Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 27.01.2014.

21:40

U Beogradu sahranjen Uroš Marović

Legendarni srpski vaterpolista Uroš Marović sahranjen je u ponedeljak u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Marović je preminuo prošlog četvrtka, a poslednji se od njega oprostio akademik Darko Tanasković.

Marović je bio najpoznatiji kao strelac odlučujućih golova iz četveraca u produžetku finala Olimpijskoh igara u Meksiko Sitiju 1968. godine, kada je Jugoslavija pobedila Sovjetski savez sa 13:11.

Za reprezentaciju je igrao 203 puta i postigao je 198 golova. Osvojio je olimpijsko zlato 1968. i dve evropske bronze, u Barseloni 1970. i Beču 1974.

Povodom Marovićeve smrti u Klubu sportista na stadionu Partizana pred sahranu je održana komemorativna sednica. Pored članova porodice i rodbine prisustvovali su joj brojni vaterpolo i sportski radnici iz brojnih klubova, ranijih generacija, kao i prijatelji iz Hrvatske i Crne Gore.

O životu i radu Uroša Marovića dirljivim i toplim rečima su govorili Aleksandar Šoštar u ime vaterpolo kluba Partizan Rajfajzen, Živa Cvjetićanin u ime Vaterpolo saveza Srbije i Milan Obućina u ime sportskog društva Partizan.

Posebne su emocije bile kada su se pojavili članovi ekipe koja je u Meksiko Sitiju 1968. osvojila zlato. Pored Perišića i Dabovića koji žive u Beogradu iz Zagreba su stigli Bonačić, Trumbić, Hebl, Stipanić i Lopatni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve