Počeo kongres, sledi SP u "problemskom šahu"

Svetski kongres šahovske kompozicije, u okviru kojeg se održava 40. svetsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema, otvoren je u Skupštini Beograda.

Izvor: ÐN

Subota, 30.07.2016.

22:31

Počeo kongres, sledi SP u
Photo by Streeter Lecka/Getty Images for DAGOC

Kako je saopšteno, više od 220 učesnika Kongresa i Šampionata iz 39 zemalja pozdravio je pomoćnik gradskog sekretara za sport Vladimir Pajić, koji je kazao da veruje da će ta manifestacija predstaviti grad u najlepšem svetlu.

"Verujem da ćemo i ovom manifestacijom predstaviti naš grad u najlepšem svetlu i da će u narednih sedam dana Beograd biti centar svetskog šaha", navedeno je u saopštenju.

Manifestaciju je svečano otvorio predsednik Svetske federacije za šahovsku kompoziciju Grk Hari Fujaksis ukazujući na mnogobrojne novine u organizaciji, koje je uvela Srbija, prvi put u ulozi domaćina.

"Ubeđena sam da će celokupni događaj biti ogroman uspe, brojke dovoljno govore o novim rekordima", dodao je on.

Ceo takmičarski program 59. kongresa šahovske kompozicije koji će trajati do 6. avgusta odvijaće se u hotelu Metropol, a počinje večerašnjim takmičenjima u brzoj kompoziciji problema na zadate teme. Sutra, 31. jula je otvoreni pojedinačni turnir.

Centralna manifestacija 40. svetskog prvenstva u rešavanju šahovskih problema biće održana 2. i 3. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

18 h

Podeli: