Nova vest
Tenis

Četvrtak, 02.07.2015.

00:10

Monf glumi Brauna, crnogorska snaga i naški sa Bernijem

“Gde si, brateeee?!“, iscerio se Gael Monfis ka Viktoru Troickom dok smo zajedno u prostoru za intervjue gledali završnicu meča između Brauna i Nadala.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Foto: B92/Saša Ozmo

“Biću ti idealan sparing partner“, dodao je Monfis i pokazao kako je samo potrebno da produži dredove kako bi bio ’isti’ Braun.

Tako se namestilo, La Monf je završio svoju konferenciju, a Troicki i mi smo rešili da sačekamo kraj meča pre nego što pređemo na posao.

“Dogovorili smo se, treniraćemo zajedno sutra (petak) u jedan. I to smo se dogovorili na 1-1 u setovima i brejk za Brauna u trećem. Jan de Vit, moj bivši i njegov sadašnji trener, prišao mi je i pitao da treniramo sutra i odgovorio sam mu: ’OK, pošto verujem u Brauna, a liče dosta’. Tako da eto, slatko mi je upao, imaću i vizuelni efekat“, kazao je kroz smeh Viktor.

I pre meča pretpostavljalo se da Braun može da bude nezgodan za Nadala – atipičan igrač sa jakim servisom, čovek koji ne daje nimalo ritma i pri tom je ’lud’, u smislu da se ne boji velike scene, već ga ona inspiriše. Sevale su rakete iz riterna, prvi i drugi servis je išao maltene istom brzinom i na kraju se isplatilo – treći put u poslednje četiri godine Rafael Nadal završava Vimbldon u prvom ili drugom kolu.

Rafa je bio snužden na konferenciji za medije, govorio je tiho, ali je po običaju sportski prihvatio poraz. Dosetio se i da se našali pošto ga je novinarka podsetila na njegove reči kako voli da odseda u Londonu sa porodicom u svojoj velikoj kući.

“Ako želite da koristite kuću, biće slobodna od sutra“, kazao je Rafa i izazvao smeh u sali, ali on nije uspeo da se nasmeje svojoj šali.

Dan je počeo lepo za Rafu, odradio je jak trening i bio je nasmejan – podelio je tridesetak autograma (potpisao se nekome i na novčanicu od deset evra), a na kraju je i bacio svoju olovku navijačima. Ali posle ga je nervoza pojela.

“Bilo je veoma tužno“, čuo sam jednu ženu u vozu kako komentariše Rafin meč. I jeste, nad karijerom jednog od najvećih šampiona u istoriji stoji sve vidljiviji znak pitanja.

A naš šampion trenirao je solidnim intenzitetom i u vedrom raspoloženju – posle se fotografisao Đoković sa brojnim obožavaocima, potpisao je gomilu autograma, a za decu je spremio iznenađenje u vidu četiri majice sa likom Mikija Mausa (u sličnima i sâm Novak često trenira).

Osim Viktora, pobedom nas je obradovala i Jelena, a za rivalku je imala jednu od tri majke na WTA turu.

“Ne mogu sebe da zamislim u toj ulozi. Nemam ništa protiv, sve je do pojedinca i lepo je ako uspevaju da se izbore sa svime i da uklope putovanja, treninge... Mislim da to nije lak posao i lično bih volela da budem kod kuće sa porodicom i da tako podižem dete“, kaže Jelena.

Jankovićevoj su noge oslabile zbog povrede, jedna noga bila joj je u čizmi mesec dana, ali otkrila nam da su joj ruke i inače jače.

“Meni su ruke prirodno takve, još ih bildam od udaranja, a noge su mi mlitave, kao pihtije – svaki dan imam problem, noge me bole, a ruke ništa. Takva mi je genetika, i moj brat je isti takav, a otac mi je kao trokrilni ormar – ima široka leđa i jake ruke. Sirova snaga iz Crne Gore, to sam nasledila na njega“, kaže Jelena i dodaje:

“Tatina ćerka, mama kaže ’tatin klon’, istu građu imamo, a na mamu sam povukla upornost i još neke kvalitete“.

Crtice iz Londona

- Probao sam i pims (ko ne veruje, dokaz je ovde) i jagode. Poslušao sam vaš savet iz komentara, rekao da želim samo jednu kocku leda, ali nije pomoglo – ne dopada mi se. Prvo bude slatkasto, pa malo gorko, pa opet slatko. I uz to je gazirano. Kombinacija koja meni uopšte ne prija, ali to je samo lični doživljaj, možda bi se nekima od vas svideo. Ali sigurno vam se ne bi svidela cena od osam funti. Iako sam bio nepoverljiv, jagode su zapravo bile sasvim ukusne, mada je onaj “šlag“ sve samo ne to.

U stvari, nije ni poenta toliko da li su jagode i pims bogzna kakav kvalitet ili nisu, poenta je da Englezi i od nečeg prosečnog uspevaju da naprave ime, brend i da ga obaviju nekim naročitim značajem. A to valja učiti od njih.

- “Ajde, Viktore, udari tu loptu u p...u m.....nu“, dobacio je šaljivo Bernard Tomić u prolazu Troickom, koji je tada bio na treningu pred meč. Utisak nekada vara, dečko je sasvim pristupačan, ni traga prepotenciji koju nekada prepoznajemo dok igra mečeve. Razgovarali smo kratko o njegovom predstojećem meču sa Đokovićem, i to na “našem“ kako smo ga krstili, ne na engleskom.

- Sudija Eva Azderaki dala je opomenu Jeleni zbog ’glasne psovke’. Zapravo nije bilo ništa strašno, čuli smo i mnogo gore, JJ je samo počela rečenicu sa “je..te“, a posle nije bilo nijedne ružne reči. “Pa to mi govorimo kao dobar dan, to nam je uzrečica. Pa, zar ne?“, rekla je posle Jelena uz smeh. Možemo da se pravimo fini, ali objektivno je tako.

- Spopao sam Džona Iznera posle treninga, ali davao je toliko površne odgovore, “preko volje“ da upotrebim eufemizam, tako da to nije ispao mini intervju koji sam zamislio. Ipak, uspeo sam da mu nabacim osmeh na lice pitanjem o Srbiji, pa mi je tu dao više od dve reči. “To je divno mesto, pogodilo se da sam u Srbiji bio u maju nekoliko puta. Beograd je bio neverovatan, sve mi se dopalo – ljudi, hrana, a i devojke su vam lepe“, kaže Izner.

- Pročitajte kratak razgovor sa Džudi Mari, a pogledajte i novu galeriju fotografija sa Vimbldona. Sutra (petak) ujutru čeka vas veoma sadržajan intervju sa Patrikom Muratogluom – konačno se nađosmo i mogu vam reći da smo se fino ispričali. Zadovoljan sam kako je ispao intervju, a nadam se da ćete biti i vi jer vi ste ipak ti koji sude.

Pozdrav iz Londona,

Saša (ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve