Italija pobedila Ganu sa 2:0

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.06.2006.

23:25

Default images

Italijanska fudbalska reprezentacija pobedila je u ponedeljak uveče Ganu sa 2:0, u utakmici takmičenja u Grupi E na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj. 

Iako su celim tokom meča fudbaleri Ratomira Dujkovića bili potpuno ravnopravni na travi, primili su dva gola posle dve katastrofalne greške odbrane.

Andrea Pirlo postigao je prvi gol u 40. minutu posle brzo izvedenog kornera. Fudbaler Milana je primio loptu na 20 metara od gola, zaboravljen od odbrane Gane i bez bloka šutirao je poluvisoko u levi ugao i pogodio (uz sjajnu reakciju Đilardina koji se bacio na zemlju i tako omogućio lopti da završi na mestu gde je Pirlo i planirao).

Pre prvog gola Gana je imala nekoliko dobrih prilika, ali Muntari i Asamoa su šutirali pored, odnosno iznad gola Bufona.

Izjednačeno se igralo i u drugom delu, dosta problema odbrani na čelu sa Kanavarom pravio je sjajni Esjen, ali je drugi gol ponovo viđen u mreži Gane u 83. minutu. Posle jednog presečenog napada lopta je brzo upućena ka Vićencu Jakinti koji je izgubio duel sa Kufurom.

Međutim, najiskusniji fudbaler Gane tada katastrofalno greši, kratko vraća loptu svom golmanu. Jakinta je pokazao da ima fenomenalan osećaj da udje u šansu jer je nastavio sa trčanjem. Poklon koji je dobio nije propustio. Lako je zaobišao golmana i plasirao loptu u praznu mrežu. 

Pored golova, Italijani su pogodili i prečku posle spektakularne solo akcije Luke Tonija, najzapaženijeg igrača "azura" sredinom prvog poluvremena.

Italija se na vrhu tabele pridružila Češkoj, koja je savladala sa SAD sa 3:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: