Nova vest
Vaterpolo

Subota, 16.05.2015.

20:08

Partizan opet šampion Srbije!

Vaterpolisti Partizana novi su šampioni Srbije, momci koji u proseku imaju manje od 20 godina starosti su doneli 26. titulu u istoriji kluba.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: StarSport

Partizan je do nove titule stigao pobedom nad Radničkim sa maksimalnih 3-0 u finalnoj seriji. Nakon dva trijumfa na Banjici, crno-beli su bili bolji i u Kragujevcu sa 15:13.

Crno-beli su nakon dve godine pauze skinuli sa trona najvećeg rivala Crvenu zvezdu, koju su prethodno savladali u polufinalnoj seriji.

Junak Partizana u odlučujućem meču bio je sjajni Dušan Mandić, koji je postigao čak šest golova u Kragujevcu, od čega i poslednja dva kojim je prelomio meč.

On je prvo 70 sekundi pre kraja na 13:13 pogodio desni ugao za novo vođstvo, da bi nakon što je talentovani golman Dimitrije Rističević uz pomoć prečke zaustavio Aleksandra Ćirića, iz kontre dokrajčio kragujevačkog rivala.

Radnički, koji je mnogo uložio u tim u poslednje tri godine, opet je ostao bez prve titule prvaka Srbije, pa mu ostaje uteha osvajanje trofeja Kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu