Nova vest
Tenis

Utorak, 30.06.2015.

14:55

Troicki ispustio set, ali prošao

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto je savladao Aleksandra Nedovjesova u četiri seta – 6:1, 6:4, 3:6, 6:3.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Jordan Mansfield/Getty Images for LTA

Iako je ispustio jedan set protiv Kazahstanca, Viktor nije imao previše problema da stigne do trijumfa i duela sa pobednikom meča između Radeka Štepaneka i Aljaža Bedenea.

Viktor je krenuo silovito, napravio je dva brejka u uvodnom setu i za samo 23 minuta stigao do vođstva, dok mu je u drugom bio potreban samo jedan brejk za prednost od 2:0 u setovima.

Međutim, Kazahstanac se tada probudio, uspeo da stigne do brejka, a zatim i maestralnim servisima do prvog seta na Vimbldonu. Ipak, bilo je sve to od Nedovjesova, iako je i u četvrtom setu uspeo da se vrati, jer je Viktor preuzeo kontolu i rutinski priveo duel kraju.

Tok meča:

Srpski igrač odlično je otvorio meč – preživeo je prvi gem u kojem se suočavao sa dve brejk lopte, a onda potom i kaznio protivnika oduzevši mu servis uz samo jedan izgubljen poen.

Troicki je bio veoma siguran na svoj servis, nije pružao nikakvu šansu protivniku i pri rezultatu 4:1 došao do još jednog brejka. Sačekao je svoju priliku i već prvu šansu pretvorio u ubedljivo vođstvo. Usledio je siguran servis gem i prvi set – 6:1.

Drugi set počeo je mnogo neizvesnije nego prvi, najviše zahvaljujući Nedovjesovu koji je podigao nivo igre. Kazahstanac je u svoja prva dva servis gema izgubio samo jedan poen, ali je na drugoj strani mreže bio isto tako ubedljivi Troicki.

Međutim, u petom gemu Srbin je napravio odlučujući korak i oduzeo servis rivala po treći put u meču. Brzo je poveo sa 40:15, prvu brejk šansu je propustio, ali je kod druge bio siguran za vođstvo od 3:2.

To mu je bilo dovoljno, pošto je desetak minuta kasnije sigurno odservirao i stigao do vođstva od 2-0 u setovima – 6:4.

Viktor je nastavio da igra u istom ritmu, ali sve do petog gema nije imao priliku za brejk. Uspeo je da se izbori za dve vezane šanse, ali je Nedovjesov uspeo da se izvuče servisima i povede (2:3), a zatim i da, u očajnom gemu našeg tenisera, iskorsiti drugu, od tri vezane, brejk šanse i stvori sebi priliku da se vrati u meč.

Usledio je gem bez izgubljenog poena, a zatim i još jedan takav za njegov prvi set na Vimbldonu – 3:6.

Viktor se trgao posle gubitka seta, pa je ubrzo zaigrao daleko agresivnije i napravio novi brejk za prednost u četvrtom setu (3:1).

Činilo se da će naš teniser rutinski privesti duel kraju, ali je Nedovjesov uspeo da se vrati u sedmom gemu. Međutim, usledio je ekspresan odgovor Viktora novim oduzetim servisom, a zatim i realizacija druge set/meč lopte za konačan trijumf – 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve