Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 21.06.2010.

21:32

Kraj za Tipsarevića

Srpski teniser Janko Tipsarević eliminisan je već u prvom kolu Vimbldona posle poraza od Francuza Arnoa Klemona rezultatom 3:1 (6:3, 3:6, 6:4. 7:5).

Izvor:

Autor:

Default images

U prvom setu francuskom teniseru je bio dovoljan jedan brejk.

Tipsareviću je u drugom setu takođe bio dovoljan jedan brejk za izjednačenje u setovima. Ipak to je bio jedini gem osvojen na servis protivnika za srpskog tenisera. Klemon je i u trećem i u četvrtom setu bio siguran na svoj servis, a po jednom je "oduzimao" servis Tipsareviću.

I u prvom i u drugom setu presudio je po jedan brejk, i posle sat i deset minuta igre bilo je 1:1 u setovima. U naredna dva seta Klemon je bio sigurniji na svoj servis, ali je i Tipsarević uspevao da osvoja gemove na svoj servis. Ipak francuski teniser, trenutno 86. na ATP listi, uspeva da osvoji jedan gem na servis Tipsarevića za vođstvo u setovima od 2:1.

U četvrtom setu, koji je trajao najduže (52 minuta), Tipsarević je bio blizu taj brejka, ali je Klemon uspeo da osvoji brejk u 12-om. gemu za pobedu i prolaz u drugo kolo Vimbldona. Klemon će se u drugom kolu sastati sa Australijancem Piterom Luščakom koji je bio bolji od Tomija Robreda.

Tipsarević je imao duplo više aa udaraca na meču, 18:9, a procenat ubačenog prvog servisa je bio izjednačen, po 60%. Srpski teniser je iskoristio samo jednu od četiri brejk lopte, dok je Klemon bio uspešniji (3/8). I ukupnom broju poena, bolji je bio pobednik meča, 128:110 za Klemona.

Tipsarević je ponovio rezultat iz 2004. i 2006. kada je ispadao u prvom kolu. Prošle godine Treći reket Srbije je prošle godine poražen u drugom kolu od Mardija Fiša.

Meč između Tipsarevića i Klemona trajao je dva sata i 44 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu