Nova vest
Tenis

Utorak, 22.06.2010.

21:19

Dan treći: Nole, JJ, Viktor i Ilija

Trećeg dana Vimbldona na teren izlazi četvoro srpskih predstavnika u singlu – Novak Đoković, Viktor Troicki, Ilija Bozoljac i Jelena Janković.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Đoković igra treći po redu na Centralnom terenu sa Tejlorom Dentom, a Ilija Bozoljac takođe treči po redu na terenu broj 1 igra sa prvim nosiocem Rodžerom Federerom. Troicki otvara program na terenu broj 14 mečom sa Jirgenom Melcerom, dok Jelena Janković igra četvrta po redu na terenu broj 2 sa Aleksandrom Voznijak.

Dvojica srpskih igrača nastupaju u dublu - Nenad Zimonjić i Danijel Nestor u prvom kolu se sastaju sa Britancima Džonatanom Marajom i Džejmijem Marijem, a taj meč na programu je poslednji na terenu broj 18. Dušan Vemić i Izraelac Jonatan Erlih igraju sa Čehom Martinom Damom i Slovakom Filipom Polašekom prvi po redu na terenu broj 9.

Tejlor Dent, Đokovićev rival u drugoj rundi, trenutno je 97. na ATP listi, a sa najboljim srpskim teniserom do sada se nije sastajao. U karijeri je osvojio četiri titule, a sada je u prvoj rundi dobio Huana Ignasija Čelu sa 6:3, 6:7, 7:6, 7:5. Prethodno je Dent prošao tri kola kvalifikacija.

Više o karijeri i načinu igre Tejlora Denta pročitajte u tekstu napisanom u okviru specijala „Australijan open 2010“.

Jirgen Melcer, protivnik Viktora Troickog, iza sebe ima turnir karijere i plasman u polufinale Rolan Garosa. Sada je 16. na ATP listi, a do sada je osvojio dve titule. U Haleu je Melcer ispao od Zvereva, a na Vimbldonu je u prvoj rundi eliminisao Dastina Brauna u četiri seta.

U oba međusobna susreta na ATP turu 29-godišnji Austrijanac je slavio – 2008. je u Bangkoku bilo 6:4, 7:6, a ove godine u Roterdamu Troicki je predao meč pri vođstvu Melcera 6:3, 3:0.

Aleksandra Voznijak, suparnica Jelene Janković, trenutno je 60. na WTA listi, a 22-godišnja Kanađanka do sada je u karijeri osvojila jednu titulu. Igrale su tri puta i Jelena svojoj protivnici nijednom nije dozvolila da uzme ni set. Voznijak je u prvoj rundi dobila Eleni Danilidu sa 7:5, 7:5.

Protivnika Ilije Bozoljca nije potrebno posebno predstavljati – šestostruki prvak Vimbldona Rodžer Federer u prvoj rundi se mučio i preokrenuo rezultat protiv Alehandra Falje. Bozoljac će biti potpuno rasterećen i nastojaće da neodbranjivim servisima pruži što jači otpor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu