Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 09.08.2015.

20:50

Nikić: Igre u Riju najbitnije u karijeri

Član zlatnog zlatnog vaterpolo tima Slobodan Nikić rekao je da je Srbija zbog sjajne hemije u timu uspela da na još jednom teškom turniru dođe do trijumfa.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Starsport

Srbija je postala šampion sveta pobedom nad Hrvatskom 11:4 u finalu u ruskom Kazanju.

"Finalna utakmica bila je sjajna, kao i čitav turnir, ne pamtim da je neka ekipa odigrala ovako na Svetskom šampionatu. Opet bih istakao veliku slogu u celom timu i odličnu atmosferu.“

„Odigrali smo pre svega sjajnu odbranu i mislim da, kada bismo imali priliku još pet puta da odigramo sa svim protivnicima, ne bi niko mogao da nas pobedi" rekao je Tanjugu Nikić prilikom svečanog prijema u Domu Narodne skupštine.

On se potom osvrnuo na predstojeće Evropsko prvenstvo, čiji je domaćin Beograd u januaru, i najavio da će reprezentacija pokušati da nastavi sa vrhunskim rezultatima.

"Mi ćemo se potruditi, ali daleko od toga da će biti lako, jer nas već za pet meseci očekuje prvenstvo Evrope u Beogradu. Svi će očekivati da nastavimo sa osvajanjem zlatnih medalja, i mi ćemo se potruditi. Potom nas očekuje "kruna" ove generacije Rio de Žaneiro. Po mom mišljenju, Olimpijske igre su najznačajnije takmičenje u našim karijerama i za to treba da se koncentrišemo i da se spremimo maksimalno", kazao je sjajni as Galatasaraja izrazivši nadu da će ekipu zaobići povrede i da će svi biti na okupu.

"Selektor nam je već najavio da ćemo se okupljati jednom mesečno tokom sezone, da bismo bili u kontaktu i polako se spremali za najbitnija takmičenja" rekao je Nikić.

Na pitanje da li mu je takmičenje u Svetskoj ligi bilo teže od šampionata u Kazanju, izjavio je da je Svetska liga u Bergamu bilo veće iskušenje.

"U Bergamu je možda bilo teže, jer smo za šest dana odigrali šest utakmica, a na Svetskom prvenstvu šest za 16 dana, tako da je mnogo lakše tempirati formu kada igrate svaki drugi, treći dan. U Bergamu je bilo jako teško jer je svaka utakmica bila veoma zahtevna", zaključio je Nikić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve