Vuković: “Odbrana mora bolje”

Selektor srpskih rukometaša Veselin Vuković rekao je da naš tim mora spremno da dočeka početak Evropskog prvenstva.

JTIzvor: B92, Tanjug Evropa
Podeli

Vuković je kao razlog za to istakao da će prve dve utakmice biti presudne za plasman.

Mi nismo u stanju kao Francuzi i Španci da se šlepamo. Moramo od početka, od prvih utakmica da budemo u odličnoj formi, jer su one presudne za nastavak takmičenja. Ukoliko uspešno preguramo duele sa Poljskom i Danskom kasnije bismo uz podršku publike, adrenalin i euforiju ostvarili ciljeve, kojima se svi nadamo”, rekao je Vuković.

Vuković je dodao da se ne raduje povredama protivničkih igrača i da bi voleo da svi naši rivali, posebno Danska nastupe u kompletnom sastavu.

“Još nisam siguran u kakvom će sastavu nastupiti Danska, međutim ja uvek želim da igramo protiv kompletne ekipe i ne radujem se protivničkim problemima. To može da dovede do opuštanja, što nama nikako ne sme da se dogodi, jer je reč o vrhunskoj ekipi. A sa druge strane može da dođe i do povećanja motivisanosti kod Danaca”, konstatovao je Vuković.

Vuković je istakao da u odnosu na ranija takmičenja, reprezentacija Srbije dobija na kvalitetu u napadu, ali da još mora da radi na poboljsanju odbrane.

Svi reprezentativci ozbiljno shvataju obaveze. Igrači su dosta radili na sebi, pre okupljanja. Mislim da imamo raznovrsnija rešenja u napadu u odnosu na ranije godine. Lopta se kreće brže i videćemo šta možemo da popravimo kada je reč o odbrani”, naglasio je Vuković.

Vuković je rekao da još ne zna kompletan tim koji će predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu.

Radili smo snažno i naporno od okupljanja. Malo ćemo u predstojecim danima da spustimo loptu, kako bismo spremno dočekali prvenstvo i delovali brže i lakše na terenu”, istakao je Vuković.

Poslednju proveru uoči Evropskog prvenstva Srbija će imati u sredu od 18 časova protiv Češke.

Evropsko prvenstvo biće održano od 15. do 29. januara, a Srbija otvara šampionat protiv Poljske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu