Lovre: Navijači strpljenje, mi srce

Fudbaleri Partizana igraju u sredu ključan meč sezone, revanš 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv AEL-a.

Izvor: AK

Nedelja, 05.08.2012.

17:26

Default images

Minimalan poraz na Kipru ostavio je “crno-belima“ dovoljno prostora za optimizam za preokret u Humskoj, u šta veruju i prvotimci srpskog šampiona.

Partizan eventualnom eliminacijom neće završiti nastup u Evropi, igraće plej-of za Ligu Evrope, ali bi pobedom bio na korak od LŠ, i obezbedio još najmanje osam utakmica u Evropi.

“Čini mi se da smo stavljeni na stub srama nakon poraza na Kipru. Nazivaju nas kukavicama, a ništa još nije odlučeno! Fudbal je igra nadmudrivanja, izgubili smo prvo ’poluvreme’, ali ne zato što smo nadigrani, već zbog toga što smo samo sebe pobedili. Da smo imali više sreće, da je lopta htela u mrežu, drugačije bi bilo, drugačije bi nas tretirali“, pomalo je ljut na javnost Goran Lovre.

Iskusni vezni igrač smatra da će u Beogradu biti potpuno drugačije u odnosu na duel u Larnaki.

“Videćemo kako će oni da se snađu na našem stadionu, pred našim navijačima i pod pritiskom.Znamo na čemu smo, znamo šta možemo da očekujemo od protivnika i siguran sam da će utakmica biti potpuno drugačija u odnosu na prvu. Žao mi je što nismo bili malo pametniji na Kipru i nismo do kraja ispoštovali dogovor iz svlačionice, jer nam je praktično otvarao put ka pobedi. Umesto toga, u pojedinim momentima smo delovali kao ’raštimovani orkestar’, koji tek na momente pokazuje koliko vredi“, smatra Lovre.
partizan.rs
Nekadašnji reprezentativac je istakao šta je to Valdimir Vermezović tražio od igrača, a što oni nisu ispoštovali na terenu.

“Trebalo je da zatvorimo centralni deo, a da pustimo njihove defanzivdce da igraju i vode igru. To je bio pravi recept, jer kad god bismo poštovali dogovor oni nisu znali šta će sa loptom. Iz takve njihove igre je trebalo sigurnim pasom pronaši Sađu Ilića, a on loptama iza leđa odbrane ili napadača, ili Babovića i Tomića koji su se ubacivali iz drugog plana. Kad god bismo povezali tri-četiri tačna pasa imali smo priliku za gol“, objasnio je Lovre.

Momak koji se posle desetak godina u inostranstvu vratio na mesto početka karijere, apelovao je na strpljenje i podršku navijača u revanšu u sredu.

“AEL će se sigurno grčevito braniti, a nama treba brz gol. Ukoliko ne bude išlo tim tokom, potrebno nam je razumevanje, strpljenje i podrška sa tribina. Kada igrate tako važnu utamicu ne postoji idealan scenario, niti može da se predvidi, važna je samo pobeda i prolaz dalje. To je nešto za šta ćemo u sredu veče ostvati srce naterenu“, istakao je Lovre za "Sport".

Revanš meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između šampiona Srbije Partizana i šampiona Kipra AEL-a iz Limasola, igra se u sredu od 20.45 časova. AEL je u prvom meču pobedio 1:0.

Glavni sudija meča biće Španac Karlos Gomes, uz asistenciju Havijera Rodrigesa i Luisa Martinesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: