Nova vest
Tenis

Sreda, 30.06.2010.

19:32

Nadal preko Soderlinga u polufinalu

Prvi reket sveta Španac Rafael Nadal plasirao se u polufinale Vimbldona pobedom nad Robinom Soderlingom iz Španije sa 3:6, 6:3, 7:6 (7:4), 6:1.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Nadal, koji se upravo sa Soderlingom sastao u finalu Rolan Garosa početkom ovog meseca, loše je ušao u meč, ali je potom krenuo ofanzivno i zasluženo slavio. S druge strane, Soderling, koji je bio postavljen za šestog nosioca u Londonu, bio je primoran da zatraži medicinski tajm aut pri rezultatu 5:4 za Španca u trećem setu, zbog bolova u levom stopalu.

Soderling je iskoristio slab start Nadala i dobio prvi set sa 6:3. Šveđanin je bio na poen od maksimalne pobede na otvaranju meča, ali je Nadal uspeo da se vrati i osvoji tri uzastopna gema. Ipak, snažnim servisom Soderling nije dozvolio spektakularan preokret.

Početak drugog seta obeležila je pogrešna odluka glavnog sudije koji je neopravdano dosudio poen Soderlingu nakon čelendža. Ipak, Šveđanin nije iskoristio poklon koji mu je omogućio brejk loptu, pa je nadal asom stigao do gema.

Isfrustrirani Nadal u nastavku je zaigrao mnogo bolje, agresivnije i odmah napravio brejk na servis Soderlinga. Oba igrača su potom odlično servirala do kraja seta, Soderling je u jednom gemu pogodio tri asa, ali je Nadal ipak dobio set i izjednačio rezultat.

Dugi poeni nastavljeni su i u trećem setu, a u petom gemu Nadal je zahvaljujući lošem forhendu Soderlinga stigao do prvog brejka i prednosti. Šveđanin je zatim uzvratio, stigao do dve brejk lopte, ali je prvi teniser sveta to spasao i preokrenuo rezultat u setovima na 2:1.

Sodelring, šesti nosilac turira, bio je primoran da zatraži medicinski tajm aut pri rezultatu 5:4 za Španca u trećem setu, zbog problema sa levim stopalom. To je izgleda poremetilo Nadala koji je napravio dve duple servis greške i dozvolio 23-godišnjem Šveđaninu da izjednači na 5:5. Set je otišao u taj-brejk, a Nadal je već na prvom poenu napravio mini brejk koji je sačuvao do kraja i dobio dobio taj-brejk sa 7:4.

Španac je bio dominantan u četvrtom setu koji je dobio sa 6:1, i posle dva sata i 43 minuta igre plasirao se u polufinale.

Šampion Vimbldona iz 2008. godine u borbi za plasman u finale igraće protiv Endija Marija koji je 6:7, 7:6, 6:2, 6:2 savladao Francuza Žo-Vilfreda Congu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve