SP: Srbija - Rusija (3.15h)

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić nije pesimista uoči utakmice druge faze prvenstva sveta u Japanu protiv reprezentacije Rusije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.11.2010.

17:49

Default images

Duel Srbija - Rusija igra se u utorak ujutro od 3,15 časova.

"Protiv Rusije nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo. Radi se najjačoj reprezentaciji na prvenstvu", izjavio je Terzić. On je naglasio da u meču protiv Ruskinja predstoji izuzetno težak zadatak.

"Na nama je da odigramo najbolje moguće i pokušamo da ostvarimo pobedu. Plasman bi onda trebalo da dodje sam po sebi", rekao je Terzić, dodajući da je naša reprezentacija "blizu cilja".

"Samo treba da idemo postepeno, iz utakmice u utakmicu", naveo je Terzić, istakavši da će naš državni tim i protiv sledećeg protivnika, selekcije Južne Koreje, ići na pobedu.

"Najvažnije je da su sve devojke zdrave i spremne za naredne mečeve", poručio je Terzić.

Stefana Veljković je napomenula da se naša reprezentacija vratila pobedom nad Kinom "više psihološki, nego fizički", posle loše igre prikazane u meču sa Turskom.

"Očekujem da ćemo protiv naredna dva protivnika biti maksimalno skoncentrisane i ukoliko tako budemo igrale, nema razloga za zabrinutost", rekla je Veljković.
Ona je podsetila da su Ruskinje "zbog svoje visine" izuzetno jak tim, ali da i protiv takve selekcije "imamo šanse".

"Ukoliko otvorimo igru kako želimo, neće biti problema", poručila je Veljković.

Jovana Vesović je takodje s respektom govorila o narednom protivniku, ali uz veliku dozu optimizmna.

"Ruskinje su nam stare poznanice. Sjajno igraju, ali ćemo i mi pružiti maksimum. Što se tiče Korejki, one neguju neobičan stil igre, uz mnogo kombinacija, na šta smo potpuno spremne", rekla je Vesović.

Sanja Malagurski je ocenila da reprezentacija Rusije, iako favorit, ima slabe tačke.

"Njima bukvalno sve štima u igri, a s obzirom da su visoke u proseku dva metra, nemaju problema u prolazu. Ipak, i one imaju slabe tačke, na osnovu kojih ćemo mi tražiti put do pobede", rekla je Malagurski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: