Sreda, 31.03.2010.

23:22

Majami: Belgijsko polufinale

Belgijanke Kim Klajsters i Žistin Enan igraće polufinalni duel na turniru u Majamiju.

Izvor: IK

Default images

Enanova igra tek svoj četvrti turnir od povratka na teren posle 20-mesečne pauze i ne pokazuje znake umora. Ona je mesto u polufinalu zaradila pobedivši drugu nositeljku Karolinu Voznijacki iz Danske sa 6:7 (5:7), 6:3, 6:4.

Klajstersova je takođe pauzirala. Udala se, postala majka i vratila se tenisu prošlog avgusta. Ona je do polufinala došla pobedom nad Australijankom Samantom Stosur sa 6:3, 7:5.

„Lepo je videti kako dva povratnika dobro napreduju“, izjavila je Klajstersova.

U drugom polufinalu igraće trostruka pobednica u Majamiju Venus Vilijams i Francuskinja Marion Bartoli.

Klajstersova i Enanova su bile cimerke u školi tenisa, kasnije su osvajale Gren slemove, bile su najbolje na svetu i odigrale su više od 20 međusobnih duela pre nego što su se penzionisale.

„Uvek je specijalno. Tako će biti i ovoga puta. Kim i ja smo odrasle zajedno. Došle smo u WTA tur praktično u isto vreme. Igrale smo dobro u isto vreme, u isto vreme smo se i penzionisale, a i vratile smo se u približno isto vreme“, kaže Enanova.

Enan vodi u međusobnim duelima sa 12:11. One su od 2006. godine odigrale samo jedan međusobni duel. Bilo je to u Brizbejnu u januaru, kada se Enanova vratila u tur. Klajstersova je sačuvala dve meč lopte i dobila duel.

„To je bio jedan od najzabavnijih i najuzbudljivijih duela koje sam odigrala u svojoj karijeri. nadam se da ćemo odigrati još mnogo takvih duela“, priča Klajstersova.

Enanova je bila prva igračica sveta u maju 2008. godine kada se penzionisala. Ona je objavila da se vraća tenisu prošlog septembra, pošto je Klajstersova osvojila US Open. Enanova je dobila specijalnu pozivnicu da se takmiči u Ki Biskejnu, a na putu do polufinala izbacila je četiri nositeljke. Od povratka na teren ona ima skor 16:3, a sledeće nedelje će se popeti među 30 najboljih igračica.

„Uživam u svakom udarcu, možda i više nego ranije. Svaka pobeda ima sladak ukus. Nisam igrala dve godine, pa se to možda na terenu primećuje, ali i dalje imam veliki žar da opet budem broj jedan“, kaže Enanova.

U meču četvrtfinala protiv danske teniserke ona je nekoliko puta tražila medicinsku pomoć zbog bolova u leđima. Ona je poslednji set duela koji je trajao dva časa i 45 minuta odigrala izvanredno, pa je izgubila samo dva od 22 poena na svoj servis.

Klajstersovoj je bilo potrebno manje od polovine tog vremena da prođe u polufinale. Ona ima skor 7:2 protiv igračica iz top tena od prošlog avgusta kada se vratila na teren. Ona je slavila u Ki Biskejnu 2005. godine. Enanova nikada nije pobedila u Majamiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: