Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 10.08.2015.

19:59

Vaterpolisti primljeni u Novom Sadu

Novosadski gradonačelnik Miloš Vučević primio je četvoricu vaterpololista, članova selekcije Srbije koja je osvojila titulu svetskog šampiona.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Vučević je tom prilikom istakao da je Novi Sad i u vaterpolu dao značajan doprinos za našu zemlju.

„Činjenica da imamo četvoricu zlatnih vaterpolista iz Novog Sada dodatno nas čini ponosnim“, istakao je Vučević koji je, zajedno sa članom Gradskog veća Predragom Svilarom u Gradskoj kući primio Gojka i Duška Pijetlovića, Miloša Ćuka i Branislava Mitrovića.

Naglasivši da je još jedan veliki uspeh naših vaterpolista plod njihovog žestokog rada, gradonačelnik je izrazio veliko zadovoljstvo time što su vterpolisti iz Novog Sada bitno doprineli osvajanju zlatne medalje na svetskom prvenstvu u ruskom gradu Kazanju.

Vučević je rekao da je i tom značajnom rezultatu, koji su ostvarili vaterpolisti iz Novog Sada, sigurno doprinelo i to što je Grad Novi Sad omogućio izgradnju bazena na Slanoj bari, koji je dat na korišćenje Vaterpolo klubu“Vojvodina i tako im omogućio dobre uslove za rad.

Najbolji golman minulog Svetskog prvenstva Branislav Mitrović je, u ime svojih saigrača, zahvalio gradonačeniku na srdačnom prijemu u Gradskoj kući, kao i na podršci koju su tokom šampionata imali i od Novosađana.

„Ovo je naša kuća. Iako, sticajem okolnosti, igramo u inostranstvu, mi smo i dalje Novosađani, sa velikim N, naglasio je Mitrović i dodao da je njemu i njegovim kolegama velika čast što im je u njihovom gradu organizovan prijem posle tog velikog sportskog uspeha.

Mitrović je zahvalio i medijima na ogromnoj podršci tokom proteklog svetskog šampionata i naglasio da je našim vaterposlitima ta pažnja i ukupna podrška koju su imali u Srbiji podstrek za dalji rad i za još bolje rezultate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve