Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 05.10.2016.

18:49

Šoštar: Trofeji u Srbiji, iskustvo u regionalnoj

Predsednik Vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar rekao je da će crno-beli i ove sezone imati tim koji može ravnopravno da igra sa svim protivnicima.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Šoštar: Trofeji u Srbiji, iskustvo u regionalnoj
Foto: StarSport

Partizan i ovu sezonu počinje s podmladjenim timom, a ekipa s Banjice će igrati domaće prvenstvo i Kup Srbije, regionalnu liga i Ligu šampiona.

"I pored konstantnog podmlađivanja i sada imamo tim, koji po kvalitetu uliva sigurnost da možemo ravnopravno da se nosimo sa svim protivnicima. To je oduvek bio moto svih generacija Partizana, tako je i sada, bez obzira na sve nedaće s kojima se susrećemo", rekao je Šoštar.

Skoro ceo prvi tim čine igrači koji su prošli Partizanovu školu, a prosek uzrasta prvog tima je nešto više od 19 godina.

"Cilj nam je da u svakoj utakmici ekipa pruži maksimum, što je izuzetno neophodno u kontekstu sazrevanja mladih igrača, pa ćemo, u zavisnosti od protivnika, videti kakav će to rezultat doneti. Ne možemo uvek da očekujemo da igrači pruže najbolje što mogu, ali kada u tome uspeju ni rezultati neće biti loši", rekao je Šoštar.

Govoreći o ambicijama u novoj sezoni, Šoštar je rekao da je glavni cilj "dupla kruna".

"Glavni cilj nam je da osvojimo 'duplu krunu', da odbranimo trofeje u prvenstvu i Kupu Srbije. Utakmice u regionalnoj ligi, pre svega teška gostovanja, biće izuzetno bitna da naši prvotimci steknu iskustva. Što se Lige šampiona tiče, ambicija i želja svih nas je da osvojimo pobednički trofej, ali jasno je da to u ovom trenutku nije realno ostvarivo. Po kvalitetu na papiru u sada ne možemo da budemo kompetitivni sa najboljim ekipama Evrope", rekao je Šoštar.

Ekipu će u novoj szoni voditi novi trener Zoran Milenković, dosadašnji trener Banjice.

Milenković je rekao da je ekipa kompletirana tek prošle nedelje, jer je većina prvotimaca igrala u juniorskim selekcijama, a novi kapiten Nikola Jakšić za seniorski tim.

"Što se pojačanja tiče iz Radničkog su stigli golman Lazar Dobožanov i Nebojša Toholj. Sa pozajmice u Crvenoj zvezdi vratili su se Aleksandar Andrejević, Mihajlo Repanović i Filip Janković. Veliki dobitak je što nam je ostao Nikola Jakšić, koji će biti najmladji kapiten u istoriji Partizana. Na usavršavanje u Partizan, sa ciljem da se nametnu da postanu standardni prvotimci, stigli su Marko Bolović iz nemačkog Hanovera i Aleksandar Radanović iz Budve", rekao je Milenković.

Milenković je istakao da njegova ekipa kroz predstojeću sezonu treba da stasa kako bi naredne pružila mnogo više.

"Partizan je kolevka srpskog vaterpola i, izmedju ostalog, ima obavezu pravljenja igrača za seniorsku reprezentaciju. S obzirom na tešku situaciju u kojoj se nalazi i Partizan i ceo srpski klupski vaterpolo, kome je neophodna podrška, postavljeni su realni ciljevi. Ekipa treba da kroz ovu sezonu stasa i da stiče iskustvo da bi naredne godine pružala mnogo više", rekao je trener Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu