Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 26.01.2014.

20:05

Od septembra vaterpolo ex-Ju liga

Predstavnici Vaterpolo saveza Srbije, Crne Gore i Hrvatske dogovorili su se u Beogradu da se od septembra igra regionalna Jadranska vaterpolo liga.

Izvor: AR

Autor: AR

Default images

Osim klubova iz ovih zemalja takmičiće se i jedan slovenački klub, a Srbiju će pradstavljati Crvena zvezda, Partizan, Radnički i Vojvodina.

Iako nije definisan konačan broj učesnika, poznato je da će u ligi učestvovati najmanje 12, a najviše 16 klubova. Takođe se zna da će se u drugoj sezoni takmičiti deset najboljih klubova iz prve, kao i dva kvalifikanta.

Liga će imati i svoj Upravni odbor u kome će biti po tri člana iz Srbije i Hrvatske, dva iz Crne Gore, a verovatno će i sponzor lige imati jednog člana.

Formiranje regionalne lige najavljeno je još 2009. godine, kada je najavljeno da će u tom takmičenju učestvovati deset klubova iz Mađarske, Rumunije, Slovačke i Srbije.

Ideja je aktuelizovana pet godina kasnije, pošto su predstavnici srpskih i hrvatskih vaterpolo klubova doneli odluku da bi organizovanje zajedničkog takmičenja bilo korisno za sve zemlje regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve