Nova vest
Tenis

Nedelja, 20.06.2010.

21:26

Dan I: Na terenu finalisti iz 2009.

Prvog dana Vimbldona na teren izlaze dvojica prošlogodišnjih finalista u muškoj konkurenciji – Rodžer Federer i Endi Rodik.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Švajcarac počinje program na Centralnom terenu od 14 časova sa Alehandrom Faljom, dok su Rodik i Radživ Ram drugi po redu na terenu broj 1. Svi srpski predstavnici u singlu osim Jelene Jovanovski izlaze na teren u ponedeljak, a još igraju Enan, Venus Vilijams, Hjuit, Čilić, Berdih...

Federer brani titulu, ali ne dolazi na Vimbldon u sjajnoj formi – izgubio je u finalu Halea od Hjuita prvi put nakon 15 uzastopnih pobeda nad Australijancem, a prethodno je prekinuo niz od 23 učešća u nizu u polufinalu GS turnira jer je poražen u četvrtfinalu Garosa od Soderlinga.

Upravo je u Parizu savladao Alehandra Falju, koji mu je suparnik i u prvoj rundi na Vimbldonu. Posle toga će Srbi okupirati Centralni teren – Jelena Janković igra sa domaćom takmičarkom Lorom Robson, a potom Novak Đoković za rivala ima za sebe tradicionalno neugodnog Olivijea Rohusa.

Davidenko se vraća posle povrede i imaće izazov u snažnom servisu Kevina Andersona, a Rodik je pregrmeo deo sezone na šljaci i sada je oran za nove uspehe.

Venus Vilijams igra sa veterankom Rosanom de los Rios iz Paragvaja i ne bi trebalo da ima većih problema, dok Žistin Enan pohod na jedini GS trofej koji joj nedostaje započinje okršajem sa nezgodnom Letonkom Anastasijom Sevastovom.

Biće zanimljivo videti perspetktivnog Bernarda Tomića u duelu sa pobednikom na Kvinsu Mardijem Fišom, kao i način na koji će se Frančeska Skjavone nositi sa bremenom Gren slem šampionke.

Centralni teren, početak od 14h:
Rodžer Federer – Alehandro Falja
Lora Robson – Jelena Janković
Novak Đoković – Olivije Rohus
Teren broj 1, početak od 13h:
Kevin Anderson – Nikolaj Davidenko
Radživ Ram – Endi Rodik
Rosana de los Rios – Venus Vilijams
Teren broj 2:
Kim Klajsters – Marija Elena Kamerin
Mardi Fiš – Bernard Tomić
Frančeska Skjavone – Vera Duševina
Maksimo Gonsales – Lejton Hjuit
Teren broj 5:
Tatjana Malek – Nadja Petrova
Gael Monfis – Leonardo Majer
Regina Kulikova – Melani Saut
Piter Lučšak – Tomi Robredo
Teren broj 6:
Ilija Bozoljac – Nikolas Masu
Alisa Klejbanova – Sandra Zahlavova
Cvetana Pironkova – Ana Lapušenkova
Ramon Delgado – Teimuraz Gabašvili
Teren broj 12:
Petra Martić – Elena Baltača
Marin Čilić – Florijan Majer
Tomaš Berdih – Andrej Golubjev
Žistin Enan – Anastasija Sevastova

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu