Ponedeljak, 12.06.2006.

23:25

Italija pobedila Ganu sa 2:0

Izvor: B92

Italija pobedila Ganu sa 2:0 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

xxxx

pre 17 godina

Ashta je sa penalom sudija.....katastrofa od sudjenja na olvoj utakmici......u suprotnom bi bio penal za zabare sigurno.........uuuuuaaaaa zabari

simpatizer

pre 17 godina

Sablaznjujuca je kolicina nerealnosti koja se ocituje u komentarima kod domacih novinara i navijaca, da se to granici sa elementarnim nepoznavanjem fudbalske igre.Shvatite da su reprezentacije Argentine,Italije i (od njih slabije) Holandije dobile zasluzeno utakmice, a da su njihovi protivnici dodirivali (na mahove) ravnopravnost u tim mecevima.Gubili su zbog takticke i tehnicke nedoraslosti rivalima.Pomirite se sa tim.

bear

pre 17 godina

Realno, Italija je bila mnogo bolja. Nekoliko puta je samo sebicnost italijanskih napadaca spasavala Ganu. 2 ili 3 puta su sutali iz nepovoljne pozicije kad su imali potpuno slobodnog saigraca na drugoj strani. Nisu to bili losi sutevi, ali ih je golman sve odbranio. Samo da su prosledili loptu na drugu stranu, golman nista ne bi mogao da uradi. A onaj drugi "penal" koji pominjete je trebalo da bude zuti karton, a ne penal. Jasno se vidi kako se igrac baca u sesnaesterac.
Ipak, u ovoj grupi su do sada Cesi najvise pokazali.

Neša

pre 17 godina

Sve reprezentacije koje ne pripadaju ekonomski moćnim zemljama su diskriminisane. Za isti start engleski ili francuski crnac neće biti "nagrađeni" žutim kartonom koji afrički crnac sigurno dobija. Fudbal je jedna velika farsa, pa da nije Italija i Nemačka nikada ne bi bili svetski prvaci. Fudbal je jedan prljavi biznis.

dani

pre 17 godina

Italijani su vise nego zasuzeno dosli do pobede pa me cude izjave da ih je Gana navodno nadigrala.Cinjenica je da neutralci uvek navijaju za autsajdera,pa jos ih vodi nas covek.Tacno je da Gana igra atraktivno i otvoreno,ali Italijani su me pozitivno iznenadili sjajnim akcijama i prosto ih je bilo uzivanje gledati.Prava masina ,nema sta.A slazem se da je Toni trenutno jedan od najboljih na svetu na svojoj poziciji.Onako krupan igrac sa lakocom kontrolise loptu i sutira iz svih pozicija sto zaista izgleda impresivno.Gani ostaje nada protiv solidnih SAD,i povredama hendikepiranih Ceha.Italija sa ovakvom igrom moze daleko,mozda cak i u finale.Takodje sam iznenadjen brojem napadaca koje je Lipi poveo,kao i cinjenicom da je prednost dao mladjim napadacma u odnosu na Inzagija i Del Pijera(Vijeri nije cak ni pozvan),pa je i Gatuzo bio na klupi,sto moze posluziti nasem selektoru kao primer da "zvezde" ne moraju po svaku cenu da budu medju starterima.Jos jedan komentar je vezan za razocarenje koje osecam,a verujem i svi koji vole da gledaju lep fudbal,kada uporedim nasu mrtvu,totalno dosadnu igru sa igrom vecine reprezentacija na prvenstvu.Negde sam cuo izraz"antifudbal" i mislim da se on moze povezati sa nasom igrom,a znaci totalna destrukcija napadackog fudbala i sputavanje otvorene igre.Ako neko kaze da je to taktika,pogledajte ko vlada fudbalom,Brazil i Barsa,napadi bez granica i bez ustezanja,a uostalom to i jeste svrha ove igre ,dati sto lepsi gol i zadovoljiti hiljade navijaca.Da znam da nasa reprezentacija igra protiv velikih timova na 0:0,nikada ih ne bi gledao.
p.s.jos uvek postoji nada za nas,protiv Gaucosa, extra ofanzivno,pobedimo ih njihovim oruzjem.NAPRED PLAVI!!!!

latvia

pre 17 godina

Svaka cast momcima iz Gane,jedna od najboljih utakmica do sada na SP,pokazali su da danas svi znaju da igraju fudbal!!!Cak se nisu ni uplasili od Italije,kao neki!Izgubili su,ali su se borili,zeljni dokazivanja!A STA JE SA NAMA...

accra

pre 17 godina

Gledao sam snimak i uopste italija nije bila bolja! Na poluvremenu je bilo oko 50-50 posed lopte! Gana je imala svoje sanse imala je i Italija! To sto su imali precke ne znaci da su bili bolji!
Najveci problem Gane je zavrsnica...imaju ocajan sut a mogli su u prvom bar 2 gola da daju da su bolje sutirali! To je jedini minus Gane! Inace za ekipu koja je prvi put na SP i koja po kvalitetu ima daleko slabije fudbalere od italijana, dobro su ih vozali po terenu i trcali! Svaka im cast na trudu (za razliku od nasih)!!! Moglo je i penala da bude ali svi znamo kako prolaze 'talijani! Rezultat 2:0 nije realan! Ima nade za Ganu...

Carlitos PG

pre 17 godina

Neka se novivari u SCG (ukljucujuci i vas sa b92) nauce kako se objektivno informise sa utakmica. SLijedi izvjestaj Branimira Koraca sa Sportnet.hr:

“Italija je discipliniranom igrom došla do startne pobjede u susretu s Ganom koja je pokazala kako njezini igrači imaju znanja, ali još uvijek previše griješe za ozbiljniji rezultat protiv ovako kvalitetnog protivnika. Golovima Pirla i Iaquinte potkraj oba poluvremena Italija je bez većih problema slavila 2:0
Za kraj četvrtog dana Svjetskog nogometnog prvenstva Italija i Gana pokazali su igru s dosta tempa i borbenosti u kojoj su se bolje snašli Talijani. Gana još uvijek ima dosta problema u pozicioniranju na terenu i to su Talijani znalački iskoristili. Nakon što su poveli, prepustili su inicijativu reprezentativcima Gane i koristili svaku njihovu pogrešku kako bi zaprijetili iz kontre ili polukontre.
Počelo je "vatreno" pred vratima Gane. Glavni krivac za to je u početnim trenucima vrlo nesiguran vratar Gane Richard Kingston koji je u nekoliko situacija nesigurnim istrčavanjima doveo svoj gol u opasnost. Gana je tek nakon pola sata igre stvorila ozbiljnu prijetnju po vrata Buffona kada Gyan u polukontri prerano i neprecizno šutira prema golu.
Do te situacije Italija je već stvorila nekoliko vrlo izglednih situacija. Najbolja je bila sigurno ona u 27. minuti kada Luca Toni krasno prima loptu na rubu šesnaesterca i s Kuffourom na leđima iz poluvoleja gađa gredu. Lopta se od grede odbija prema liniji gola, ali ne prelazi ju i Gana se u tim trenucima izvlači.
Najveću priliku u cijelom susretu Gana je imala u 32. minuti kada Pappoe prima loptu na desetak metara iskosa, ima vremena okrenuti se i pripremiti udarac, ali završnica mu je očajna i Buffon ostaje nesavladan.
Prvi pogodak dolazi u 40. minuti. Situacija nije mirisala na pogodak, ali lopta je završila u mreži. Andrea Pirlo konkretizirao je do tada odličnu igru vrlo neugodnim udarcem koji prolazi poluvisoko kroz gužvu i neočekivano odsjeda u kutu Kingstonovih vratiju.
U drugih 45 minuta Talijani započinju svoju poznatu igru kojom s lakoćom čuvaju rezultat. Čvrsta obrana i vrlo brzi kontranapadi Talijana stvarali su unatoč toj mirnijoj igri velike probleme Gani.
Nakon 20 minuta igre u drugom dijelu prvi puta je zaiskrilo pred golom - i to opet ganskim. Perrotta je dva puta u vrlo izglednoj situaciji, ali nesigurni Kingston, odjednom je postao nepremostiva prepreka za Talijane krasno obranivši udarce.
Sedam minuta prije kraja susreta Vincenzo Iaquinta u suradnji s ganskom obranom rješava pitanje pobjednika. Prvo Talijani uzimaju loptu veznom redu Gane pred svojim šesnaestercom, slijedi duga lopta prema usamljenom Iaquinti koji u prvi mah ne dolazi do lopte. Kuffour uzima loptu i pokušava uposliti svog vratara, radi to kao početnik i Iaquinta mu presijeca dodavanje i pogađa nezaštićenu mrežu.
Tada je sve već bilo jasno. Italija do kraja znalački čuva prednost i zasluženo slavi s 2:0. Gana je pokazala ono što svi vole reći za afričke reprezentacije - taktičku nezrelost. Bilo je tu od početničkih pogrešaka do krasnih poteza, od dobrih minuta do kritičnih koje su dolazile prije svega zbog slabog postavljanja na terenu. Ukoliko žele svladati Češku, pa čak i SAD, Ganci će morati dosta podići svoju igru. Talijani mogu biti zadovoljni. Slavili su 2:0, startali pobjedom i pokazali da ih se ne smije unaprijed proglašavati autsajderima. Talijani su uvijek jaki i neugodni i nikome neće biti lagan plijen.”

Slobo

pre 17 godina

Uvjek navijam protiv Italijana jer ih smatram grobarima fudbala zbog opstrukcije igre.Ovo sto su veceras odigrali je za svaku pohvalu. Do sada najubjedljivija ekipa na mundijalu.

Mare

pre 17 godina

Veoma sam prijatno iznenadjen igrom Italijana, a i cinjenicom da je u toj ekipi Inzagi peti napadac. Samo da se vrati njihov najbolji igrac - Zambrota i bice jos opasniji. Ako Brazil dobije Hrvate, bice dobra utakmica Ceska - Italija za izbegavanje Brazila.

Milan Bg

pre 17 godina

Italija pokazala brzu igru - hahahahahahahaha
Italija igrala dobru pozicionu igru glede smorih se od gledanje iste - e to je tačno. Gana je ta ekipa bila koje je diktirala tempo, imali mnogo šuteva ka Buffonu ali to je druga stvar - Gana je klasična ruki ekipe, neiskusna na ovakvim takmičenjima. Naravo, prečka Tonije i šut onog Perote su bile dobre prilike ali Gana je imala podjednako dobre šanse za gol ali bato trema, neisukstvo, strah,l šutevi sa 8-9 metara preko gola itd. ....PRIDE, BATO, ČISTA DVA PENALA NISU DOSUDILI OVIM NESRETNICIMA!!!! Mrzim Žabare!!! e da, svtarno, do sada smo, zajedno sa Engleskom i Paragvajem, pokazali da igramo najgori fudbal.

cale

pre 17 godina

Ovo je druga teska grupa posle nase! Mogli su ganci ali nije im se dalo (od strane italijana ;) )! 'talijani su dobri ali samo zahvaljujuci Lipiju! Kad prodju dalje pocece da igraju cuveni bunker od pocetka i nadam se, ispasti!

Srdjan

pre 17 godina

Realno Italija je bila mnogo bolja, a se da prica o prekrshajima onda bi trebalo pomenuti onaj prodor kad je Toni bio u ofsajdu ali ga je igrac Gane ipak razvalio (nogu mu je iskrenuo isto kao Keza kad je dobio crveni), tako da sudija je od pocekta nametnuo da se igra tvrda igra, i nije mnogo toga svirao na obe strane (shto mi se vishe svidja nego na ostalim mechevima gde padaju kartoni ko kisha). Svaka chast Gani na borbenosti, i to je josh jedan dokaz da mi igramo najgori fudbal trenutno na Sp-u

Тићко

pre 17 godina

Каква штета, Гана је јако лепо играла, тако пуно прецизних и лепих додавања, пуно трчања и пожртвованости нисам видео ни код једне репрезентације!

mpk

pre 17 godina

Citajuci vas tendenciozni izvestaj, onaj ko nije gledao utakmicu, stekao bi utisak da je Gana maltene bila bolji rival sa vise sansi, ali eto nije imala srece !? Italija je potpuno rasturila Ganu, imala preko 20 suteva na gol, 15 u okvir gola, nekoliko 1000% sansi-precka Tonija, Djilardino i Perota sami ispred golmana, itd- dok su fudbaleri Gane /koji jesu igrali otvoreno i za to svaka cast/ imali samo nekoliko suteva iz daljine, bez i jedne prave akcije i sanse.

Italija je pokazala vrhunsku igru, brzu, napadacku, sa odlicnim kontrama, ali i pozicionom igrom, Bufon je kralj, Nesta i Kanavaro sigurni /falio je samo Gatuyo da blokira suteve sa 30 metara/ sredina vrlo pokretljiva i mastovita,a Luka Toni je najbolji spic na svetu u ovom trenutku. Jedino sto malo nedostaje su brzi spoljni igraci. To ce se popraviti oporavkom Zambrote, al bilo bi dobro kad bi bio i jedan takav po levoj strani.

trifke

pre 17 godina

MA ovi zabari su se uvek provlacili. Svaka cast Gani, jedino sto im fali je klasican centarfor ali pravi i mogu daleko.
E posle ove tekme igramo ubedljivo najgori fudbal.

trifke

pre 17 godina

MA ovi zabari su se uvek provlacili. Svaka cast Gani, jedino sto im fali je klasican centarfor ali pravi i mogu daleko.
E posle ove tekme igramo ubedljivo najgori fudbal.

mpk

pre 17 godina

Citajuci vas tendenciozni izvestaj, onaj ko nije gledao utakmicu, stekao bi utisak da je Gana maltene bila bolji rival sa vise sansi, ali eto nije imala srece !? Italija je potpuno rasturila Ganu, imala preko 20 suteva na gol, 15 u okvir gola, nekoliko 1000% sansi-precka Tonija, Djilardino i Perota sami ispred golmana, itd- dok su fudbaleri Gane /koji jesu igrali otvoreno i za to svaka cast/ imali samo nekoliko suteva iz daljine, bez i jedne prave akcije i sanse.

Italija je pokazala vrhunsku igru, brzu, napadacku, sa odlicnim kontrama, ali i pozicionom igrom, Bufon je kralj, Nesta i Kanavaro sigurni /falio je samo Gatuyo da blokira suteve sa 30 metara/ sredina vrlo pokretljiva i mastovita,a Luka Toni je najbolji spic na svetu u ovom trenutku. Jedino sto malo nedostaje su brzi spoljni igraci. To ce se popraviti oporavkom Zambrote, al bilo bi dobro kad bi bio i jedan takav po levoj strani.

Тићко

pre 17 godina

Каква штета, Гана је јако лепо играла, тако пуно прецизних и лепих додавања, пуно трчања и пожртвованости нисам видео ни код једне репрезентације!

Srdjan

pre 17 godina

Realno Italija je bila mnogo bolja, a se da prica o prekrshajima onda bi trebalo pomenuti onaj prodor kad je Toni bio u ofsajdu ali ga je igrac Gane ipak razvalio (nogu mu je iskrenuo isto kao Keza kad je dobio crveni), tako da sudija je od pocekta nametnuo da se igra tvrda igra, i nije mnogo toga svirao na obe strane (shto mi se vishe svidja nego na ostalim mechevima gde padaju kartoni ko kisha). Svaka chast Gani na borbenosti, i to je josh jedan dokaz da mi igramo najgori fudbal trenutno na Sp-u

cale

pre 17 godina

Ovo je druga teska grupa posle nase! Mogli su ganci ali nije im se dalo (od strane italijana ;) )! 'talijani su dobri ali samo zahvaljujuci Lipiju! Kad prodju dalje pocece da igraju cuveni bunker od pocetka i nadam se, ispasti!

Milan Bg

pre 17 godina

Italija pokazala brzu igru - hahahahahahahaha
Italija igrala dobru pozicionu igru glede smorih se od gledanje iste - e to je tačno. Gana je ta ekipa bila koje je diktirala tempo, imali mnogo šuteva ka Buffonu ali to je druga stvar - Gana je klasična ruki ekipe, neiskusna na ovakvim takmičenjima. Naravo, prečka Tonije i šut onog Perote su bile dobre prilike ali Gana je imala podjednako dobre šanse za gol ali bato trema, neisukstvo, strah,l šutevi sa 8-9 metara preko gola itd. ....PRIDE, BATO, ČISTA DVA PENALA NISU DOSUDILI OVIM NESRETNICIMA!!!! Mrzim Žabare!!! e da, svtarno, do sada smo, zajedno sa Engleskom i Paragvajem, pokazali da igramo najgori fudbal.

Mare

pre 17 godina

Veoma sam prijatno iznenadjen igrom Italijana, a i cinjenicom da je u toj ekipi Inzagi peti napadac. Samo da se vrati njihov najbolji igrac - Zambrota i bice jos opasniji. Ako Brazil dobije Hrvate, bice dobra utakmica Ceska - Italija za izbegavanje Brazila.

Slobo

pre 17 godina

Uvjek navijam protiv Italijana jer ih smatram grobarima fudbala zbog opstrukcije igre.Ovo sto su veceras odigrali je za svaku pohvalu. Do sada najubjedljivija ekipa na mundijalu.

Carlitos PG

pre 17 godina

Neka se novivari u SCG (ukljucujuci i vas sa b92) nauce kako se objektivno informise sa utakmica. SLijedi izvjestaj Branimira Koraca sa Sportnet.hr:

“Italija je discipliniranom igrom došla do startne pobjede u susretu s Ganom koja je pokazala kako njezini igrači imaju znanja, ali još uvijek previše griješe za ozbiljniji rezultat protiv ovako kvalitetnog protivnika. Golovima Pirla i Iaquinte potkraj oba poluvremena Italija je bez većih problema slavila 2:0
Za kraj četvrtog dana Svjetskog nogometnog prvenstva Italija i Gana pokazali su igru s dosta tempa i borbenosti u kojoj su se bolje snašli Talijani. Gana još uvijek ima dosta problema u pozicioniranju na terenu i to su Talijani znalački iskoristili. Nakon što su poveli, prepustili su inicijativu reprezentativcima Gane i koristili svaku njihovu pogrešku kako bi zaprijetili iz kontre ili polukontre.
Počelo je "vatreno" pred vratima Gane. Glavni krivac za to je u početnim trenucima vrlo nesiguran vratar Gane Richard Kingston koji je u nekoliko situacija nesigurnim istrčavanjima doveo svoj gol u opasnost. Gana je tek nakon pola sata igre stvorila ozbiljnu prijetnju po vrata Buffona kada Gyan u polukontri prerano i neprecizno šutira prema golu.
Do te situacije Italija je već stvorila nekoliko vrlo izglednih situacija. Najbolja je bila sigurno ona u 27. minuti kada Luca Toni krasno prima loptu na rubu šesnaesterca i s Kuffourom na leđima iz poluvoleja gađa gredu. Lopta se od grede odbija prema liniji gola, ali ne prelazi ju i Gana se u tim trenucima izvlači.
Najveću priliku u cijelom susretu Gana je imala u 32. minuti kada Pappoe prima loptu na desetak metara iskosa, ima vremena okrenuti se i pripremiti udarac, ali završnica mu je očajna i Buffon ostaje nesavladan.
Prvi pogodak dolazi u 40. minuti. Situacija nije mirisala na pogodak, ali lopta je završila u mreži. Andrea Pirlo konkretizirao je do tada odličnu igru vrlo neugodnim udarcem koji prolazi poluvisoko kroz gužvu i neočekivano odsjeda u kutu Kingstonovih vratiju.
U drugih 45 minuta Talijani započinju svoju poznatu igru kojom s lakoćom čuvaju rezultat. Čvrsta obrana i vrlo brzi kontranapadi Talijana stvarali su unatoč toj mirnijoj igri velike probleme Gani.
Nakon 20 minuta igre u drugom dijelu prvi puta je zaiskrilo pred golom - i to opet ganskim. Perrotta je dva puta u vrlo izglednoj situaciji, ali nesigurni Kingston, odjednom je postao nepremostiva prepreka za Talijane krasno obranivši udarce.
Sedam minuta prije kraja susreta Vincenzo Iaquinta u suradnji s ganskom obranom rješava pitanje pobjednika. Prvo Talijani uzimaju loptu veznom redu Gane pred svojim šesnaestercom, slijedi duga lopta prema usamljenom Iaquinti koji u prvi mah ne dolazi do lopte. Kuffour uzima loptu i pokušava uposliti svog vratara, radi to kao početnik i Iaquinta mu presijeca dodavanje i pogađa nezaštićenu mrežu.
Tada je sve već bilo jasno. Italija do kraja znalački čuva prednost i zasluženo slavi s 2:0. Gana je pokazala ono što svi vole reći za afričke reprezentacije - taktičku nezrelost. Bilo je tu od početničkih pogrešaka do krasnih poteza, od dobrih minuta do kritičnih koje su dolazile prije svega zbog slabog postavljanja na terenu. Ukoliko žele svladati Češku, pa čak i SAD, Ganci će morati dosta podići svoju igru. Talijani mogu biti zadovoljni. Slavili su 2:0, startali pobjedom i pokazali da ih se ne smije unaprijed proglašavati autsajderima. Talijani su uvijek jaki i neugodni i nikome neće biti lagan plijen.”

dani

pre 17 godina

Italijani su vise nego zasuzeno dosli do pobede pa me cude izjave da ih je Gana navodno nadigrala.Cinjenica je da neutralci uvek navijaju za autsajdera,pa jos ih vodi nas covek.Tacno je da Gana igra atraktivno i otvoreno,ali Italijani su me pozitivno iznenadili sjajnim akcijama i prosto ih je bilo uzivanje gledati.Prava masina ,nema sta.A slazem se da je Toni trenutno jedan od najboljih na svetu na svojoj poziciji.Onako krupan igrac sa lakocom kontrolise loptu i sutira iz svih pozicija sto zaista izgleda impresivno.Gani ostaje nada protiv solidnih SAD,i povredama hendikepiranih Ceha.Italija sa ovakvom igrom moze daleko,mozda cak i u finale.Takodje sam iznenadjen brojem napadaca koje je Lipi poveo,kao i cinjenicom da je prednost dao mladjim napadacma u odnosu na Inzagija i Del Pijera(Vijeri nije cak ni pozvan),pa je i Gatuzo bio na klupi,sto moze posluziti nasem selektoru kao primer da "zvezde" ne moraju po svaku cenu da budu medju starterima.Jos jedan komentar je vezan za razocarenje koje osecam,a verujem i svi koji vole da gledaju lep fudbal,kada uporedim nasu mrtvu,totalno dosadnu igru sa igrom vecine reprezentacija na prvenstvu.Negde sam cuo izraz"antifudbal" i mislim da se on moze povezati sa nasom igrom,a znaci totalna destrukcija napadackog fudbala i sputavanje otvorene igre.Ako neko kaze da je to taktika,pogledajte ko vlada fudbalom,Brazil i Barsa,napadi bez granica i bez ustezanja,a uostalom to i jeste svrha ove igre ,dati sto lepsi gol i zadovoljiti hiljade navijaca.Da znam da nasa reprezentacija igra protiv velikih timova na 0:0,nikada ih ne bi gledao.
p.s.jos uvek postoji nada za nas,protiv Gaucosa, extra ofanzivno,pobedimo ih njihovim oruzjem.NAPRED PLAVI!!!!

accra

pre 17 godina

Gledao sam snimak i uopste italija nije bila bolja! Na poluvremenu je bilo oko 50-50 posed lopte! Gana je imala svoje sanse imala je i Italija! To sto su imali precke ne znaci da su bili bolji!
Najveci problem Gane je zavrsnica...imaju ocajan sut a mogli su u prvom bar 2 gola da daju da su bolje sutirali! To je jedini minus Gane! Inace za ekipu koja je prvi put na SP i koja po kvalitetu ima daleko slabije fudbalere od italijana, dobro su ih vozali po terenu i trcali! Svaka im cast na trudu (za razliku od nasih)!!! Moglo je i penala da bude ali svi znamo kako prolaze 'talijani! Rezultat 2:0 nije realan! Ima nade za Ganu...

latvia

pre 17 godina

Svaka cast momcima iz Gane,jedna od najboljih utakmica do sada na SP,pokazali su da danas svi znaju da igraju fudbal!!!Cak se nisu ni uplasili od Italije,kao neki!Izgubili su,ali su se borili,zeljni dokazivanja!A STA JE SA NAMA...

Neša

pre 17 godina

Sve reprezentacije koje ne pripadaju ekonomski moćnim zemljama su diskriminisane. Za isti start engleski ili francuski crnac neće biti "nagrađeni" žutim kartonom koji afrički crnac sigurno dobija. Fudbal je jedna velika farsa, pa da nije Italija i Nemačka nikada ne bi bili svetski prvaci. Fudbal je jedan prljavi biznis.

bear

pre 17 godina

Realno, Italija je bila mnogo bolja. Nekoliko puta je samo sebicnost italijanskih napadaca spasavala Ganu. 2 ili 3 puta su sutali iz nepovoljne pozicije kad su imali potpuno slobodnog saigraca na drugoj strani. Nisu to bili losi sutevi, ali ih je golman sve odbranio. Samo da su prosledili loptu na drugu stranu, golman nista ne bi mogao da uradi. A onaj drugi "penal" koji pominjete je trebalo da bude zuti karton, a ne penal. Jasno se vidi kako se igrac baca u sesnaesterac.
Ipak, u ovoj grupi su do sada Cesi najvise pokazali.

simpatizer

pre 17 godina

Sablaznjujuca je kolicina nerealnosti koja se ocituje u komentarima kod domacih novinara i navijaca, da se to granici sa elementarnim nepoznavanjem fudbalske igre.Shvatite da su reprezentacije Argentine,Italije i (od njih slabije) Holandije dobile zasluzeno utakmice, a da su njihovi protivnici dodirivali (na mahove) ravnopravnost u tim mecevima.Gubili su zbog takticke i tehnicke nedoraslosti rivalima.Pomirite se sa tim.

xxxx

pre 17 godina

Ashta je sa penalom sudija.....katastrofa od sudjenja na olvoj utakmici......u suprotnom bi bio penal za zabare sigurno.........uuuuuaaaaa zabari

trifke

pre 17 godina

MA ovi zabari su se uvek provlacili. Svaka cast Gani, jedino sto im fali je klasican centarfor ali pravi i mogu daleko.
E posle ove tekme igramo ubedljivo najgori fudbal.

mpk

pre 17 godina

Citajuci vas tendenciozni izvestaj, onaj ko nije gledao utakmicu, stekao bi utisak da je Gana maltene bila bolji rival sa vise sansi, ali eto nije imala srece !? Italija je potpuno rasturila Ganu, imala preko 20 suteva na gol, 15 u okvir gola, nekoliko 1000% sansi-precka Tonija, Djilardino i Perota sami ispred golmana, itd- dok su fudbaleri Gane /koji jesu igrali otvoreno i za to svaka cast/ imali samo nekoliko suteva iz daljine, bez i jedne prave akcije i sanse.

Italija je pokazala vrhunsku igru, brzu, napadacku, sa odlicnim kontrama, ali i pozicionom igrom, Bufon je kralj, Nesta i Kanavaro sigurni /falio je samo Gatuyo da blokira suteve sa 30 metara/ sredina vrlo pokretljiva i mastovita,a Luka Toni je najbolji spic na svetu u ovom trenutku. Jedino sto malo nedostaje su brzi spoljni igraci. To ce se popraviti oporavkom Zambrote, al bilo bi dobro kad bi bio i jedan takav po levoj strani.

Тићко

pre 17 godina

Каква штета, Гана је јако лепо играла, тако пуно прецизних и лепих додавања, пуно трчања и пожртвованости нисам видео ни код једне репрезентације!

Srdjan

pre 17 godina

Realno Italija je bila mnogo bolja, a se da prica o prekrshajima onda bi trebalo pomenuti onaj prodor kad je Toni bio u ofsajdu ali ga je igrac Gane ipak razvalio (nogu mu je iskrenuo isto kao Keza kad je dobio crveni), tako da sudija je od pocekta nametnuo da se igra tvrda igra, i nije mnogo toga svirao na obe strane (shto mi se vishe svidja nego na ostalim mechevima gde padaju kartoni ko kisha). Svaka chast Gani na borbenosti, i to je josh jedan dokaz da mi igramo najgori fudbal trenutno na Sp-u

cale

pre 17 godina

Ovo je druga teska grupa posle nase! Mogli su ganci ali nije im se dalo (od strane italijana ;) )! 'talijani su dobri ali samo zahvaljujuci Lipiju! Kad prodju dalje pocece da igraju cuveni bunker od pocetka i nadam se, ispasti!

Milan Bg

pre 17 godina

Italija pokazala brzu igru - hahahahahahahaha
Italija igrala dobru pozicionu igru glede smorih se od gledanje iste - e to je tačno. Gana je ta ekipa bila koje je diktirala tempo, imali mnogo šuteva ka Buffonu ali to je druga stvar - Gana je klasična ruki ekipe, neiskusna na ovakvim takmičenjima. Naravo, prečka Tonije i šut onog Perote su bile dobre prilike ali Gana je imala podjednako dobre šanse za gol ali bato trema, neisukstvo, strah,l šutevi sa 8-9 metara preko gola itd. ....PRIDE, BATO, ČISTA DVA PENALA NISU DOSUDILI OVIM NESRETNICIMA!!!! Mrzim Žabare!!! e da, svtarno, do sada smo, zajedno sa Engleskom i Paragvajem, pokazali da igramo najgori fudbal.

Mare

pre 17 godina

Veoma sam prijatno iznenadjen igrom Italijana, a i cinjenicom da je u toj ekipi Inzagi peti napadac. Samo da se vrati njihov najbolji igrac - Zambrota i bice jos opasniji. Ako Brazil dobije Hrvate, bice dobra utakmica Ceska - Italija za izbegavanje Brazila.

Slobo

pre 17 godina

Uvjek navijam protiv Italijana jer ih smatram grobarima fudbala zbog opstrukcije igre.Ovo sto su veceras odigrali je za svaku pohvalu. Do sada najubjedljivija ekipa na mundijalu.

Carlitos PG

pre 17 godina

Neka se novivari u SCG (ukljucujuci i vas sa b92) nauce kako se objektivno informise sa utakmica. SLijedi izvjestaj Branimira Koraca sa Sportnet.hr:

“Italija je discipliniranom igrom došla do startne pobjede u susretu s Ganom koja je pokazala kako njezini igrači imaju znanja, ali još uvijek previše griješe za ozbiljniji rezultat protiv ovako kvalitetnog protivnika. Golovima Pirla i Iaquinte potkraj oba poluvremena Italija je bez većih problema slavila 2:0
Za kraj četvrtog dana Svjetskog nogometnog prvenstva Italija i Gana pokazali su igru s dosta tempa i borbenosti u kojoj su se bolje snašli Talijani. Gana još uvijek ima dosta problema u pozicioniranju na terenu i to su Talijani znalački iskoristili. Nakon što su poveli, prepustili su inicijativu reprezentativcima Gane i koristili svaku njihovu pogrešku kako bi zaprijetili iz kontre ili polukontre.
Počelo je "vatreno" pred vratima Gane. Glavni krivac za to je u početnim trenucima vrlo nesiguran vratar Gane Richard Kingston koji je u nekoliko situacija nesigurnim istrčavanjima doveo svoj gol u opasnost. Gana je tek nakon pola sata igre stvorila ozbiljnu prijetnju po vrata Buffona kada Gyan u polukontri prerano i neprecizno šutira prema golu.
Do te situacije Italija je već stvorila nekoliko vrlo izglednih situacija. Najbolja je bila sigurno ona u 27. minuti kada Luca Toni krasno prima loptu na rubu šesnaesterca i s Kuffourom na leđima iz poluvoleja gađa gredu. Lopta se od grede odbija prema liniji gola, ali ne prelazi ju i Gana se u tim trenucima izvlači.
Najveću priliku u cijelom susretu Gana je imala u 32. minuti kada Pappoe prima loptu na desetak metara iskosa, ima vremena okrenuti se i pripremiti udarac, ali završnica mu je očajna i Buffon ostaje nesavladan.
Prvi pogodak dolazi u 40. minuti. Situacija nije mirisala na pogodak, ali lopta je završila u mreži. Andrea Pirlo konkretizirao je do tada odličnu igru vrlo neugodnim udarcem koji prolazi poluvisoko kroz gužvu i neočekivano odsjeda u kutu Kingstonovih vratiju.
U drugih 45 minuta Talijani započinju svoju poznatu igru kojom s lakoćom čuvaju rezultat. Čvrsta obrana i vrlo brzi kontranapadi Talijana stvarali su unatoč toj mirnijoj igri velike probleme Gani.
Nakon 20 minuta igre u drugom dijelu prvi puta je zaiskrilo pred golom - i to opet ganskim. Perrotta je dva puta u vrlo izglednoj situaciji, ali nesigurni Kingston, odjednom je postao nepremostiva prepreka za Talijane krasno obranivši udarce.
Sedam minuta prije kraja susreta Vincenzo Iaquinta u suradnji s ganskom obranom rješava pitanje pobjednika. Prvo Talijani uzimaju loptu veznom redu Gane pred svojim šesnaestercom, slijedi duga lopta prema usamljenom Iaquinti koji u prvi mah ne dolazi do lopte. Kuffour uzima loptu i pokušava uposliti svog vratara, radi to kao početnik i Iaquinta mu presijeca dodavanje i pogađa nezaštićenu mrežu.
Tada je sve već bilo jasno. Italija do kraja znalački čuva prednost i zasluženo slavi s 2:0. Gana je pokazala ono što svi vole reći za afričke reprezentacije - taktičku nezrelost. Bilo je tu od početničkih pogrešaka do krasnih poteza, od dobrih minuta do kritičnih koje su dolazile prije svega zbog slabog postavljanja na terenu. Ukoliko žele svladati Češku, pa čak i SAD, Ganci će morati dosta podići svoju igru. Talijani mogu biti zadovoljni. Slavili su 2:0, startali pobjedom i pokazali da ih se ne smije unaprijed proglašavati autsajderima. Talijani su uvijek jaki i neugodni i nikome neće biti lagan plijen.”

dani

pre 17 godina

Italijani su vise nego zasuzeno dosli do pobede pa me cude izjave da ih je Gana navodno nadigrala.Cinjenica je da neutralci uvek navijaju za autsajdera,pa jos ih vodi nas covek.Tacno je da Gana igra atraktivno i otvoreno,ali Italijani su me pozitivno iznenadili sjajnim akcijama i prosto ih je bilo uzivanje gledati.Prava masina ,nema sta.A slazem se da je Toni trenutno jedan od najboljih na svetu na svojoj poziciji.Onako krupan igrac sa lakocom kontrolise loptu i sutira iz svih pozicija sto zaista izgleda impresivno.Gani ostaje nada protiv solidnih SAD,i povredama hendikepiranih Ceha.Italija sa ovakvom igrom moze daleko,mozda cak i u finale.Takodje sam iznenadjen brojem napadaca koje je Lipi poveo,kao i cinjenicom da je prednost dao mladjim napadacma u odnosu na Inzagija i Del Pijera(Vijeri nije cak ni pozvan),pa je i Gatuzo bio na klupi,sto moze posluziti nasem selektoru kao primer da "zvezde" ne moraju po svaku cenu da budu medju starterima.Jos jedan komentar je vezan za razocarenje koje osecam,a verujem i svi koji vole da gledaju lep fudbal,kada uporedim nasu mrtvu,totalno dosadnu igru sa igrom vecine reprezentacija na prvenstvu.Negde sam cuo izraz"antifudbal" i mislim da se on moze povezati sa nasom igrom,a znaci totalna destrukcija napadackog fudbala i sputavanje otvorene igre.Ako neko kaze da je to taktika,pogledajte ko vlada fudbalom,Brazil i Barsa,napadi bez granica i bez ustezanja,a uostalom to i jeste svrha ove igre ,dati sto lepsi gol i zadovoljiti hiljade navijaca.Da znam da nasa reprezentacija igra protiv velikih timova na 0:0,nikada ih ne bi gledao.
p.s.jos uvek postoji nada za nas,protiv Gaucosa, extra ofanzivno,pobedimo ih njihovim oruzjem.NAPRED PLAVI!!!!

accra

pre 17 godina

Gledao sam snimak i uopste italija nije bila bolja! Na poluvremenu je bilo oko 50-50 posed lopte! Gana je imala svoje sanse imala je i Italija! To sto su imali precke ne znaci da su bili bolji!
Najveci problem Gane je zavrsnica...imaju ocajan sut a mogli su u prvom bar 2 gola da daju da su bolje sutirali! To je jedini minus Gane! Inace za ekipu koja je prvi put na SP i koja po kvalitetu ima daleko slabije fudbalere od italijana, dobro su ih vozali po terenu i trcali! Svaka im cast na trudu (za razliku od nasih)!!! Moglo je i penala da bude ali svi znamo kako prolaze 'talijani! Rezultat 2:0 nije realan! Ima nade za Ganu...

latvia

pre 17 godina

Svaka cast momcima iz Gane,jedna od najboljih utakmica do sada na SP,pokazali su da danas svi znaju da igraju fudbal!!!Cak se nisu ni uplasili od Italije,kao neki!Izgubili su,ali su se borili,zeljni dokazivanja!A STA JE SA NAMA...

Neša

pre 17 godina

Sve reprezentacije koje ne pripadaju ekonomski moćnim zemljama su diskriminisane. Za isti start engleski ili francuski crnac neće biti "nagrađeni" žutim kartonom koji afrički crnac sigurno dobija. Fudbal je jedna velika farsa, pa da nije Italija i Nemačka nikada ne bi bili svetski prvaci. Fudbal je jedan prljavi biznis.

bear

pre 17 godina

Realno, Italija je bila mnogo bolja. Nekoliko puta je samo sebicnost italijanskih napadaca spasavala Ganu. 2 ili 3 puta su sutali iz nepovoljne pozicije kad su imali potpuno slobodnog saigraca na drugoj strani. Nisu to bili losi sutevi, ali ih je golman sve odbranio. Samo da su prosledili loptu na drugu stranu, golman nista ne bi mogao da uradi. A onaj drugi "penal" koji pominjete je trebalo da bude zuti karton, a ne penal. Jasno se vidi kako se igrac baca u sesnaesterac.
Ipak, u ovoj grupi su do sada Cesi najvise pokazali.

simpatizer

pre 17 godina

Sablaznjujuca je kolicina nerealnosti koja se ocituje u komentarima kod domacih novinara i navijaca, da se to granici sa elementarnim nepoznavanjem fudbalske igre.Shvatite da su reprezentacije Argentine,Italije i (od njih slabije) Holandije dobile zasluzeno utakmice, a da su njihovi protivnici dodirivali (na mahove) ravnopravnost u tim mecevima.Gubili su zbog takticke i tehnicke nedoraslosti rivalima.Pomirite se sa tim.

xxxx

pre 17 godina

Ashta je sa penalom sudija.....katastrofa od sudjenja na olvoj utakmici......u suprotnom bi bio penal za zabare sigurno.........uuuuuaaaaa zabari