Nova vest
Tenis

Nedelja, 29.06.2008.

17:14

Hjuit spreman za Federera

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Iako je izgubio 11 uzastopnih mečeva od svetskog broja jedan, Australijanac Lejton Hjuit raduje se novom susretu sa Federerom u osmini finala Vimbldona. Australijanac je bio poslednji čovek koji je Vimbldon osvojio pre nego što je Švajcarac uzeo pet uzastopnih titula. "Ovo je, bez sumnje, razlog zbog kojeg igram", rekao je Hjuit uoči 21. susreta sa čovekom protiv kojeg je tenis igrao otkako su bili juniori. "Ovo su mečevi u kojima uživam, Na Centralnom terenu, protiv najboljeg na svetu", dodao je.

Hjuit, koji je pre sedam godina bio dominantan u muškom tenisu, u poslednje dve godine nije učestvovao ni u jednom četvrtfinalu Gren slema, ali je i dalje jedan od "najopasnijih" igrača na svakom turniru.

I sâm Federer se divi Hjuitu, jedinom čoveku u žrebu koji je, pored njega, osvojio Vimbldon.

"Uvek je izazov igrati protiv Lejtona. On je odličan igrač, i ja uživam da gledam njegove mečeve. Veoma je takmičarski nastrojen. Uostalom, jako se dugo znamo, prvi put smo igrali kad nam je bilo 15 godina. Tada sam spasao meč poen i pobedio. Mislim da će ovo biti veliki meč za obojicu", rekao je Švajcarac.

Uprkos tome šta izjavljuje u javnosti, ne bi bio veliki šok kada bi dvadeseti nosilac uspeo da izbaci prvog igrača sveta, ukoliko se uzme u obzir koliko je favorita ispalo u ranoj fazi takmičenja ove godine.

Hjuitu u prilog ide i činjenica da ga sada trenira bivši Federerov trener Toni Rouč, koji mu pomaže i pri taktici.

"Rouč svakako zna mnogo o Rodžeru, ali to ne znači da u meču sa Federerom smete da se opustite. Protiv igrača kao što je on, neophodno je da iskoristite svaku šansu koju imate da osvojite poen i povedete, jer ih verovatno neće biti mnogo", zaključio je Hjuit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu