Bolitijeri u Crvenoj zvezdi

Teniski klub i višestruki državni prvak Crvena zvezda potpisao je ugovor o kooperaciji i tehničkoj saradnji sa IMG Bolitijeri Teniskom Akademijom.

Izvor: B92

Subota, 06.03.2010.

19:47

Default images

Zvezda će tako postati prvi klub u regionu sa ovakvim vidom saradnje. U Zvezdi su prve teniske poteze načinili Jelena Janković, Slobodan Živojinović, Nenad Zimonjić, Viktor Troicki, Boris Pašanski, a sada u saradnji sa renomiranom svetskom akademijom želi da stvori nove asove belog sporta.

„ Rado ćemo podeliti svoje znanje i iskustva sa TK Crvena zvezda i srpskim teniserima. Naš predstavnik Zlatko Milačić biće asistent i koordinator u ovoj vezi između dve strane. Nadam se da ću tokom 2010. godine biti u prilici da lično posetim Srbiju i budem predavač na klinici“, rekao je ovim povodom prvi čovek Akademije Nik Bolitijeri.

Biografija čuvenog američkog stručnjaka je izuzetno bogata. Bolitijeri je prvi uveo internatski sistem rada, prvi je uveo udaranje loptice u penjanju i prvi napravio velike šampione tog stila – Moniku Seleš i Andrea Agasija.

Teniski klub Crvena zvezda osnovan je 1948. godine. U bogatoj istoriji kluba osvojio je 14 titula u seniorskoj konkurenciji i 10 nacionalnih šampionata u konkurenciji seniorki.

Pored zaista izuzetnih rezultata koji su TK CZ doneli slavu i mesto u vrhu srpskog tenisa, jednako je značajno što su teniseri i teniserke od osnivanja kluba do danas, dali veliki doprinos popularizaciji tenisa kao sporta u Srbiji.

Ugovorom koji je potpisan izmedju TK CZ i IMG Nik Bolitijeri Teniske Akademije obezbeđeno je partnerstvo i dugoročna sportsko-poslovna saradnja.

Ovaj ugovor obuhvata:

-edukaciju naših trenera pod direktnim nadzorom Nika Bolitijerija
-usklađivanje trenažnog procesa TK CZ sa Nik Bolitijeri Tenis Akademijom
-nadzor i pomoć razvoju takmičara TK CZ od strane IMG Akademije
-organizaciju trenažnog procesa naših takmičara u Nik Bolitijeri Tenis Akademiji (Bradenton, Florida)
-podršku promociji IMG Akademije u Srbiji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: