Nova vest
Tenis

Sreda, 25.06.2008.

22:32

Bozoljac izgubio posle maratona

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski teniser Ilija Bozoljac nije uspeo da se plasira u treće kolo Vimbldona, pošto je u drugom poražen od Francuza Marka Žiskela posle velike borbe sa 3:2, po setovima 4:6, 5:7, 7:6, 7:6, 6:3. Meč na terenu broj šest trajao je tri ipo sata. Protivnik Francuza u trećem kolu biće petostruki uzastopni šampion i prvi reket sveta Švajcarac Rodžer Federer.

Bozoljac je u meč sa Žiskelom ušao kao autsajder, pošto je Francuz 144 pozicije bolje plasiran na ATP listi. Ipak, naš teniser ponovo je sjajno servirao (32 as udarca), i imao je veliku prednost od 2:0 u setovima.

Tada Žiskel počinje da igra na svom nivou, dobija treći set u taj-brejku, a u četvrtom je viđena velika borba. U desetom gemu Bozoljac je pri vođstvu od 5:4 imao dve vezane meč lopte, ali ih je propustio, i Francuz je izborio novi taj-brejk koji je lako rešio u svoju korist.

U odlučujućem, petom setu Bozoljac je psihički pao, Žiskel je već na startu napravio brejk i održao tu prednost do kraja za konačnih 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu