Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 21.06.2010.

17:51

Troicki ubedljiv protiv Kunjicina

U prvom kolu gren slem turnira u Vimbldonu Viktor Troicki je sigurnom igrom pobedio Rusa Igora Kunjicina rezultatom 6:3, 6:4, 6:1.

Izvor:

Autor:

Default images

Protivnik srpskom teniseru u drugom kolu biće 16. nosilac Austrijanac Jirgen Melcer.

Troicki je u svim elementima igre bio bolji od trenutno 104. tenisera sveta. Od prvog gema Troicki je imao potpunu kontrolu u meču i Kunjicin ni u jednom trenutku nije uspeo da pređe u ofanzivu.

U prvom setu Troicki je sa dva brejka lako stekao prednost, a najviše borbe bilo je u drugom delu igre. Rus je uspevao da održi servis do desetog gema, ali je tada ipak popustio i srpski teniser je brejkom u najboljem mogućem trenutku poveo 2:0.

Posle toga, treći set je bio samo formalnost. Kunjicin se praktično predao i Troicki je bez većih problema napravio dva brejka, dobio meč makismalnim rezultatom i tako sačuvao snagu za naredni duel protiv mnogo jačeg protivnika.

Ukoliko protiv Melcera, koji je postavljen za 16. nosioca, bude ponovio ovako sigurni igru, Troicki sigurno neće biti bez šansi. U meču sa Kunjicinom služio ga je prvi servis i imao je 19 asova, a demonstrirao je i impresivnu napadačku igru, pa je zabeležio čak 62 vinera.

Tradicija će biti na strani austrijskog tenisera, koji u međusobnim duelima vodi 3:0. Poslednji put Troicki i Melcer su se sastali u Roterdamu ove godine i naš teniser je zbog povrede predao pri vođstvu Nemca od 6:3, 3:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve