Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 28.06.2010.

21:11

Hrabri Jen-Hsun Lu izbacio Rodika

Jen Hsun Lu iz Kineskog Tajpeja napravio je najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Vimbldona, pošto je u osmini finala eliminisao Endija Rodika sa 3-2 u setovima.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Meč je trajao skoro četiri i po sata, a završio se jedinim brejkom Lua na meču, kojim je omaleni Tajvanac stigao do trijumfa nad prošlogodišnjim vicešampionom sa 4:6, 7:6, 7:6, 6:7, 9:7. Naredni Luov protivnik biće Novak Đoković, koji je sa 3-1 u setovima dobio Lejtona Hjuita.

Lu, 26-godišnjak iz Kineskog Tajpeja, do sada u karijeri nije osvojio nijednu titulu, a najbolji rang imao je u aprilu prošle godine, kada je bio 55. teniser na planeti.

Do ovogodišnjeg Vimblodna Lu je samo na Australijan openu 2009. uspeo da prođe dalje od drugog kola, a sada je već savladao Sebaljosa, Pšižežnog, Florijana Majera i sada petog nosioca Endija Rodika.

U meču sa Amerikancem Lu je demonstrirao fantastičnu igru, verovatno i najbolju u karijeri, ali posebno impresivna bila je njegova pribranost i hrabrost u ključnim trenucima – spasao je Lu sedam od osam brejk lopti, uključujući i tri u odlučujućem setu, a iskoristio je već prvu meč loptu i došao do najvećeg trijumfa u karijeri.

Sa Novakom Đokovićem Lu se do sada nije sastajao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu