Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 06.07.2015.

13:29

Vilander: Kirjos može da osvoji Vimbldon

Bivši švedski teniser Mats Vilander smatra da Nik Kirjos iz Australije ima realne šanse da osvoji ovogodišnji Vimbldon.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Vilander je istakao da mladi momak iz Kanbere ima sposobnost da okrene publiku na svoju stranu.

„Nik Kirjos možda osvoji Vimbldon ove godine. Mislim da može da dogura veoma daleko i načini štetu drugim teniserima. Niko ne zna kako će igrati. Ne možete reći da Kirjos neće osvojiti ove godine jer kada god je to potrebno, on odigra sjajno. Ima samo 19 godina i nema tog nivoa, te visine do koje on ne može skočiti. On samo gleda protivnika sa druge strane mreže i kaže: ’Ok, moram da pobedim ovaj meč’ i pronađe način da to uradi“, rekao je Vilander.

„Nik Kirjos će možda biti najbolji igrač u istoriji kada završi karijeru. Ima oružja i veru u svoju igru. Šta će Rodžer Federer i ostali vrhunski igrači raditi kada on počne da pravi cirkus na terenu i odjednom privuče sve gledaoce na svoju stranu. Odjednom, na Centralnom terenu Vimbldona je 15.000 protiv njih, osim ako možda lože u kojoj se nalaze protivnički treneri. Naravno, ako ne igra protiv Endija Marija. Ali, ako su na terenu Rodžer Federer i Novak Đoković, on je sposoban da okrene sve na svoju stranu. Budite veoma oprezni kada ga otpisujete“.

On smatra da Australijanac ima igru za travu, što je dokazao prošle godine kada je izbacio Rafaela Nadala u četvrtom kolu.

„Mislim da ima igru za travu – igrao je četvrtfinale ovde, ali i na Australijan openu. Neće biti srećan novim četvrtfinalem, to ću vam reći. Mora da dođe najmanje do polufinala ako uopšte želi da bude nasmejan zbog tenisa. Mislim da će biti veoma, veoma razočaran, možda i sa Vimbldona ode kao igrač sa najviše razočaranja, ukoliko ne osvoji titulu. Zašto? Jer ima 19 godina, ne plaši se, ima igru i to je dokazao. Čak je pobedio i Federera na šljaci“, dodao je bivši broj jedan.

Šveđanin je istakao da već u ovim godinama možemo očekivati Nika kako podiže trofej na Gren slemu.

„Ne postoji razlog zašto ne bi imao samopouzdanja da osvoji. Jedini je možda što nikada do sada nije podigao trofej i ne zna kakav je to osećaj. Nisam bio uplašen kada sam osvojio sa 17-18 godina. Ni Boris Beker, takođe. Kada je Beker trijumfovao sa 17 godina već smo imali mnogo ozbiljnih tenisera – džon Mekinro je igrao sjajno, Ivan Lendl takođe, Stefan Edberg je igrao sjajno, ja sam igrao sjajno“, zaključio je Vilander.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d