave krov u finalu, i to bi izgubio. Pomiri se s tim, nisi ni medju 15 u istoriji.
(14>12, 2. jul 2016 20:29)

sta da napisem na ovo? jedino ovo.. hahahaha

psihoterapeut

pre 7 godina

Sad nešto gledam. Pa, Nole ga gubi, u poslednje vreme, samo od ovih što im voda upada u usta, kad kiša pada. Prvo onaj Veseljak, a sad i Ouerreu.

Marko

pre 7 godina

Evo, u jednoj izjavi uspeo je da za poraz okrivi vreme, teren i "ne bas" najbolje zdravlje. Fer plej na delu.
(ha, 02. jul 2016 20:34)

Ti mrznjom citas zato ne mozes ni da shvatis sta je covek rekao, jadno!

Svete

pre 7 godina

@anica
Ahahahahahaha, evo napirlitani uci od moralne velicine da je moralna velicina bila hendikepirana vremenskim uslovima, terenom, nije bas najzdraviji.... ko zna sta jos ovo na brzinu upamtih. Ubaci tako moralista gomilu opravdanja i onda kaze kako ne treba oduzimati nista protivniku! Hahahahahahaha, bolje da je rekao da je samarao lopticu, manje bi ga ponizio.
Sta kazu teniserke, kolege teniseri i milioni navijaca sirom sveta o moralnom primeru? Ne vole ga nesto, zvizde mu, u cemu je problem? Zavera neka? Hahahahaha, pukni anice, PUKNI!

alen

pre 7 godina

Budimo realni titule se ne osvajaju punjenjem baterija po plazama pred Wimbledon dok svi drugi teniseri igraju pa ti nisi Supermen.Novak ima peh ono malo cudo kratkonogo pored sebe danas bi imao vise titula od Nadala a ovako nista od kariernog Grand Slama.

Djk

pre 7 godina

Nole sad na jedan fin odmor. Crko sam danas što si ispao ali dobro. Što se mene tiče ti si najbolji svih vremena tako da uzivaj. Biće jis mnogo GS titula.

Mare,NS

pre 7 godina

Ne mogu da verujem sta procitah u komentarima.
Ne svim,naravno.
Porazi su sastavni deo sporta i zivota uopste.
Niko nema pravo nista da mu prigovori.
Jednostavno,nije bio dovoljno spreman.
Koliko god izgledalo cudno,mislim da je `kriv` RG.
Toliko je zudeo za tom GS titulom,jedinom na ATP-u koja mu je nesrecno izmicala godinama da se potpuno ispraznio i mentalno i fizicki.
Prvi poraz na WB-u od 2013.g. i finala sa Endijem.
Ko moze nesto da mu prigovori?

P.S.
Nisam pristalica teorija zavere,ali organizatori su znali da sledi nekoliko kisnih dana i BAS TADA su ga stavili da igra tamo gde nema krova,znajuci da ce cele dane provoditi u iscekivanju meca i njegovih nastavaka.
Niko me ne moze ubediti da je to slucajno,mada,ponovicu,nisu oni krivi,jos manje sam Kveri,jednostavno i on je samo COVEK,nije masina!
Uvek sam bio uz najboljeg od nas,a za nekoliko godina i najboljeg tenisera u istoriji ovog sporta.
Ne okreci se,sine!
Idemooo!

B92 zadržava pravo izbora komentara

pre 7 godina

Pre poraza - najbolji teniser sveta, najbolji teniser današnjice;
posle poraza ''Srpski teniser i Prvi reket sveta''.
Ali znate li šta je najgore, ili možda bolje reći najbolje u celoj ovoj situaciji?
Pa to što je Novaku najmanje krivo :D
100 milki samo od turnira a ti se Srbendo živciraj. Malo klasičnog spina za medije, bio sam mentalno prazan, naiđe dan, bla,bla,bla... pravac masaže, saune, plaže, klavir, možda piše novu knjigu,... boli njega imenjak za kalendarski GS, šta vam je bre ljudi? I razumem ga 100%.
Nije on odgovoran za našu ekonomsku situaciju i to što nas jašu tri decenije jedni te isti, i sam je bio u istim g***ima, pa je uspeo radom i znojem da pobegne iz ove banane države.
I sad, on razume da su njegovi uspehi i naši lično, čak i preterano lični, ali jbg, tenis nije nmb1 u životu Novaka.
Što mogu da dobijem bez da se polomim kao dunđer, super; a da se lomi do zadnje koske a težak je 200, 300 miliona, i već je ušao u legende, ne pada mu na pamet!

Eto to je istinski razlog poraza, a ko voli da veruje u ove medijske žvake i sprelikane izjave posle svake pobede ili poraza, samo napred.

Dr.Baltazar

pre 7 godina

Evo, u jednoj izjavi uspeo je da za poraz okrivi vreme, teren i "ne bas" najbolje zdravlje. Fer plej na delu.
(ha, 02. jul 2016 20:34)

Auuu, ala si ti pglu! hahahahah
Ili si nepismen.
U tekstu pise upravo suprotno, rekao je da nista ne moze da umanji Kverijevu pobedu i da ga je nadigrao.
Ipak si pglu. Prijateljski savet, nemoj javno da iznosis misljenje, samo ovako anonimni. Ne znamo ko si, i bas te briga sto si glup. Lep pozdrav.

Beker Šmeker

pre 7 godina

Vrlo gospodska izjava. Sada mogu punim srcem da navijam za Del Potra. Ako ne on, neka osvoji bilo ko, samo ne Murray i Federer.
(City Girl, 2. jul 2016 21:50)

A zašto ne Federer?
Osoba koja ima 35 god., još pod anestezijom od operacija, koja u svoje vreme nije dozvoljavala nekakvim Kverijima da ga izbacuju u 3 kolu, i neko ko pored svega toga stiže da zadovolji onaj trokrilni orman od žene, plus ima četvoro male dečice, plus motiv i glad pored 17gs titula - nije zaslužila da osvoji GS?
Šta je Rodzer kriv što Novak nema taj šampionski mentalitet u sebi?
Deda se krlja na 2 turnira pre Wim. sa klincima, gubi ali dolazi naoštren sa jasnim ciljem, bez izgovora. Da, hejtuje Novaka ali Novak mu je najveći rival i on se tu ne folira! Toliko se poštuju 12GS od Novaka, a toliko se ismevaju 17 i 14 od RF i Nadala?
I zašto Mari da ne uzme? Do juče je bio kraljina kad je izjavio ono za opomenu Novaku od sudije, i kad je održao počastan govor na dodle RG iako je izgubio veliko finale. Sad kad je u šansi da osvoji tek 3GS svi ga pljujete.
Rekoh sto puta; zbog ovakvih stvari se Novaku dešavaju ovakve 'senzacije''.
Ne verujem u Boga ali ima nešto u Univerzumu što pravi neki balans... pa vi nastavite sa tom mržnjom.

šetač

pre 7 godina

Nema veze, nek se isprazni malo, uradio je nešto nestvarno, u zlatnoj eri držao je sva 4 GS. Svi su priželjkivali da naleti na "nagaznu minu". Usrećio je mnoge. Na prvom mestu Rođu i Marijevu mamu

Igor Ponavljac

pre 7 godina

I opet iz komentara u komentar (čast izuzecima) potvrda da se nešto čudno dešava u glavama ovog naroda, toliko teškog i mračnog i nesrećnog u nama. Ja stvarno nas ne razumem.
Novače, odmori. Zaslužio si. (Mi tebe teško).

pajs

pre 7 godina

Nole je sve objasnio. "Mentalna svežina" je, kako sam reče, ono što mu nedostaje i on to zna najbolje. Teško je čoveku da se resetuje posle sezone kakvu je imao od prethodnog Vimbldona. Kako god, nije za brigu...Kao Srbin, nadam se da turnin osvajaju Delpo ili Endi...

lala

pre 7 godina

Noki, dosta su i tri ove godine. Vec ima cetiri u nizu sto Nadal i Federer nemaju i nilad nece. Stize ih i prestize u buducnosti, nemam ni najmanju dilemu. Bitno je da ima karijerni slem, ono zbog cega su ga najvise osporavali pojedinci. Ovo je i jako dobro. Novak se mnogo razbesni kada izgubi. Posle poraza na RG prethodnih godina dodje zeljan krvi, i zapne ko lud. Meni je i dalje neverovatno da novak ima cak tri Vimbldona, jer je to njegova najgora podloga, a najlakse se desavaju iznenadjenja. Eto, dovljno je da Novaku fali malo motiva a da protivnik servira kao lud. Dobro je ponekad izgubiti da bi se vratila zelja i ambicija. A i nemoguce je uvek pobediti. Nije mi pravo naravno, ali sam ovo dozivela manje tragicno nego recimo neko finale Sinsinatija. Cekamo te Nole, u medjuvremenu odmor a i ispraticemo turnir do kraja.

znanje-imanje

pre 7 godina

Videlo se od prvog poena juče da - nije zdrav. Izgurao je jedan set, nije mogao dva. Danas je bolje, ali nedovoljno. Nikakve druge gluposti, mental, ovo-ono. Nije fit i to je to.

Nema tu mnogo drame - bitno da je on uzeo RG. Ova godina ima još 4 velika cilja. DK, OI, Sinsinati, USO. Nek uzme još nešto - dobro je. Uzme dva - puna kapa. 3, 4 - fenomenalno. Ali i da ne uzme ništa - uzeo je dovoljno za 3 života...
Ovo je sve strašno - samo za onaj deo Srbije koji živi i kompenzuje se kroz Novaka. Nije to za to. Život je za život, a Srbija za stvaranje i ljubav uprkos svemu - i tek u tom smislu i asocijacija na Novakov uspeh ima smisla.

psl

pre 7 godina

Sad jedan lep odmor pa na olimpijadu po zlato. I to se moralo desiti nije smak sveta. Mnogi se raduju pa sad eto im prilike da osvoje titulu, Marejeva mama je danas najverovatnije najsrecnija ispunila sa njena zelja da neko pobedi Novaka pre finala. Eto koliko veruje u sina.

Bg

pre 7 godina

Čitam sve komentare pa se pitam šta je sa ovim komentarima tipa '' i on je čovek nije mašina''; ili ''mora i on psihički da padne nekada'' i td?
Pa pogledajte šta pišete kada Novak ređa pobede i osvaja turnire.
Upravo Vi sami u komentarima od njega pravite Mašinu i Mentalnu gromadu.
A onda sami sebe korigujete kada Novak izgubi, pa pišete kako nije mašina nego
samo čovek?
Za pola decenije kako Novak dominira u tenisu nisam pročitao neki realan
komentar, bilo da pobedi ili izgubi.
I još nešto.
Ljudi da li imate kapacitet u mozgu da razlikujete realnu kritiku od pljuvačine?
Ili se svaki komentar u kome neko ne napiše da je Novak najbolji svih vremena i da
je sišao sa neba jahajući munje - mehanički uvrstava u pljuvanje?
Ponekad pomislim da je Novak propustio toliko GS finala i da mu se porazi kao ovaj
danas dešavaju kao neka prevaga Univerzuma zbog oštraćenih fanova koji šalju tu
negativnu energiju kroz omalovažavanje svih tenisera i nerealnih hvalospeva koje
pišu o Novaku.
Mi smo jednostavno proklet narod. Zato nas pojedinci koji su toga svesni jašu na
vlasti godinama.

despot

pre 7 godina

Evo, u jednoj izjavi uspeo je da za poraz okrivi vreme, teren i "ne bas" najbolje zdravlje. Fer plej na delu.
(ha, 2. jul 2016 20:34)
Zivota ti procita li ti sta je napisano ili si citao Federerovu izjavu kad je guboi od drugorazrednih igraca. Samo Federer za razliku od novaka nikad nije rekao da je protivnik bio bolji. Procitaj jos jednom i videces da je Novak izjzvio kako je queri ovaj put bio bolji od njega i da mu cestita na pobedi. Nemoj citati samo Federerove izjave i pripisivati ih drugima. Toliko.

Bg

pre 7 godina

jedan od 6, 7 meceva koje Novak gubi godisnje..posle poraza na RG prosle godine svi znamo sta je posle bilo. samo polako, jos ce Novak dugo da igra..
(ccc?, 2. jul 2016 20:43)


hahah... a šta misliš da postoji lik koji po sezoni gubi samo 4 meča?
To bi bila najveća dominacija ikada!
Ali sva 4 uvek u finalima GS?
Koliko bi takav majstor imao GS titula?
Argument ti je kao i većini koji komentarišu ovde, od sunca i kiše, do uroka gospođe Dzudi...

satelit

pre 7 godina

Novak je bio mentalno ispraznjen posle titule na RG koju je toliko dugo cekao.. Isto tako mora priznati da se nije ni spremao za travu,samo jedna egzibicija je premalo.. SRECNO na OI,uzmi zlato pa Sinsi i da zovemo konobara sta smo duzni!

Dejan navijac Novaka

pre 7 godina

NOVACE MNOGO TE VOLIM!
Car si I kad igras I kad pobedjujes I kada gubis.
Sa ovakvim kulturnim izjavama, hvaleci protivnika, hvaleci kisu I organizatore, a izgubio si mec... jos si veci.
Najbolji si!

Pa I ti si covek, ne mozes svaki dan da pobedjujes, ali si uspeo da uzmes sva cetiri Grand Slams.HA HA HA NOVAK CAR.

veliki strumf

pre 7 godina

Ajde, Nole bre, pobedio si samog sebe. Serviras na 5-4 za 2-2 u setovima i sta radis? Promadujes bekhend, pa forhend, a na 30-40 odigras volej tako da loptica do mreze nije stigla! Citavu karijeru nikako taj prost volej da se nauci. Onda, u taj breku, na 2-0 lopticu saljes u publiku, na 3-2 i servis gredis, onda pravis jos 3 greske i dolazis na 4-6. Na drugu mec loptu poen se razviha i salhes forhend skroz nepotrebno u aut! Jeste Kveri igrao dobro, ali ti si samog sebe pobedio brojnim i neverovatnim greskama.

nemanja m.

pre 7 godina

Evo, u jednoj izjavi uspeo je da za poraz okrivi vreme, teren i "ne bas" najbolje zdravlje. Fer plej na delu.
(ha, 2. jul 2016 20:34)

Ti decko procitaj jos jednom tekst,pa onda procitaj svoj komentar,pa mozda vidis sta lupetas...Ali sumnjam...Nisu mi jasni Srbi koji navijaju protiv Srbina u sportu,ali ne ide mi to u glavu.Jedino objasnjenje mi je da ste zavidni i ljubomorni,ili jednostavno niste patriote...Novak izlazi jaci iz ovoga!!!

Djosa

pre 7 godina

@
(ha, 2. jul 2016 20:34)

Dzaba prijatelju. Ne vredi ti pokusaj.
Niti sada nit ubuduce.
Neces dobiti nikad od mene negativnu ocenu (minus) a kamoli plus.
Dzaba ti i promena nicka.

Jovan

pre 7 godina

Ne slazem se sa Novakom. Danas je Kveri igrao izuzetno lose sa osnovne linije, osim sto ga je isao servis pogotovo na brejk lopte. Novak je odigrao ispodispodispod prosecno i to je to. Generalno vrlo los mec sa izuzetno malo kvalitetnih relija i poteza.
Sto se tice uzroka ovakve igre Novak najbolje zna zasto i kako se oseca, ali ocigledno je prezasicenje svim onim sto se izdesavalo od pocetka 2015 a pogotovo na RG pre mesec dana. Nikad se ne zna za sta je dobar ovaj poraz isto kao sto se nije znalo ni posle poraza od Wawrinke na RG pa je ispalo i vise nego dobro. Sve se desava sa razlogom, i mozda bolje sad da je izgubio nego da se izmuci ceo turnir i izgubi u polufinalu ili finalu. U mnogo je slabom ritmu bio i pitanje je koliko bi uspeo da podigne formu u narednih 7 dana.

srle

pre 7 godina

Novak je sve iskreno rekao, nije bio njegov dan. Pre par godina je Stahovski izbacio Federera u 2 kolu, jednostavno to se dešava, nije Stahovski puno bolji od Kverija. Idemo dalje Nole, sad samo da se dobro pripremi i uzme zlato u Riju. Voleo bih da Federer ne uzme titulu na Vimbldonu, samo zbog nekorektnih izjava, nadam se da će ga izbaciti Nišikori ili Raonić pre finala.

Milan - No1e!

pre 7 godina

Svi to dobro znamo ali treba spomenuti,on je stvarno nesto posebno. Svaka rec mu je na mestu nema sta da se doda. Jedan veliki covek. Sve je to sport pa i zivot na kraju krajeva,uvek uspona i padova. Idemo dalje...puno uspeha u daljoj sezoni.

ccc?

pre 7 godina

jedan od 6, 7 meceva koje Novak gubi godisnje..posle poraza na RG prosle godine svi znamo sta je posle bilo. samo polako, jos ce Novak dugo da igra..

sasha

pre 7 godina

Bravo Novace, veliki si i u porazu. Nije ni prvi ni poslednji put da gubis, to je sastavni deo sporta, vratices se ti jos jaci kao i mnogo puta do sada. A ovi sto se raduju tvom porazu vise nego svom uspehu (ako ih uopse i imaju u zivotu), vratice se brzo oni u misije rupe.

dama

pre 7 godina

Ma ništa strašno, ništa mu ne zameram, usrećio nas je milion puta, mora i on nekada izgubiti ljudi nije smak sveta, a ovi sto ga prozivaju zbog poraza ne mogu mu ni pljunuti pod prozor, paćenici.

Mirko

pre 7 godina

Tako je Nole, care! Ispravno razmišljaš i nema zime za tebe. Svi imaju loš dan, što ga ne bi i ti imao? Izgubio? Vala baš, čudna mi čuda.. haha.. Nego uživaj ti lepo u životu i ništa se ne sekiraj, šta god da ti dođe sada u životu - samo je bonus, sve si ostvario što je trebalo, i mnogo više od toga.

Ivke

pre 7 godina

Steta, jer je bilo vec sve spremno za peti set. Djokovic je imao 5:4 i servis da zavrsi set. Ostalo mi je nejasno zbog cega je tako lezerno odigrao taj gem, preokret bi bio vidjen da je to zavrsio kako treba.

Gajetano

pre 7 godina

Postoji takav dan, ali dva takva dana u nizu, Novace, mnogo je za #1 i neprikosnovenog vladara tenisa u ovom trenutku. Juce je Sem #41 odigrao strasno, danas nije bio ni blizu tog nivoa, bio je onaj stari dobri Kveri: killer servis, sve ostalo za dve klase ispod tebe, Novace. Problem je u tome sto u jucerasnjem/danasnjem mecu ne da nisi licio na sebe iz ove poluipogodisnje faze, nego bas na onog "starog dobrog Novaka" za ATP/ITF iz 2009-2010...

Deja vu WB2012-2013! Opet:(

Pozdrav,

Marko

pre 7 godina

Strasna izjava malo nerealna ali to je gospodska izjava, niko nije slep, pravi Djokovic bio danas dobio 3-0 ali kao sto je i Novak rekao to je jedan od onih dana, a takav dan je morao doci, idemo dalje sampione!

carinium72

pre 7 godina

..neka te Nole, lep ti odmor zelim i zdravlja..ne menjaj nista, naravno i ne citaj ove nase gluposti...svaka tvoja pobeda je i nasa jer si nas.....pozrav do olimpijade...

Glas Srbije

pre 7 godina

Mora da je divan osecaj kad znas da nista nisi postigao u zivotu, osim da ostavljas imbecilne komentare na b92 i slicnim mestima, a mozes da se podsmevas coveku koji je treci u istoriji tenisa koji je imao sve 4 GS titule u isto vreme, trenutno osvijio polivinu od godisnje kvote GS titula i 3 puta osvoji tzv 5 GS sa uzastopnim pobedama u IW i FL u razmaku od nedelju dana!???

budva

pre 7 godina

Prirodno, vratiće se i opet pobeđivati. Malo radosti i protivnicima treba dati.
Da nije s mene pa na uštap Novakovog poraza, ova bi stranica izgorela od mržnje onih koji se vide samo zato što ih je opekla svetlost Novakovih pobeda.