Dve optužbe FA protiv Adebajora

Napadač Mančester sitija Emanuel Adebajor optužen je od strane Fudbalske asocijacije zbog nasilničkog i nesportskog ponašanja tokom subotnjeg meča sa Arsenalom.

Izvor: B92

Utorak, 15.09.2009.

17:03

Default images

Bivši igrač ’topdžija’, koji je u Mančester stigao u letnjem prelaznom roku, optužen je zbog namernog gaženja Robina van Persija, kao i zbog načina na koji je proslavio postizanje gola, pred gostujućim navijačima u pobedi Sitija nad Arsenalom od 4:2.

Van Persie je posle jednog duela sa Adebajorom i uklizavanja zadobio posekotinu na licu, a FA je takođe optužila reprezentativca Togoa zbog načina na koji je proslavio postizanje trećeg gola za 'građane', kada je pretrčao ceo teren, kako bi proslavio gol ispred navijača Arsenala, sa kojima je još od ranije u sukobu. Zbog toga su morali da intervenišu i redari i policija, kako bi smirili besne pristalice londonskog tima.

FA je saopštila da će, za svaki od ovih incidenata, biti održana odvojena saslušanja i zamolila policiju da istraži ponašanje navijača Arsenala koji su bacali razne objekte na teren. Jedan od redara je tom prilikom pogođen u glavu, posle čega je izgubio svest.

Adebajor je na osnovu ubrzanog disciplinskog postupka optužen za nasilničko ponašanje u incidentu sa Robinom van Persijem, koji je tada zadobio povredu lica“, kaže se u saopštenju FA.

Sudija Mark Klatenburg je rekao FA da nije video pomenuti incident, ali je istakao da bi zbog toga sigurno automatski pokazao napadaču crveni karton”, dodaje se u tom saopštenju.

Adebajor mora do srede da odgovori na tu optužbu, dok je mu dat rok do 30. septembra da se izjasni povodom optužbe za nesportsko ponašanje.

Van Persi je opisao potez bivšeg saigrača kao krajnje zlonameran, dok je, sa druge strane, trener Sitija Mark Hjuz pokušao da odbrani napadača istakavši da tu nije postojala nikakva namera da se neko povredi. Hjuz je, takođe, dodao da je Adebajor bio na udaru navijača Arsenala.

Međutim, Adebajor je opužen i za nesportsko ponašanje prilikom proslave trećeg gola Sitija.

Policija je iznela FA svoje viđenje celog incidenta. Sada ostaje da odredimo datum kada će specijalna komisija zasedati i doneti odluku povodom ovog incidenta. Od policije je, takođe, zatraženo da identifikuje pojedince koji su se nasilnički ponašali na tribina. FA želi da sve takve osobe budu izvedene pred sud i procesuirane zbog takvog ponašanja, kao i da im se zabrani ulazak na stadione”, kaže se u saopštenju FA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: