Nova vest
Tenis

Sreda, 01.07.2015.

18:53

Ana nemoćna protiv Matek-Sends

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović završila je učešće na Vimbldonu već u drugom kolu, porazom od Amerikanke Betani-Matek-Sends u dva seta.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Matek-Sends, koja je do glavnog žreba Vimbldona stigla kroz kvalifikacije, do trijumfa nad Ivanovićevom je došla sa 6:3, 6:3, posle nešto više od sat vremena igre.

U narednom kolu, Amerikanka će igrati sa Belindom Benčić iz Švajcarske, koja je pobedila Nemicu Ana-Leni Fridsam u tri seta.

Američka teniserka, koja se poslednjih sezona više koncentrisala na dubl, nego na singl, odigrala je maestralan meč protiv Ivanovićeve. Od prvog poena je kontrolisala rezultat, a srpska teniserka nije imala rešenja za njen razoran servis i raznovrsnu igru. Ana je u pojedinim trenucima uspela da zasija, ali pravu priliku za preokret nije ni imala, pa se od Vimbldona oprostila već u drugom kolu.

Tok meča:

Matek-Sends je bila prva na servisu i uz samo jedan izgubljen poen je lako povela sa 1:0. Ana je od početka svog prvog servis gema bila veoma nervozna i dvema dvostrukim servis greškama je Amerikanki omogućila da odmah potom stigne do brejka i udvostruči svoju prednost. Srpska teniserka je imala odličnu priliku da odmah istom merom uzvrati, ali je Matek-Sends bila na pravom mestu u pravom trenutku i preokretom nastavila svoj niz do 3:0.

Ana je u četvrtom gemu konačno uspela da pretekne niz američke teniserke, iskoristivši greške svoje rivalke u svoju korist, iako joj je Matek-Sends pružila veliki otpor. U istom ritmu najbolja srpska teniserka je nastavila i na servisu Matek-Sends i brzo je izborila tri brejk lopte, da bi Amerikanka odbranila prve dve, pogodivši liniju, ali protiv treće nije mogla i Ana je smanjila na 3:2.

Međutim, iako su mnogi očekivali izjednačenje Ivanovićeve, desilo se upravo suprotno, pošto je Matek-Sends ponovo zaigrala agresivno, što je rezultiralo novim njenim brejkom, a potom i povećanjem prednosti - 5:2. Ana je uzvratila sigurnim servis gemom, ali je Amerikanka već u devetom gemu servirala za set, a to je uspela bez izgubljenog poena.

Srpska teniserka je na startu drugog seta odigrala znatno smirenije, pa je bez problema povela sa 1:0. Iako se Amerikanka potom malo mučila sa servisom, volej udarcem je uspela da spreči Anu da izjednači na prvoj gem lopti, pa je stigla do izjednačenja. Matek-Sends je vrlo brzo napravila i brejk, savršeno iskoristivši Anine greške za 2:1, a srpska teniserka je imala odličnu priliku da joj odmah oduzme servis. Ivanovićeva je imala 0:40, ali je Matek-Sends uspela da se odbrani i stigne do 3:1.

Amerikanka je u tim trenucima u potpunosti kontrolisala rezultat, iako je usledio po jedan siguran servis gem na obe strane. Matek-Sends je u sedmom gemu brzo izborila priliku za novi brejk, ali se Ivanovićeva izvukla i smanjila na 4:3. Matek-Sends je odmah potom stigla na gem od trijumfa iskoristivši svoj moćan servis na najbolji mogući način, a Ana je potom produžila meč sigurnim servis gemom.

Matek-Sends je u narednom gemu stigla vrlo brzo do dve meč lopte, koje je Ivanovićeva sjajno spasla, ali je Amerikanka nedugo zatim izborila i treću. Ana je i tada odlično reagovala, ali je kod sledećeg poena loptu poslala u mrežicu, a Amerikanka je iskoristila četvrtu meč loptu, zahvaljujući autu srpske teniserke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d