Nova vest
Tenis

Sreda, 25.06.2008.

16:22

Senzacija: Safin izbacio Novaka!

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u drugom kolu Vimbldona, pošto je od njega bio bolji Rus Marat Safin u tri seta, rezultatom 6:4, 7:6, 6:2 za tačno dva sata igre. Đokoviću je ovo najslabiji učinak do sada na Vimbldonu, pošto je u protekle tri godine ispao najranije u trećem kolu. Novak je ranom eliminacijom u Londonu izgubio 415 poena, jer nije odbranio polufinale od prošle godine. Safin je tako drugi put iz isto toliko međusobnih susreta savladao Đokovića i obezbedio duel trećeg kola sa Andreasom Sepijem.

Rus je od samog starta delovao raspoloženo za igru, mada treba istaći i da Srbin tokom celog meča nije bio na prepoznatljivom nivou, a posebno je bio loš prilikom servisa.

Safin je prvi stigao do brejka sredinom prvog seta, ali je Novak momentalno povratio ravnotežu. Ispostaviće se da je to jedini brejk trećeg igrača sveta na celom susretu, a i jedina brejk lopta. Rus do kraja je napravio još jedan brejk i došao do prvog seta.

Predviđalo se da Novak mora od početka da zaigra na najvišem nivou jer se Safin lako demorališe. To se, nažalost, nije dogodilo i Rus je uzeo prvi set i dobio dodatnu želju za igrom i trijumfom. Bio je maksimalno fokusiran i u drugom setu je izgubio jednocifren broj poena na svoj servis. Đoković je spasao dve brejk lopte i ušlo se u taj brejk.

Pritisak je bio na Novaku iz više razloga - već je izgubio prvi set, a uz to je proglašen za jednog od najvećih favorita za titulu. Sa druge strane, Marat je bio rasterećen što mu je pomoglo da na momente zaigra kao kada je bio najbolji teniser planete. Safin je dobio i drugi set (7-3 u taj brejku) i doveo Novaka na ivicu provalije.

Safin je nastavio da 'grize', a Đoković je odmah popustio - posle 15-ak minuta bilo je 3:0 za trenutno 75. igrača ATP listi. Pri rezultatu 5:2 Novak je spasao nekoliko meč lopti, ali je onda okončao meč na način koji ne priliči trećem teniseru svetu - dvema dvostrukim servis greškama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

401 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve