Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 30.10.2012.

22:43

Milanović: Ja sam novi selektor

Legendarni srpski vaterpolista Igor Milanović rekao je da će on biti novi selektor sem u slučaju da se nešto nepredviđeno desi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Dejan Udovičić u ponedeljak je napustio kormilo ’delfina’ i odmah su počele spekulacije ko bi mogao da ga nasledi na tom mestu, a Milanović se sam javio preko „Sporta“.

„Ako ne proradi neka kuhinja, ja sam novi selektor Srbije“, rekao je Milanović.

Na pitanje da obrazloži tu tvrdnju, Milanović je rekao:

Ako se gleda i sudi po zaslugama, zatim po rezultatima, i na kraju po radu i ostvarenom, nemam konkurenciju za selektorsku poziciju. To su činjenice koje me izbacuju u prvi plan. I favorizuju“.

Milanović, koji je svoj najveći trenerski uspeh ostvario osvajanjem titule evropskog šampiona sa Partizano, kaže da je dosta nezadovoljan radom u srpskom vaterpolu.

Mnogo sam nezadovoljan strukom. Treneri su već poodavno u ofsajdu. Kult reprezentacije i igranja za nju je izgubljen. I disciplina je na klimavim nogama, dobro je popustila“, rekao je Milanović, „Strašno je da su reprezentativci preuzeli ulogu da smene dosadašnjeg selektora, a članovi Stručnog saveta su izigravali ’neverne Tome’. Posle svega, zgrožen sam. Postavljam javno pitanje: Zašto su igrači morali da reaguju na lažni izveštaj Dejana Udovičića posle Olimpijskih igara u Londonu. Da paradoks bude veći, taj sramni izveštaj su osvojili članovi Stručnog saveta VSS. I, sada je jasno zašto su ostavke podneli Šoštar i Perišić“.

Milanović je rekao da spas srspkog vaterpola vidi u hitnom sazivanju Skuptšine i da je Stručni savet potpuno nepotreban, kao i da mnogo toga zamera svojim kolegama.

Većina njih je znala da je situacija neodrživa, a ćutali su iz raznih razloga i tolerisali privatizaciju u Vaterpolo savezu Srbije“, naglasio je Milanović.

Na pitanje ko je vršio privatizaciju, Milanović je rekao:

Dejan i Darko Udovičić“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu