"Da pobedimo Crnogorce i Rumune i da igraju mlađi"

Reprezentacija Srbije će u sutrašnjem duelu sa Rumunijom u Zrenjaninu od 19 sati igrati bez trojice standarnih reprezentativaca.

MLJIzvor: B92
Podeli
StarSport
StarSport

Sastav Srbije za Rumuniju:

Gojko Pijetlović
Nikola Jakšić
Miloš Ćuk
Milan Aleksić
Viktor Rašović
Andrija Prlainović
Branislav Mitrović
Nemanja Ubović
Filip Filipović
Sava Ranđelović
Đorđe Lazić
Đorđe Vučinić
Strahinja Rašović

Pročitajte još i SL – "Delfini" u odbranu titule kreću od Rumuna

Stefan Mitrović je povređen, Dušan Mandić ima upalu uha, a Duško Pijetlović je dobio sina.

Zameniće ih Strahinja Rašović i dva Đorđa, Vučinić i Lazić.

Reprezentacija je trenirala pre podne, trening je zakazan i večeras a u utorak popodne "Delfini" putuju u Zrenjanin.

"Mi smo u funkciji mlađih igrača. Cilj je da u Srbiji pobedimo i Rumune i Crnogorce, pokušali da obezbedimo plasman na finale na kojem bi igrali mlađi igrači, Nismo se bavili mnogo Rumunima. Lepo je da smo se skupili posle svetskog prvenstva, da smo zajedno.Ne plašimo se duge i naporne sezone, više se plaše treneri kojima uvek nedostaju treninzi. Sigurno ćemo
dočekati Evropsko prvenstvo iako ćemo imati manje dana priprema. Dobro je što mladi igrači igraju u jakim klubovima, jake su lige i najviše je reprezentacija na dobitku",
rekao je kapiten Filip Filipović.

Andrija Prlainović je istakao da se ove godine takmiči manje ekipa u Svetskoj ligi, te da je završni turnir desetak dana posle F8 Lige šampiona. Pojedine reprezentacije poput SAD i Australije će po njegovom mišljenju igrati sa najvećim ambicijama, a Crna Gora će biti jak protivnik.

StarSport
StarSport

"Novi početak sezone, spremni smo za Rumune. Otvorićemo ovu takmičarsku godinu pobedom. Pre tro nedelje sam igrao u Ligi šampiona protiv rumunskog tima. Pokušaće odbranom da nas ugroze ali verujem u pobedu. Igramo treći put u Zrenjaninu, atmosfera je uvek sjajna i siguran sam da će tako da bude i ovoga puta", rekao je Rašović.

U Evropi se za završni turnir takmiče selekcije u tri grupe. Srbija je u grupi A sa Crnom Gorom i Rumunijom. Grupu B čine Nemačka, Rusija i Hrvatska, a grupu C Mađarska, Holandija i Španija.

Četiri najbolje ekipe posle šest rundi do 10. aprila odlaze na završni turnir Svetske lige iz Evrope i tamo im se pridružuju još četiri selekcije iz interkontinentalnih kvalifikacija.

Vaterpolo