Da li je ovo "novi vaterpolo" u kojem će Srbija da dominira?

Bič vaterpolo jedan je od "mladih" sportova koji se bore za svoje mesto na sportskom nebu.

Izvor: B92
Podeli

Vaterpolo "četiri na četiri" koji se uglavnom igra na otvorenim vodama sve je popularniji u svetu, ali i na našim prostorima i predstavlja ne samo sport budućnosti već i šansu za razvoj turizma.

Godinama unazad Kil organizuje turnire u bič vaterpolu, a ovog leta predviđen je čitav karavan u okviru kojeg je u planu pet turnira.

Utakmica u bič vaterpolu sastoji se od dva poluvremena po 10 minuta. Ekipu čini sedam članova od kojih su u igri golman i tri igrača uz još tri rezerve. Izmene su "leteće", a teren je dimenzija 10×15 metara. Dimenzije golova su manje nego u standardnom vaterpolu, a kao i lopta.

Ove godine, 25. jula počinje juniorski turnir u Odžacima, sledi turnir u Čačku 1. jula, zatim u Beloj Crkvi od 7. do 9. avgusta. Na jezeru Manjača organizovaće se turnir 22. i 23. avgusta, a poslednji turnir u karavanu predviđen za 5. i 6. septembar u Herceg Novom.

Promoter turnira ove godine biće Andrija Prlainović, gost u Beloj Crkvi biće Strahinja Rašović, a prethodno je uz "Kil kup" stao Dejan Savić.